Gigabyte 965P-DS3 (775, P965 + ICH8)
Moderátor: Eddward
- Robicek77
- Nováček
-
Par postrehu
K teplote cipsetu a dalsich par mojich poznatku:
Teplotu MCH (northbridge) i ICH lze zjistit v biosu vyssim nez F9 a to tak,
ze zapnete v PC Health Status Fan speed control na INtel QST a Control mode na PWM, voltaz i frekvence procesoru musi byt defaultni jinak se to neukaze. Jinde nez v biosu to nejde zjistit.
Pri instalaci chladice procesoru ktery neofukuje primo northbridge jsou pri zakladnich taktech teploty kolem 60°C i v dobre vetrane skrnini. Coz je vcelku snesitelne a neni treba vice ho chladit. Pokud ovsem system pretaktovavate treba na 400MHZ zmernici tak jsou razem teploty pri vytizeni 76°C, coz uz muze prinaset problemy. Problem je pak i v tom, ze kdyz se ten chladic zahreje tak uz v podstate moc nechladne takze je pak teplota furt tech 76°C. V nevetrane skrini ty teploty chodi az k 90°C!!!.
Ze specifikace chipsetu P965 lze vycist, ze teplota, pri niz se MCH vypina je 118°C-tzv. Catastrophic Trip Point, dale existuje Hot trip point ktery je programovan vyrobcem v biosu mezi 85°C-105°C, kdy zacne MCh upozornovat na vysokou teplotu a kdy by melo dojit k zapnuti ventilatoru-pokud tam je-vetsinou ale neni. Pokud tedy pretaktovavate
tak to chce radeji lepsi chladic, nicmene chipset spalit nemuzete, jediny zpusob jak ho znicit je prilisnym napetim-snese max 1,375V, default je 1,25V. Vhodny chladic pro taktovace je Thermalright HR-05 ktery se vejde na desku i s NOCTUOU U12F a srazi teploty v zatezi na cca 47°C. V klidu jsou u mne vyssi-ventilatory jedou mene nez pri loadu-neco kolem 60°C.
Problem stability desky pri restatu je vetsinou zpusoben pametmi a jejich spatnou komaptibilitou s chipsetem P965 (vina Intelu) i novejsimi, problem nejsou frekvence, dosahnou lze opravdu vysokych hodnot, ale casovani. CL4 je nevyspitatelne a nekdy muze generovat chyby, sam Intel toto casovani nedoporucuje, protoze sam vi, ze prinasi problemy. Pro praci prouzivejte tedy vzdy casovani 5-5-5-15. Problem je spise v tech drazsich pametech, levne jdeou temer vzdy bez problemu, vetsinou u tech lepsich je nutne zvednout voltaaz na 2,1V a voltaz MCH o 0,1V aby bylo stabilni.
Pokud se PC vypina zcernanim obrazovky, je vetsinou problem s napajenim, zkontrolujte zda nemate spatne zapojene USB a kabliky s predni casti case. Zkuste zvednout voltaz pameti. Zkontrolujte za zadni casti desky zda nemate nejakym smitkem propojene nejake vyvody. Velky problem byva take u DS3 osazeni chladice procesoru s podpernou destickou na zadni casti desky pod patici-musi byt izolovana (to treba u Noctui neni), jinak hrozi zkraty(nevim zda se to tyka vsech revizi, ale revize 1, ma snad jako jedina deska na svete s P965 vyvody pod patici na zadni stranu. JInak je deska vuci spatnemu zapojeni blbuvzdorna, vetsinou po powershocku staci vsechno odpojit a zapojit a vse jede.
Desky s P965 doporucuji tedy samosestavovat jen opravdu zkusenym.
Teplotu MCH (northbridge) i ICH lze zjistit v biosu vyssim nez F9 a to tak,
ze zapnete v PC Health Status Fan speed control na INtel QST a Control mode na PWM, voltaz i frekvence procesoru musi byt defaultni jinak se to neukaze. Jinde nez v biosu to nejde zjistit.
Pri instalaci chladice procesoru ktery neofukuje primo northbridge jsou pri zakladnich taktech teploty kolem 60°C i v dobre vetrane skrnini. Coz je vcelku snesitelne a neni treba vice ho chladit. Pokud ovsem system pretaktovavate treba na 400MHZ zmernici tak jsou razem teploty pri vytizeni 76°C, coz uz muze prinaset problemy. Problem je pak i v tom, ze kdyz se ten chladic zahreje tak uz v podstate moc nechladne takze je pak teplota furt tech 76°C. V nevetrane skrini ty teploty chodi az k 90°C!!!.
Ze specifikace chipsetu P965 lze vycist, ze teplota, pri niz se MCH vypina je 118°C-tzv. Catastrophic Trip Point, dale existuje Hot trip point ktery je programovan vyrobcem v biosu mezi 85°C-105°C, kdy zacne MCh upozornovat na vysokou teplotu a kdy by melo dojit k zapnuti ventilatoru-pokud tam je-vetsinou ale neni. Pokud tedy pretaktovavate
tak to chce radeji lepsi chladic, nicmene chipset spalit nemuzete, jediny zpusob jak ho znicit je prilisnym napetim-snese max 1,375V, default je 1,25V. Vhodny chladic pro taktovace je Thermalright HR-05 ktery se vejde na desku i s NOCTUOU U12F a srazi teploty v zatezi na cca 47°C. V klidu jsou u mne vyssi-ventilatory jedou mene nez pri loadu-neco kolem 60°C.
Problem stability desky pri restatu je vetsinou zpusoben pametmi a jejich spatnou komaptibilitou s chipsetem P965 (vina Intelu) i novejsimi, problem nejsou frekvence, dosahnou lze opravdu vysokych hodnot, ale casovani. CL4 je nevyspitatelne a nekdy muze generovat chyby, sam Intel toto casovani nedoporucuje, protoze sam vi, ze prinasi problemy. Pro praci prouzivejte tedy vzdy casovani 5-5-5-15. Problem je spise v tech drazsich pametech, levne jdeou temer vzdy bez problemu, vetsinou u tech lepsich je nutne zvednout voltaaz na 2,1V a voltaz MCH o 0,1V aby bylo stabilni.
Pokud se PC vypina zcernanim obrazovky, je vetsinou problem s napajenim, zkontrolujte zda nemate spatne zapojene USB a kabliky s predni casti case. Zkuste zvednout voltaz pameti. Zkontrolujte za zadni casti desky zda nemate nejakym smitkem propojene nejake vyvody. Velky problem byva take u DS3 osazeni chladice procesoru s podpernou destickou na zadni casti desky pod patici-musi byt izolovana (to treba u Noctui neni), jinak hrozi zkraty(nevim zda se to tyka vsech revizi, ale revize 1, ma snad jako jedina deska na svete s P965 vyvody pod patici na zadni stranu. JInak je deska vuci spatnemu zapojeni blbuvzdorna, vetsinou po powershocku staci vsechno odpojit a zapojit a vse jede.
Desky s P965 doporucuji tedy samosestavovat jen opravdu zkusenym.
- Robicek77
- Nováček
-
Jeste doplnek-AHCI
Jinak AHCI u SATA zlute konektory take podporuji jen je potreba stahnout z netu upravene drivery-(http://kerneltrap.org/node/7582)a u poslednich bisou zapnout AHCI v biosu. Nejprve si stahnete ze stranek Intelu posledni Matrix Storage Manager a vyextrhuje z nej drivery na ICH8. Pote pridejte tweaknute iaahci.ini a TXTSETUP.oem. Ve spravci zarizeni pravim tlacitkem na SATA 2820 radic a aktualizovat ovladac ze sveho umisteni-82801HB SATA. Nabidne vam to restart-restartujte a v biosu zapnete AHCi-prvni polozka a po restartu to zova detekuje disky a radic uz bude AHCi 82081HB. Pkud mate vice disku a napise vam to pri staru ze nebyl nalezen kernel-vratte se do biosu a zmente poradi bootovani disku-nekdy se totiz samo prenastavi.
- Durannn
- Začátečník
-
Zdrawím vas lidi, mam stejny problem jako hodně lidi zde, takže stejna reakce na OC, vypnuti a několikrat zasebou On,OFF .... pak je bois v defult... Zkoušel jsem cokoliv až na zvedani PCI-E ..... Taky jse mzkoušel přidat par Voltu na RAM a čipset, reakce opět stejna, dneskla jsem udělal update z F10 na F12m řekl bych že ještě horši,, opravdu mě už nic nenapada jak dostat muj CPU aspoň na 2.5GHz... v Biosu mam default 9x220 nicmeně když dam už 9x235 tak nastane stejna reakce, četl jsem taky něco že to je vysokou teplotou čipsetu, ano je fakt topení, nicmeně i tak jsem zkusil dat CPU chladiš (box) na 100% a oak už se v pohodě na čipsetu dal udržet prst takže podle toho soudim, že zde zrada nebude.
----------------------------------------------------------------------------------------
Moje sestava :
Zdroj Fortron 400W, Zakl.D. zminěna GB 965P DS3, CPU E2160 1.8, RAM - Kingston 1024MB/800MHz CL5, GK - ATi HD 2600XT Sapphire DDR3, HDD - Samsung 250GB/SATA II 2.HDD WD 120GB/ATA100
----------------------------------------------------------------------------------------
Mam par otazek a byl bych mic rad kdyby mi na ně někdo zkusil odpovědět:
1. Mužu nějak ovlivnit vykon GK když měnim frekvenci PCI-E v biosu ?
2 .Mužu ovlivnit teploty HDD když dělam celkove OC přes FSB v Biosu?
3. Nainstaloval jsem SpeedFan a otačky CPU dal na 100% (kvuli zkoušce jestli bude chladnější chipset (je chladnější ) ) Nicmeně teď mi větrak na CPU jede pořad na 100% a je to docela větši hluk, před tim ot bylo nějak řizene auto (myslim otačky) napada někoho jak to nadstavit znova aď se to řidi auto, tedy asi dle potřeby vzhledem k teplotě ?
4. Mam jeden disk (systemovy) na SATA II nicmeně ve spravci zař. mam ten disk na Ultra DMA 5 .. to takhle ma byt nebo se tam ma ukaovat něco jineho ? Protože UDMA 5 znam ještě ze starych ATA100. popř jak dosahnout aby opravdu jel na SATA II?
--------------------
To je asi tak všechno, měl jsem toho na jazyku vic ale teď si nemužu vzpomenout popř se časem ještě na něco optam,byl bych vděčny za nějake odpovědi, diky s přaním hezkého dne,...
Moje sestava :
Zdroj Fortron 400W, Zakl.D. zminěna GB 965P DS3, CPU E2160 1.8, RAM - Kingston 1024MB/800MHz CL5, GK - ATi HD 2600XT Sapphire DDR3, HDD - Samsung 250GB/SATA II 2.HDD WD 120GB/ATA100
Mam par otazek a byl bych mic rad kdyby mi na ně někdo zkusil odpovědět:
1. Mužu nějak ovlivnit vykon GK když měnim frekvenci PCI-E v biosu ?
2 .Mužu ovlivnit teploty HDD když dělam celkove OC přes FSB v Biosu?
3. Nainstaloval jsem SpeedFan a otačky CPU dal na 100% (kvuli zkoušce jestli bude chladnější chipset (je chladnější ) ) Nicmeně teď mi větrak na CPU jede pořad na 100% a je to docela větši hluk, před tim ot bylo nějak řizene auto (myslim otačky) napada někoho jak to nadstavit znova aď se to řidi auto, tedy asi dle potřeby vzhledem k teplotě ?
4. Mam jeden disk (systemovy) na SATA II nicmeně ve spravci zař. mam ten disk na Ultra DMA 5 .. to takhle ma byt nebo se tam ma ukaovat něco jineho ? Protože UDMA 5 znam ještě ze starych ATA100. popř jak dosahnout aby opravdu jel na SATA II?
--------------------
To je asi tak všechno, měl jsem toho na jazyku vic ale teď si nemužu vzpomenout popř se časem ještě na něco optam,byl bych vděčny za nějake odpovědi, diky s přaním hezkého dne,...
- flukes
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Take se mi nekdy po restartu zrusi pretaktovani, PC se pri tom jako by 2x vypne.
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
- blaxo
- Začátečník
- Durannn
- Začátečník
-
Nové poznatky ohledně OC
Nesu dobre zpravy , mam stejny problem jako většina co maji problem u 965 ds3 .. s tim že je to prostě cele při sebenešim OC nestabilni, vypina a zapina se to pořad dookola... nicmeně, mě tak napadlo, protože mam zdroj ATX 20+4piny +P4... a ja měl zapojene 20 + P4 konektor, 4piny jsem zapojene neměl... dneska jsme dělal upravu kabelaže a tak si řikam, no co, jestli to tam nepatři tak vyhodim PC do vzduchu ... PC jsem zapl a normalně se rozjel, překvapilo mě velice rychle načteni CMOSu, vjel jsem do BIOSu a začal zvyšovat FSB, dal jsem z 220 na 240 a taktež, zas off on off on... tak jsme ještě zkusil přidat napěti + 0,1V na čipset jak tady bylo psano, vypnul EIST a C1E a dal save a exit. Pc se vypnul a zapnul (pouze 1x což je spravne) a ejhle "píp" a najelo, tak si řikam parada, no zvedal jsem zvedal až jsem se dostal na 2,63GHz z 1,8GHz aniž bych přidal na paměti,CPU či něco jineho (jenom mam pořad +0,1 na čipset)... myslim že taktovat vy šlo ještě o hodně vic, nicmeně nemam čas momentalně se tim moc zabyvat, ale časem určitě napišu kolik z toho vytahnu.
Teplota při zatřěženi ve SpeedFan 43°C a TAT 48°C Což je velice pěkne na BOX chladič .. Otačky chladiče na CPU jsem dal na 100% (sice jde o něco malo vice slyšet) ale na čipsetu udržim prsty takže teplota je relativně dobra.
Teplota při zatřěženi ve SpeedFan 43°C a TAT 48°C Což je velice pěkne na BOX chladič .. Otačky chladiče na CPU jsem dal na 100% (sice jde o něco malo vice slyšet) ale na čipsetu udržim prsty takže teplota je relativně dobra.
- Durannn
- Začátečník
-
Re: Nové poznatky ohledně OC
vypnul EIST a C1E a dal save a exit.[/quote]
Ještě mě tak napada zda je potřeba mit vypnute tyto věci když je PC s OC ? Protože mi zas přijde zvytečne aby do něj šlo pořad velke napěti a pracoval na stejne nejvyšši frekvenci když třeba posloucham jen hudbu nic jineho se na PC neděje..
Ještě mě tak napada zda je potřeba mit vypnute tyto věci když je PC s OC ? Protože mi zas přijde zvytečne aby do něj šlo pořad velke napěti a pracoval na stejne nejvyšši frekvenci když třeba posloucham jen hudbu nic jineho se na PC neděje..
- blaxo
- Začátečník
- Durannn
- Začátečník
-
Předchvili jsem to dal Z5 na 1.8, instalovacl jsem CS 1.6 a měl ještě zapnutych par dalšich oken a zničeho nic černa obrazovka, HDD jako bych vypnul od zdroje, pomohl až restart a šlo slyšet jak HDD znova nabihaji,.. muže to byt OC ? Jo a mate nějake program na zkoušku OC ? Jestli je to stabilni např...blaxo píše:Vidiš já to mám všechno zapojený už od začátku ale občas se to vymaže..a EIST i když ho mám disabled tak stejně funguje je to celý náký divný ta moje deska
Jinak ten EIST si klidně nech zapnutej já ho mám taky zaplej při oc na 2.4 ghz
- blaxo
- Začátečník
orthos,prime 95, nebo třeba je něco na zatážení i v TAT..já osobně používám orthos
//no tak windows si sou taky už víc znečištěný to něco ubere ale že by to ubralo 2k bodů se mi moc nezdá..neměl si třeba předtim víc taktlou grafiku ??
//no tak windows si sou taky už víc znečištěný to něco ubere ale že by to ubralo 2k bodů se mi moc nezdá..neměl si třeba předtim víc taktlou grafiku ??
Naposledy upravil(a) blaxo dne čtv 20. zář 2007, 14:29, celkem upraveno 1 x.
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
- Durannn
- Začátečník
-
Ok dik, to pak sosnu,... tak teď jsem zkoušel 3DM05 Z5 s tou 1.8GHz a docela nizke vysledky (8800bodu) předtim než jsme taktoval jsem neměl problem na default 1.8GHz i 10 000bodu... čim to muže byt ? Ty jo, to jso tady asi fakt nějaky podivny magicky silyblaxo píše:orthos,prime 95, nebo třeba je něco na zatážení i v TAT..já osobně používám orthos
- Cecilka
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Manuální regulaci v biosu nebo seedfanu?Pavlis píše:ja mam S3 a speedfan reguluje, jak rika kolega akorat je ho potreba nastavit na manualni regulacidurod píše: Mne to speedfan nereguluje, nech delam co delam. Ohledem regulace otacek jak mas nastaveny bios?
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
- Durannn
- Začátečník
-
ja mam S3 a speedfan reguluje, jak rika kolega akorat je ho potreba nastavit na manualni regulaci[/quote]Manuální regulaci v biosu nebo seedfanu?[/quote]
Ty jo ja nevim jak vy, ale mi speedFan nungije normalně, Myslim že je spiše třeba mit tu nejnovější verzi, ja mam verzi 4.16 a jede naprosto v pohodě a realně,... ale s tim Biosem nevim, ja tam nic ohledně fanu nenadstavoval, jenom jsem si nadstavil alarm při 60°C na CPU, to je vše
Ty jo ja nevim jak vy, ale mi speedFan nungije normalně, Myslim že je spiše třeba mit tu nejnovější verzi, ja mam verzi 4.16 a jede naprosto v pohodě a realně,... ale s tim Biosem nevim, ja tam nic ohledně fanu nenadstavoval, jenom jsem si nadstavil alarm při 60°C na CPU, to je vše
- flukes
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nechapu, me se zmeni pouze nasobic a RAM na auto.blaxo píše:Tohle samý mi to taky dělá ale vypíná se i víc než 2x ...že by náký negativní síly v Jbc ?flukes píše:Take se mi nekdy po restartu zrusi pretaktovani, PC se pri tom jako by 2x vypne.
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
- vas
- Nováček
-
Alfou a omegou vseho je vypnuti automatiky na pci-e a nastavani treba 101MHz. Bez tohoto ukonu mi celer2140 jel na 2,4GHz=300MHz ale pri 320MHz uz ani tuk. Jakmile jsem dal pcie na 101MHz tak mi jede na 375MHz=3GHz s default chladicem, default napetim a to vse na nejobycejnejsim gigabytu S3 a jeste k tomu prvni revizi(bios je posledni vydany). Jinak zkousel jsem i vic az 390MHz, ale tam se to uz chovalo v primu95 na def. napeti nestabilne. Pri 400MHz jak kdyz utne ani tuk, takze neco asi bude na tvrzeni ze ty celery maji nejakou blokaci aby nelezly pres tech 400MHz
- flukes
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Uz nekolikrat se mi stalo, ze jsem zapnul PC a nic, jen hucel vetrak na VGA, jinak mrtvola. Pomohlo vypnout zdroj, pockat cca minutu a pak vse nabehlo, CPU ale bylo s puvodnim taktem. Co s tim? Ta deska me zklamala.
- blaxo
- Začátečník
Tohle mi taky párkrár udělala..občas se celý pc pustilo ale nešel signál do monitoru...ted mám bios F12 a řekl bych že to dělá mín ale taky se to někdy stane..ted sem měnil chladič NB a zlepšil airflow tak uvidim jestli to pomůžeflukes píše:Uz nekolikrat se mi stalo, ze jsem zapnul PC a nic, jen hucel vetrak na VGA, jinak mrtvola. Pomohlo vypnout zdroj, pockat cca minutu a pak vse nabehlo, CPU ale bylo s puvodnim taktem. Co s tim? Ta deska me zklamala.
