http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45540
Jakou má tento kompakt stabilizaci obrazu? Případně jaký je rozdíl mezi optickou stabilizací a normální stabilizací?
Digitál Olympus SP-510 UltraZoom černá
- Pavel.P.
- Středně pokročilý
-
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel.P.
- Středně pokročilý
-
- Fireboy
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
nejlepsi je Canon 710IS, vyborne ceny jsou na www.megafoto.cz
- crashPC
- Mírně pokročilý
Tenhle foťák mám. docela rozumná mašinka za ty peníze. stabilizaci to nemá. velkej zoom opravdu potěší, supermakro to samý. šum je za dobrýho osvětlení neznatelnej (ISO 100), po zvýšení ISO na 400 a vejš už to ale není ono. Mám z něj rozporuplné pocity. určitě mě poslal o krok vpřed z minulého Canonu A520, ale asi poputuji dál, směrem k EOS 400D nebo něco podobného a Olympuse prodám...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Sinpa
- Mírně pokročilý
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- crashPC
- Mírně pokročilý
šuměnka šumivá - v testech ten foťák "zepsuli" za šum snad ještě víc než ten Olympus dále nepočítej že na nejdelšim ohnisku (zoomu) budeš mít stále kvalitní fotky. to je docela omyl. ty skla u všech EVF nejsou tak kvalitní aby to zvládli. ubude hodně moc detailů. můžu ti sem dát nějakou fotku s 10x zoomem toho olympuse....
//ještě jsem tu v jiném tématu psal o tom že nemá cenu kupovat dražší.
abych to shrnul - na fotografovani.cz jsou recenze téměř všech EVF foťáků, a
rozdíly funkční vs cenové - jsou obrovské. myslím tím že foťák kterej má o 2X zoom víc, je o dost dražší, přitom to nepřinese vůbec nic, protože při tomto zoomu je fotka nepoužitelná. šum je stejně velkej u foťáku za 5000 i za 10000, takže žádná výhra. jeden jako druhej.
Já vybral ten Olympus protože mi nabídl dlouhé expozice a větší zoom (oproti předešlému canonu) a jsem rád, že jsem za něj zaplatil tak málo, protože dražší by mi lepší obraz bohužel neposkytl. Vidím ale že i to je málo a zrdcadlovka je jediná volba.
//ještě jsem tu v jiném tématu psal o tom že nemá cenu kupovat dražší.
abych to shrnul - na fotografovani.cz jsou recenze téměř všech EVF foťáků, a
rozdíly funkční vs cenové - jsou obrovské. myslím tím že foťák kterej má o 2X zoom víc, je o dost dražší, přitom to nepřinese vůbec nic, protože při tomto zoomu je fotka nepoužitelná. šum je stejně velkej u foťáku za 5000 i za 10000, takže žádná výhra. jeden jako druhej.
Já vybral ten Olympus protože mi nabídl dlouhé expozice a větší zoom (oproti předešlému canonu) a jsem rád, že jsem za něj zaplatil tak málo, protože dražší by mi lepší obraz bohužel neposkytl. Vidím ale že i to je málo a zrdcadlovka je jediná volba.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD