Asus Blitz Formula /SE (775, P35 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Tak jsem se dostal uplně v klidu na 3,8ghz....

problém je však v pamětech. Nezvládají tak vysokej takt. FSB 475 => 3,8ghz a paměti 950mhz a prostě to hází error bluescreen.

Tak jsem si dal 3,7ghz => fsb 463 => 927mhz DDR2 a po nějaký době testování, hraní mi to stejně hodí bluescreen a cosi o pamětech.

Hodil jsem si je na 2,1V a i jsem teď dal trošku horší časování. Nejde u týhle desky nějak nastavit aby jely stabilně na nějaký frekvenci nebo to je furt závislé na FSB? :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Michal86 píše:Tak jsem se dostal uplně v klidu na 3,8ghz....

problém je však v pamětech. Nezvládají tak vysokej takt. FSB 475 => 3,8ghz a paměti 950mhz a prostě to hází error bluescreen.

Tak jsem si dal 3,7ghz => fsb 463 => 927mhz DDR2 a po nějaký době testování, hraní mi to stejně hodí bluescreen a cosi o pamětech.

Hodil jsem si je na 2,1V a i jsem teď dal trošku horší časování. Nejde u týhle desky nějak nastavit aby jely stabilně na nějaký frekvenci nebo to je furt závislé na FSB? :(
nizsi delicka jak 1:1 dát nejde na žadne desce s
P35/P965.
Nastav horší časování 5.5.5.15 a dej do pameti aspon 2.3V
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

A neodkouřim ty paměti?

jsou to A-DATA EE 800mhz... dal jsem uplně brutální shit časování 6-7-7-20, 2.2V a stejnak prostě když dám orthose aspustím CPU a RAM, tak to hodí hnedka do dvou vteřin chybu, ale když necham ject jen čistě CPU tak to jede v pohodě

edit n.1

tak orthos hlásí chybi hnedka všude krom Stress CPU - stress CPU with Gromacs core...

jinak ostatní všechno padá...

dle asus probe
Vcore: 1,35V
FSB Termina 1,44V (SVÍTÍ ČERVENÁ VAROVNÁ BARVA)
North Bridge 1,41V (SVÍTÍ ČERVENÁ VAROVNÁ BARVA)
DRAM 2,21V (SVÍTÍ ČERVENÁ VAROVNÁ BARVA)
DRAm Refere 1,1V (SVÍTÍ ČERVENÁ VAROVNÁ BARVA)
South Bridge 1,06
PLL 1,5V
+ 3,3 = 3,17V
+5 = 4,92V
+12 = 12,15V

idle:
cpu:37°
mb: 38°
nb: 51°
sb: 42°
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

kdyz das pametem takhle extreme spatny casovani, tak jim to stejne nepomuze... Jediny co pomuze je napeti. Nektery chipy mjai radsi vetsi teplo a vyysi napeti, nektere opacne (treba ty me). Hod ty pameti na 5-5-5-15 a 2,3V a pak si jeste pohrat se zbyvajicim casovanim... Dobry na to je programek memset 3.3
// a na asus probe se vyprdni, stejne to ukazuje spatne...
///ted na to koukam, nezda se ti FSB voltage trochu moc vysoka? Tohle napeti, alespon u me desky, je radsi, kdyz je nizssi... Ja mam 1,35V a fsb 437mhz... zkus mu ubrat...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Gerimo píše:kdyz das pametem takhle extreme spatny casovani, tak jim to stejne nepomuze... Jediny co pomuze je napeti. Nektery chipy mjai radsi vetsi teplo a vyysi napeti, nektere opacne (treba ty me). Hod ty pameti na 5-5-5-15 a 2,3V a pak si jeste pohrat se zbyvajicim casovanim... Dobry na to je programek memset 3.3
// a na asus probe se vyprdni, stejne to ukazuje spatne...
///ted na to koukam, nezda se ti FSB voltage trochu moc vysoka? Tohle napeti, alespon u me desky, je radsi, kdyz je nizssi... Ja mam 1,35V a fsb 437mhz... zkus mu ubrat...
Tohle byli původní hodnoty. Jsem dal všude auto a pozoroval jsem, o kolik se zvýší napětí.

Jak budu doma, tak si tam dám samosebou menší. Muísm to pořádně otestovat. Doposud jsem s Intelem neměl zkušenost.

Takže zkusím 5-5-5-15 @2,3V a pak trochu snížím FSB časování.. zkusím to nechat na těch 437fsb na výsledncýh 3,5ghz a uvidíme, co to udělá.

Jak jsem testoval pak ještě pozdě večer, tak mi to po nějakejch 10-ti minutách v orthosu (jak je tam tušim stress cpu + ram) - stejně hodilo error. Tak nevim.. Ale řekl bych, že je to pamětma. Dostal jsem se do win i s 3,8ghz a projel uplně v klidu 3DMark 06. Akorát když jsem dal pak hru, tak mi to po nějakých 20-ti minutách spadlo. Chjo.. podělaný ádaty

Jinak u těch pamětí je víc nastavení časování. Ty hodnoty bys mi prosímtě taky poslal? Tomu 5-5-5-15 jasně rozumím, ale pak jsou tam ještě další časování a neivm co tam s tim.

Dík, M.

edit n.1.

jo a ještě k tomu proč jsem přesvědčenej že to CPU zvládá. V 3DMarku06 jsou vlastně 3 výsledný položky SM 2.0 , HDR / SM3.0 a pak CPU a u toho cpu se mi se zvyšující frekvencí furt zvyšovalo skore. Vim že když jsem tehdá taktoval A643000+ a už to na ten procik bylo moc, že bylo skóre třeba s vyšší frekvencí menší.

Jestil se mýlím tak mě, prosím, někdo opravte.

edit n.2.

ještě jsem se chtěl zeptat jaká je optimální pcie frequency a pak taky co je tohle a jakej to má vliv na paměti:

DDRII Channel A REF Voltage
DDRII Channel B REF Voltage
DDRII Controller REF Voltage

možnosti jsou různý buď DDRII_REF a nebo pak můžu přidávat a nebo ubírat:

DDRII_REF -10mv (až - 30mv) - aspoň myslím - nejsem doma
DDRII_REF + 10mv (až +30mv) - aspoň myslím - nejsem doma

a pak taky Ration cmos setting (co tím nastavuju)?
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Nemáš ty paměti vadné už od začátku?
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Onecar píše:Nemáš ty paměti vadné už od začátku?
jak přijdu domu, tak to vyzkouším otestovat na defaultu a uvidíme.

Doufam že nic vadnýho neni, nerad bych to dal na reklamaci a čekal na to sto let.. nemam žádný náhradní železo :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Já bych v prvé řade zjistil co je nestabilni, jestli procesor,deska nebo ramky.To znamena ze v prve rade dás nejnizsi nasobic a budes zvysovat FSB do te doby dokud to nebude stable v orthosu s delickou pameti 1:1. Nastav ramky na 5.5.5.15 a napeti 2.3V a zkousej.
Hlavne nastav nizkej nasobic CPU aby jsi vyloucil ze nestabilita je procesorem!Vsechny napeti na desce a cpu nech na default.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Highlander píše:Já bych v prvé řade zjistil co je nestabilni, jestli procesor,deska nebo ramky.To znamena ze v prve rade dás nejnizsi nasobic a budes zvysovat FSB do te doby dokud to nebude stable v orthosu s delickou pameti 1:1. Nastav ramky na 5.5.5.15 a napeti 2.3V a zkousej.
Hlavne nastav nizkej nasobic CPU aby jsi vyloucil ze nestabilita je procesorem!Vsechny napeti na desce a cpu nech na default.
ok, jdu na to.. teď jsem testoval @ default a orthos CPU + RAM uplně v pohodě. Zkusim dát násobič na 6 a hodit vysoké FSB..

edit n.1.

tak jsem se dost možná spletl. Paměti běžej. Test běží zatim chvilku, ale když jsem to zkoušel před tím, tak to vytuhlo hnedka po 2 sekundách. Teď už jsem na FSB 475 DRAM Core 2,3V a zbytek auto. Asus probe mi vypisuje:

Vcore 1,36 mam to zeleně OK

další věci červeně => že by už hodně vysoké napětí?

FSB termi.. 1,44
North bridge 1,41
dram refe... 1,17

edit n.2.

tak jsem si šel na 2 hodinky lehnout a zatim mu tu jel orthos, bez chybně

FSB 475mhz, násobič 6 => 2850mhz cpu a 950mhz ram 5-5-5-15 @ 2,3V

edit n.3.

Tak jedu na 3,6ghz akorát sem trochu zvednul napětí na CPU na 1,475V tak snad to pro něj nebude moc velikej kouř. Ostatní je auto.

Asus probe hlásí:

vcore:1,4
fsb terminate: 1,33
nb: 1,25
dra: 2,3
dram refe..: 1,15
sb: 1,06
pll: 1,5

cpu 67°- 74° (67 s otevřenou a 74°se zavřenou bednou)
každopádně ještě trošku poladim ty kabely v tý skříni jak bude trochu víc času a ještě jsem uvažoval o jednom fanu co by ofukoval paměti. Taky nějakou 120x120.. ještě to musim vykoumat. Aby to zase nebyla řvoucí továrna. Takle to jde, tedy pokud nezapnu chladič na grafice (VF900) na plný otáčky.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Brano86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brano86 »

Caute no uz mam poskaldany comp s touto doskou ale mam problem northbridge chladic asi nedolieha dobre teplota 62 stupnov to je dost! ked ho trocha potlacim tak klesne teplota o 10 stupnov je to len v tom ze ta zuvacka sa musi prilepit cize treba tomu dat cas alebo je to naho...? a treba to otvorit a prcnut tam daku pastu alebo daku podlozku?
Inak vsetko aspon teploty su v pohode len ten northbridge je dost vysoko aj ked Intel pise ze zvlada 85 stupnov ale ja vychadzam z toho ze ked pritlacim tak mam lepsiu teplotu takze nieco nebude v poriadku no uvidim este nemam dnes Win doma tak zatial to zostane na Biose aspon torcha sa comp zahreje
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Určitě se snažím udělat lepší přiléhání k Northbridgi...některé desky maj s tímto problém,že nedoléhá moc chlazení. Mám sice P5B Deluxe a taky mi to moc k NB nešlo,tak jsem přitlačil na to a v pohodě :)
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Brano86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brano86 »

No zistil som ze to tie trubky na vodnom trocha zatlacaju dole lebo ta co ide z procesora je dost ohnuta a tlakom potom chipset trocha ohyba dole
ale mam plan a z plastovych viazacov kablov to utiahnem spat hore a obtiahnem okolo nosnika v skrinke dufam ze to bude fungovat este musim ist kupit ale kupit hrubsie lebo s tymi tenkymi by to nevydrzalo ale je to nahovno ze to takto Asus nedomyslel a upol ten chladic na northbridgi len na dvoch miestach a to len so slabymi pruzinkami no dufam ze to uz bude v poho a konecne zacnem testovat lebo so 64 stupnami na northbridgi sa som neodvazil :)
PlayerX
Nováček
Nováček

Front audio u SuperemeFX II

Příspěvek od PlayerX »

Cau vsichni .. mel bych dotaz mam tuhle desku a at delam co delam nedari se mi zprovoznit predni konektory pro mikrofon a sluchatka.. proste at delam co delam porad to nejede.. poradi nekdo pls nastavoval jsem to podle tohohle obrazku.Díky moc!
Obrázek.
lumio
Začátečník
Začátečník

Kompatibilita PCIE 2.0 a 1.0

Příspěvek od lumio »

Kompatibilita dosiek ASUS Blitz s PCI-E 2.0 je iba na jednom PCI-E 1.1 slote pretoze druhy je (sice 1.0a) prepojeny cez cip crosslinx pre zapojenie x8+x8. Preto na tychto doskach druhy slot s kartou PCI-E 2.0 nefunguje. Na ostatnych doskach ASUS ale aj inych so slotom ver. 1.0a karty PCIE 2.0 pracuju.
lumio
Začátečník
Začátečník

Popis

Příspěvek od lumio »

r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Brano86 píše:K HD2900 nic take ale pribalene neni... aj ked to ide aj s 2x6pin ale nejde taktovat
taktovat JDE akorat nefunguje takova blbustka ktera to taktuje automaticky podle zateze nebo co to ma byt
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Front audio u SuperemeFX II

Příspěvek od Michal86 »

PlayerX píše:Cau vsichni .. mel bych dotaz mam tuhle desku a at delam co delam nedari se mi zprovoznit predni konektory pro mikrofon a sluchatka.. proste at delam co delam porad to nejede.. poradi nekdo pls nastavoval jsem to podle tohohle obrazku.Díky moc!
Obrázek.
Jestli si to dělal přesně podle manuálu, tak nevím kde by měl být problém :(

já mám zase probém ten, že mi hrozně chrčí mikrofon.. Nevim jestli je to kvalitou zvukovky a nebo jestli je problém v ovladačích (jestli bych si neměl stáhnout nějaké lepší)
PlayerX
Nováček
Nováček

Příspěvek od PlayerX »

Michal86 píše:
PlayerX píše:Cau vsichni .. mel bych dotaz mam tuhle desku a at delam co delam nedari se mi zprovoznit predni konektory pro mikrofon a sluchatka.. proste at delam co delam porad to nejede.. poradi nekdo pls nastavoval jsem to podle tohohle obrazku.Díky moc!
Obrázek.
Jestli si to dělal přesně podle manuálu, tak nevím kde by měl být problém :(

já mám zase probém ten, že mi hrozně chrčí mikrofon.. Nevim jestli je to kvalitou zvukovky a nebo jestli je problém v ovladačích (jestli bych si neměl stáhnout nějaké lepší)
No zkus ty ovladace .. ted jsem to zkousel a jde mi t krasne ciste... jestl nebude nakonec problem v mikrofonu.. hele ohledne ty desky jak mas vyresenej ten napajeci 8pin? ja tam mam jenom 4pin a mam pocit zeme to opravd RAZANTE omezuje v taktovani.... a pokud tam mas 8pin je resenej redukci ze 4pinu nebo je to 8pin primo od zdroje? nejde mi vubec taktovat.. a uz mi i 2x padl MOHA airborne. kterej obe jadra vytizi na 100 ...
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Teď bych nerad kecal, ale mam za to, že tam mam taky jenom ten 4pin, podívám se zítra za světla. Mam tu teď tmu tmoucí a lustr je nefuknční :cry:

Jinak je to divný, aby ti to nešlo taktovat. Nemáš třeba špatnej zdroj a nebo není problém uplně někde jinde? Mě to jde krásně na 3,6 fsb 450mhz a v pohodě. Jen mi občas vytuhnou paměti. ASi do nich dávám moc a přehřejvaj se..
Odpovědět

Zpět na „Asus“