Potřeboval bych dostat fotky ze starého disku. Je na něm nainstalovanej Win ME, ale někdy blbnul...
Teď mám novej disk, na něm Win XP! A jde mi o to, jak mám z toho starýho dostat fotky! Asi nejlepší by bylo odpojit ten nový a dát tam ten starý a doufat, že nebudu blbnout a najede Windows... Já se v tom moc nevyznám - nehrozí, že by se mi pak něco vymyzalo z toho současnýho disku, když ho odpojím a znova připojím? Díky
Fotky ze starého disku?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- tomygo
- Začátečník

-
- nexik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- tomygo
- Začátečník

-
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle Win ME se asi jedná o starší počítač jen s ATA řadiči a tak disky budou ATA, na 1 ATA kabel můžeš zapojit 2 zařízení ale ta musí mít rozdílné propojení jumperů (propojka vedle ATA konektoru na disku nebo mechanice co určuje zda je disk Master nebo Slave).
Máš možnost zapojit druhý disk k disku s Win XP nebo druhý disk na druhý kabel.
2 disky na kabelu - disk s Win XP nech na Master (zřejmě je tak nastaven) a druhý disk s Win ME nastav na Slave.
Disk na druhém kabelu - disk s Win ME zapoj na druhý kabel tak aby pokud je tam sám byl na Master a pokud je tam z nějakou mechanikou tak aby měl jiné nastavení než ta mechanika (Master/Slave).
Máš možnost zapojit druhý disk k disku s Win XP nebo druhý disk na druhý kabel.
2 disky na kabelu - disk s Win XP nech na Master (zřejmě je tak nastaven) a druhý disk s Win ME nastav na Slave.
Disk na druhém kabelu - disk s Win ME zapoj na druhý kabel tak aby pokud je tam sám byl na Master a pokud je tam z nějakou mechanikou tak aby měl jiné nastavení než ta mechanika (Master/Slave).
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM