Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

p.megy píše:
Meloon píše:Ako mam inak preflashovat novsu verziu BIOSu starsiou ? ASUS Update to odmietne, ze uz mam novsiu ze sa to da len cez DOS, ja uz ale Floppy nemam

Ide o Betu 1001 , ktoru chcem preflashovat ver. 0602
a co ez flash rovnou z biosu? je to nekde v utilities myslim, stačí mít jen flash disk
Jo, uz som to nasiel predvcerom, ja som aj zabudol ze ma tato MB EZ flash :oops:
Womastec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Womastec »

Ahoj mam problem s touto deskou, jelikož některe hry mi běhaj mnohem rychleji, a některé mi nejdou spustit při hraní po síti, např. FlatOut2, BF2 atd... Prosim o radu,či zkušenosti... Dik za odpověd :roll:
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

Womastec píše:Ahoj mam problem s touto deskou, jelikož některe hry mi běhaj mnohem rychleji, a některé mi nejdou spustit při hraní po síti, např. FlatOut2, BF2 atd... Prosim o radu,či zkušenosti... Dik za odpověd :roll:
noob
po hrani po siti /netu potřebuješ originalni CD kod.
popř si pohrat s nastavenim firewallu.
Womastec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Womastec »

Ee myslel sem spis na lankach,.. po netu moc nehraju... :-D
creb
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creb »

zdravim vas mam tuhle desku asus m2n-e na ni mam osazeny amd athlon64 x2 4000+ EE a msi ati radeon hd2600xt 512mb (pasivne chlazena) 2xA-data ddr2 512mb 533mhz maxtor 250gb sata 16mb cache a cely to tahne zdroj forton 300w ale mam zasadni problem zdroj grafika a procak sou novy ted koupeny a zbytek je rok stary a od doby co sem upgradenul tak mi pocas hrani her zhasina monitor a zamrzne pc obcas (asi 2krat mi to opet nabehlo spet a vyhodilo hlasku ze grafika dlouho nereagovala a ze byla restartnuta) tak sem preinstaloval drivery na grafiku (7.9 nejnovsi) a na chipset 570ultra a jeste sem preinstaloval win pouzivam xp prof sp2 a bios mam novy nevim kterou verzi updatnul sem ho pres asus update takze nevim kteraz je to verze a zaroven sem nastaveni biosu dal na default ale nepomohlo prosim lidi ktery mi dokazi poradit a nebo alespon rict v cem je chyba pls poradte a jestli to tady nema co delat tak se ospravedlnuju za zlej topic ale uz sem z toho opravdu flustrovanej (udelalo mi to ve hrach wow a dirt zatim sem ani jiny hry nehral a v cs1.6 steam a bioshocku mi to taky nedelalo)
predem dekuju za vsechny rady :(
Hellraiser
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hellraiser »

Lidi pls help ... mam na teto desce v komplu tyto pameti GEIL 2x512MB PC2-5300. CL 5-5-5-15 , 667MHz

prikoupil jsem k nim uplne ty samy ten samej KIT 2x512MB ale bohuzel kdyz je nahodim zapnu PC tak jen zbesila Pipa kompl :( zkousel jsem prohodit sloty ... nepomohlo ... zkousel jsem zapojit jen 3 nepomohlo, ale stalo se ze nabehl PC akorat do uvitaci obrazovky BIOSu jak je tam moznost vstoupit do BIOSu... a dal nevali nic .. :( nevim kde je problem. . pomuze Flash Biosu? bo nerad prehravam BIOSy ... je pravda nezkousel jsem jen se bojim o zaruku.... ale pokud me to pichne aby to jelo tak to udela, ... prosiiiiiiiiiiiiim pomoc jsem v koncich :(

Diky
T-Munny
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Munny »

creb píše:zdravim vas mam tuhle desku asus m2n-e na ni mam osazeny amd athlon64 x2 4000+ EE a msi ati radeon hd2600xt 512mb (pasivne chlazena) 2xA-data ddr2 512mb 533mhz maxtor 250gb sata 16mb cache a cely to tahne zdroj forton 300w ale mam zasadni problem zdroj grafika a procak sou novy ted koupeny a zbytek je rok stary a od doby co sem upgradenul tak mi pocas hrani her zhasina monitor a zamrzne pc obcas (asi 2krat mi to opet nabehlo spet a vyhodilo hlasku ze grafika dlouho nereagovala a ze byla restartnuta) tak sem preinstaloval drivery na grafiku (7.9 nejnovsi) a na chipset 570ultra a jeste sem preinstaloval win pouzivam xp prof sp2 a bios mam novy nevim kterou verzi updatnul sem ho pres asus update takze nevim kteraz je to verze a zaroven sem nastaveni biosu dal na default ale nepomohlo prosim lidi ktery mi dokazi poradit a nebo alespon rict v cem je chyba pls poradte a jestli to tady nema co delat tak se ospravedlnuju za zlej topic ale uz sem z toho opravdu flustrovanej (udelalo mi to ve hrach wow a dirt zatim sem ani jiny hry nehral a v cs1.6 steam a bioshocku mi to taky nedelalo)
predem dekuju za vsechny rady :(
To dost vypadá na přehřívání grafiky. Máš dobře větranou skříň? U pasivních karet vyšího výkonu je to dost potřeba.
creb
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creb »

mam tuhle

Kód: Vybrat vše

http://thermaltake.com/product/Chassis/midtower/matrixvx/vd3000swa.asp
takze chladeni uvnitr by mnelo byt ok a kartu sem chytal rukou a radiator je vlaznej a heatsink je jemne teply mozna tak 30stupnu takze prehrivat by se to asi nemelo bojim se ze to bude tym ze mam nvidia chipset na MB reklo mi to uz vice lidi dnes ale zakladovku se mi menit nechce moc sakris ak by nekdo mnel nakou radu pls help
//lide mi psali priciny jako pokazena ram pamet,chybna grafika a pod tak jestli nekdo ma podobnou skusenost nebo mate tuhle tu grafiku na tyhle ty zakladovce pls napiste bud sem nebo alespon pm diki moc :(
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Ahoj mám tuhle desku Cpu AMD 3500 2 Gb ram 667 mhz hdd 250 gb Ati X1950 XT 256 a mám box chladiče na všem a když sem skoušel přetaktovat CPU tak sem se nedostal přes hranici 239 FPS když to skusim více nenaběhne ani bios jen bliká kontrolka že to je zaplé napájení mám nastavený automatický a Hp link sem snížil na 4 X nevíte proč mi to nejde dát na vyší frekvenci ?
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

ja som stou maticnou velmy spokojny :wink:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
T-Munny
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Munny »

To já mám na týhle desce Athlon 3500+ 2,2Ghz vyšplhal sem se s FSB na 255 což je 2,8Ghz. HTT mám 3x a ramky sem dal na 667.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

T-Munny píše:To já mám na týhle desce Athlon 3500+ 2,2Ghz vyšplhal sem se s FSB na 255 což je 2,8Ghz. HTT mám 3x a ramky sem dal na 667.
A jaký požíváš chladič ?
T-Munny
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Munny »

Používám COOLER SCYTHE SCKC-1000 Kama Cross
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2

bez zátěže mám mám teplotu pod 40... při zátěži pod 55. Mám naněm původní 80mm ventilátor danej na 1000 otáček. Budu tam ale dávat 120mm

Dobrý je, že orientace do véčka usměrňuje vzduch i na pasiv chladící čipset desky
NorbiWRC
Nováček
Nováček

Příspěvek od NorbiWRC »

creb píše:mam tuhle

takze chladeni uvnitr by mnelo byt ok a kartu sem chytal rukou a radiator je vlaznej a heatsink je jemne teply mozna tak 30stupnu takze prehrivat by se to asi nemelo bojim se ze to bude tym ze mam nvidia chipset na MB reklo mi to uz vice lidi dnes ale zakladovku se mi menit nechce moc sakris ak by nekdo mnel nakou radu pls help
//lide mi psali priciny jako pokazena ram pamet,chybna grafika a pod tak jestli nekdo ma podobnou skusenost nebo mate tuhle tu grafiku na tyhle ty zakladovce pls napiste bud sem nebo alespon pm diki moc :(
Jaky je tam zdroj ? ked to je noname 300W, tak to urcite bude on. Popripade by som tam skusil dat nejaky kvalitny aspon 350-400W zdroj.
Ja ked som mal chbyny zdroj tak tiez mi to robilo, zamrzol, restartoval sa sem tam.
| CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ EE | MB: ASUS M2N-E | VGA: ASUS 8600GTS | RAM: 2x1GB DDR2 CORSAIR 800@1005 XMS2 CL 4-4-4-12 | HDD: Hitachi 160GB SATA | Zdroj: Fortron 400W | Chladic: AC Freezer 64 | LCD: Samsung 223BW 22" wide| Repro: Logitech Z-4e black 2+1 |
shaman75
Nováček
Nováček

Příspěvek od shaman75 »

NorbiWRC píše:
creb píše:mam tuhle

Jaky je tam zdroj ? ked to je noname 300W, tak to urcite bude on. Popripade by som tam skusil dat nejaky kvalitny aspon 350-400W zdroj.
Ja ked som mal chbyny zdroj tak tiez mi to robilo, zamrzol, restartoval sa sem tam.
Já mám podobný problém deska M2N-E Grafika Saphhire HD2600XT Paměti A-Data 2x1G na 800MHz, proc. Athlon 64x2 5600+ s chladičem Thermaltake TMG A2, zdroj. Seasonic 500W (zdrojem to asi nebude). Taky se mi stává že PC ztratí signál z Graf. karty (černý monitor s nápisem že není signál z GK) přitom ostatní vše běží a někdy zamrzne. Problém onastával i při restartu a snaze dostat se do BIOSu (po zmáčknutí delete). Počítač se měl i na reklamaci a nic nezjistili všejim běželo v pořádku měli otevřený Case, takže se nejspíš něco přehřívá. Mám Case celkem dobře větraný. ale i přesto mi teplota na GK v ATIToll ukazuje 68C při otáčkách Fan na 30% (bylo i přes 70C a otáčky Fan byly pořád na 30%) Tak teď momentálně řeším co s tím. jestli na něco přijdeš dej vědět. Jěště to mohou být přehřívající paměti na GK.
Damianus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus »

Lidi kdybych chtel poladit tuhle konfiguraci na co se mam zamerit?? Nebo jakym programem bych si mel zjistit nejprve udaje a pak ladit???

Deska je jasna dale AMD Athlon X2 3600+ EE ram Zeppelin 2x 512 + 1GB 800hmz grafika Geforce 8600GT

Poradite prosim?? :oops:
Asysy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asysy »

Zkoušel už někdo rozebrat ten měděnej blok co je na chipsetu. Začíná mě štvát teplota chipsetu. Zatímco blok je horkej, tak HP je studěná, což bude nejspíš špatným přenosem tepla z bloku do HP. Chtěl bych s tim něco udělat, ale zatim se mi kvůli tomu nechce rozebírat půl PC, tak se ptám jestli už to někdo měl rozebraný.
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
T-Munny
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Munny »

Pasivní chlazení nech. Na mým PC s vyřešeným oběhem vzduchu ve skříni je bez jakýhokoli zatížení teplota chipsetu 29°. Na druhým PC se stejnou základkou kde se o outtake stará pouze 60mm ventilátor mám bez zatížení 39°.
Chlazení první skříně je řešeno následovně:
Skříň Cooler Master Elite, ventilátory Intake 1x12cm,outtake 1x12cm + 1x12cm ve zdroji. Bočnice skříně sem prohodil, aby ta perforovaná byla na straně základní desky. Záslepky na čele skříně sem zacpal kartónem. Vzduch se nasává do skříně přes přední větrák a taky přes pasivně chlazenou Geeforce 8600GTS. Ve skříni je slušný podtlak a veškerej vzuch se před vyfouknutím prohání přes pasiv chipsetu.
Asysy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asysy »

T-Munny píše:Pasivní chlazení nech. Na mým PC s vyřešeným oběhem vzduchu ve skříni je bez jakýhokoli zatížení teplota chipsetu 29°. Na druhým PC se stejnou základkou kde se o outtake stará pouze 60mm ventilátor mám bez zatížení 39°.
Chlazení první skříně je řešeno následovně:
Skříň Cooler Master Elite, ventilátory Intake 1x12cm,outtake 1x12cm + 1x12cm ve zdroji. Bočnice skříně sem prohodil, aby ta perforovaná byla na straně základní desky. Záslepky na čele skříně sem zacpal kartónem. Vzduch se nasává do skříně přes přední větrák a taky přes pasivně chlazenou Geeforce 8600GTS. Ve skříni je slušný podtlak a veškerej vzuch se před vyfouknutím prohání přes pasiv chipsetu.
Nesouhlasim... chlazení mám dobrý. Rovněž elit s dvěma 12cm větrákama. Díry v bočnici mám zalepený. Grafika Gainward 7300GT, která částečně ofukuje chipset. Jak jsem ale psal, tak blok je horkej a heatpipe a pasiv vlažný. Čidlo ukazuje max při burnu 39°C. Vzhledem k tomu, že čidlo ale neni v čipsetu, ale někde na desce, tak je tenhle údaj naprosto bezcenej. A tipnul bych že u tebe to bude podobné. Zkus schválně při burnu sáhnout na blok a pak dej vědět.

Vraťmě se ale k původnímu dotazu. Měl to už někdo rozebraný?
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

btw, mam spatnej kousek procesoru?Viz podpis dole...Tradicne jsem pameti snizil na 667Mhz, a HT sem dal na 4x, aby nebylo zase prilis nizke /chci takt max do 2,7Ghz/.FSB se mi nepodarilo zvysit vice nez na 210Mhz :? , jinak nasledoval pokazdy nenabehnuti windows-zamrznuti.Samozrejme setrici rezim a pcie lock sem dal.I kdyz sem zkusil nepatrne zvysit napeti,nemelo to valny vliv, resp zadny. Bios mam starsi verzi 0502. MUze Bios delat takovou neplechu?A jak nejlip ho updatnout-nemam disketovou mechaniku :-/
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“