PC nenajede

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

PC nenajede

Příspěvek od sir Samuel »

Nazdar, mál velký problém s mým pc. sestava je v podpisu, zdroj mám fortron 400. Včera jsem zapojoval druhé pc, tak jsem v tomhle měnil síťovku, potom ale normálně jelo. Dneska ho zkusím zapnout - všechny větráky (bedna, zdroj, procesor, grafika) se roztočí, ale nedojde ani na "pípnutí" a monitor nezareaguje. Zkusil jsem vyměnit monitor, odpojit mechaniku + disk, vyndat a zase zapojit grafiku (nemám jinou, kterou bych vyzjoušel) - nepomohlo. Čím myslíte žeto může být?
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Zkoušel jsem oddělat přední panel, zkontroloval jsem kabely a trochu jsem se v tom hrlabal, ale nepomohlo. zajímávé je, že když jsem to potom zkoušel spustit, píplo to hned 3x nebo 4x za sebou, ale nenaběhlo. Po dalším restartu už to nepípá
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Cau, zkus se mrknout do manuálu ohledne toho pípání (je ale docela divný že ti to piplo jen jedenkrát, možná potom co ses v tom vrtal ze si odpojil neco dalšího) Mrkni do je špatne kdyz ti to 3x nebo 4x pipne. Třeba na neco prijdeš. Me se jednou stalo to, že sem si koupil novej hdd normálne ho zapojím a že zapnu PC a vono nic :-(, a nakonec sem zjisil ze se mi nejak odpálila grafárna. Dodnes nechapu jak se mi to povedlo. Jo a pc mi taky ani jednou nepiplo.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

No jestli to pípání dělá mainboard, tak o tom v manuálu nic asi není...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

v manualu jsou popsana pipani
zkus na zkousku vymenit zdroj
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Zkus pc rozmontova do posledního šroubku a znovu sestavit. Takovýto problém se mi stával častěji a Do ted nevim přesně co to bylo.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

zkus raději pořádně dotlačit paměti :)
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

Godzzila píše:zkus raději pořádně dotlačit paměti :)

mam takovy pocit ze by PC mel najet alespon do biosu bez osazenych RAMek...;) nevim zkusil bych vyndat baterku a restartovat tak BIOS a myslim ze to pomuze;)
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

ramky jsem zkusil dát a zase vrátit, bios jsem restartoval podle manuálu, nepomohlo. To pípání je jednou dlouze a třikrát krátkce, nedělá to vždycky. Je to IRQ? Pokud jo, tak to v manuálu je a u 4x je tam napsáno "Communications port (COM1)" a pod čarou "These IRQs are usually available for ISA or PCI devices"
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

paja13 píše:
Godzzila píše:zkus raději pořádně dotlačit paměti :)

mam takovy pocit ze by PC mel najet alespon do biosu bez osazenych RAMek...;) nevim zkusil bych vyndat baterku a restartovat tak BIOS a myslim ze to pomuze;)
tak to máš velmi špatnej pocit... pc pokud nemáš zdroj a MOBO + CPU RAM nebo VGA nenajede vůbec!!
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

-... je grafika, aspon na AWARDu. Na AMI snad taky, ale tam bych uz za to ruku do ohne nedal :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Co se stane když se grafika zapne bez takového toho přídavného napájení? Jsem ji zkoušel u kámoše a nenašel jsem to tam, tak jsem to nezapojil. Větráčky se normálně roztočili, ale na monitoru zase nic nebylo. Mohly to být tím nezapojeným nebo je ta grafika v háji?
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

sir Samuel píše:Co se stane když se grafika zapne bez takového toho přídavného napájení? Jsem ji zkoušel u kámoše a nenašel jsem to tam, tak jsem to nezapojil. Větráčky se normálně roztočili, ale na monitoru zase nic nebylo. Mohly to být tím nezapojeným nebo je ta grafika v háji?
Ja kdyz sem mel na své bývalé GK (Ati radeon x1900GT) odpalený přídavný napájení tak se mi na monitoru pri spuštění objevilo červeně varování že nemám připojený konektor pro přídavné napájení.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

pokud já nepripojim pridavny napajeni na svy grafice (x1950) tak se to rozjede ale nerozsviti se monitor :)

ps pokud to neni na zdroji primo pouzij redukci
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“