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
- EmbreOnyx
- Nováček
-
E2160
Tak jsem presedlal z Celeronu 356 na Pentium E2160 a po par testech a nastaveni jsem se zatim dopracoval z 1800 MHz na 3375 MHZ. Vypocet PI na 1M za 20 vterin.
Na tom by nebylo nic az tak zajimaveho jako to, ze v biosech 11 a 12 jsem se dostal pouze na FSB 319 se snizenym napetim na 1,25V a 320 uz nenabehlo ani na 1,45V. Protoze mi bylo divne, ze by procesor mel az tak pevnou hranici, flashnul jsem nejblizsi nizsi oficialne stahnutelnou verzi tj. 7 a najednou to slo az na FSB 375. Tim ovsem prekvapeni nekonci...uplne prestalo vypinani pocitace pri zmene FSB a navic dost podstatne klesly teploty na chipsetech. U biosu 12 jsem nemohl udrzet ruku na chladici chipsetu vic jak 2-3 vteriny protoze pekl opravdu hodne a ted na FSB jeste podstatne vyssi ji udrzim bez problemu porad.. Je to cerstva zalezitost a nemam u sebe digitalni teplomer, ale urcite jak bude cas tak to poradne pomerim.. Jinak mam tu nejstarsi revizi mb.
Na tom by nebylo nic az tak zajimaveho jako to, ze v biosech 11 a 12 jsem se dostal pouze na FSB 319 se snizenym napetim na 1,25V a 320 uz nenabehlo ani na 1,45V. Protoze mi bylo divne, ze by procesor mel az tak pevnou hranici, flashnul jsem nejblizsi nizsi oficialne stahnutelnou verzi tj. 7 a najednou to slo az na FSB 375. Tim ovsem prekvapeni nekonci...uplne prestalo vypinani pocitace pri zmene FSB a navic dost podstatne klesly teploty na chipsetech. U biosu 12 jsem nemohl udrzet ruku na chladici chipsetu vic jak 2-3 vteriny protoze pekl opravdu hodne a ted na FSB jeste podstatne vyssi ji udrzim bez problemu porad.. Je to cerstva zalezitost a nemam u sebe digitalni teplomer, ale urcite jak bude cas tak to poradne pomerim.. Jinak mam tu nejstarsi revizi mb.
CPU: Intel Dual Core E5200-2.5GHz-1,1875V@3.33GHz-1,1875V, Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro, MB: Gigabyte GA-965-DS3 rev 1,0+bios 14b pro rev 3,0, GK: Gainward 8800GT, RAM: Kingston 1024 2x1 GB, HDD: 2x WD 640GB, DVD-RW: Teac 540GA, ZDROJ: Fortron GLN400
- Durannn
- Začátečník
-
Re: E2160
No joo no, ja mam revizi 3,3 takže tam je všeobecně znamo že to tam jde huř, jinač ja jsme se dostal s mojim E2160 na 2,94GHz a pak už jsme to nezkoušel bo jsem neměl čas ale myslim že bych taky v pohodě vytahl na 3,2GHz, nicmeně je fakt že čipset s +0,1V je žhavy jako peklo a udržim na něj prst max 5sekund, bios je F12, taky uvažuju o zkoušce te F7mičkyEmbreOnyx píše:Tak jsem presedlal z Celeronu 356 na Pentium E2160 a po par testech a nastaveni jsem se zatim dopracoval z 1800 MHz na 3375 MHZ. Vypocet PI na 1M za 20 vterin.
Fortron 400W - Gigabyte 965P-DS3(supp.FSB1333) - BOX E2160 @ 2.93GHz - Kingston 2x1024MB/800MHz@860MHz cl5 - HD 2600XT DDR3 800/1400 @ 850/1600 - CreAtive Audigi 7.1 24BIT - Samsung Sata II 250GB, WD 120GB Ata100 - LG 4163B - 2x Arctic Fan 8 .. a to cele připojene na LG 194WT
- flukes
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi se poohlednu po jine desce, tohle me neba.