Dual-channel a SMP
- jarda.jarik
- Nováček

-
Dual-channel a SMP
Chci do kompu přikoupit k 1GB další 1GB modul(stejný typ). Otázka je jednoduchá... Nevadí dvěma procesorům, když bude jen jeden dual-channel? Asi je to blbá otázka, ale četl jsem že s tím někdo měl problém a já k tomu PC nemám snadný přístup tak aby mi to pak nezačalo padat... Díky.
- zinke
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dual-channel a SMP
To že máš dualní procesor je sice pěkné ale nemíchej pojem "dvoujádrový procesor(dual core) s dvěma DDR (dual chanel) " dual chanel znamená že dvě paměti o stejných hodnotách pracují duálně neboli spolu. To znamená že se plynule zaplňuje pamět a výkon vzroste jako u motorů.Jeden válec 500cm2 má menší výkon jeko dva 250cm2. Už to trochu chápeš? Samozdřejmě ti to bude čubat lépe.jarda.jarik píše: Nevadí dvěma procesorům, když bude jen jeden dual-channel? Díky.
- jarda.jarik
- Nováček

-
- James.Sniper
- Začátečník

-
ne nezáleží! RAM můžeš mít kolik chceš (no maximálně většinou 4 moduly) a k tomu procesor a je jedno jestli single nebo dual corejarda.jarik píše:Ne to si nerozumíme. Já ty pojmy znám, jen mi jde o to, jestli 1 CPU nepotřebuje 1 dual channel...to zn 2CPU 4x 1024 atd... Jen jsem to někde tak četl,ale na počtu ram v poměru s jádry snad nezáleží?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dual-channel a SMP
Pojem "duální procesor"...zinke píše:To že máš dualní procesor je sice pěkné ale nemíchej pojem "dvoujádrový procesor(dual core) s dvěma DDR (dual chanel) "...jarda.jarik píše: Nevadí dvěma procesorům, když bude jen jeden dual-channel? Díky.
On nic nemíchal. Řekl dost jasně, že má dva pocesory.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- jarda.jarik
- Nováček

-
- cykloblazen
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
2x 1GB + 2x 512MB
Dotaz je tento: Mam 32bit systém a jelikož na 64bit zatim přecházet nebudu mam úmyslu dokoupit RAM na 3GB akorát pro 32bit a to následujícím způsobem: Teď mam dva moduly v dual channelu tj Kingmax 1GB 800MHz CL5 a Transcend 1GB 800MHz taky CL5. Dual channel by chtěl zachovat a přitom využít oba další volný sloty RAM a tak bych dokoupil A-DATA 2x 512MB taky 800MHz CL5. Myslítě že je to vhodná volba nebo za cenu nezachování Dualu měl koupit zase 1GB abych měl rezervu časem na 64bit?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: 2x 1GB + 2x 512MB
http://www.x-computers.eu/recenze/opera ... ecenze.phpcykloblazen píše:Dotaz je tento: Mam 32bit systém a jelikož na 64bit zatim přecházet nebudu mam úmyslu dokoupit RAM na 3GB akorát pro 32bit a to následujícím způsobem: Teď mam dva moduly v dual channelu tj Kingmax 1GB 800MHz CL5 a Transcend 1GB 800MHz taky CL5. Dual channel by chtěl zachovat a přitom využít oba další volný sloty RAM a tak bych dokoupil A-DATA 2x 512MB taky 800MHz CL5. Myslítě že je to vhodná volba nebo za cenu nezachování Dualu měl koupit zase 1GB abych měl rezervu časem na 64bit?
Dualchannel je na nic. Rozhodně jeden modul!
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- cykloblazen
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Dual channel má rozhodně něco do sebeX-COM píše:http://www.x-computers.eu/recenze/opera ... ecenze.phpcykloblazen píše:Dotaz je tento: Mam 32bit systém a jelikož na 64bit zatim přecházet nebudu mam úmyslu dokoupit RAM na 3GB akorát pro 32bit a to následujícím způsobem: Teď mam dva moduly v dual channelu tj Kingmax 1GB 800MHz CL5 a Transcend 1GB 800MHz taky CL5. Dual channel by chtěl zachovat a přitom využít oba další volný sloty RAM a tak bych dokoupil A-DATA 2x 512MB taky 800MHz CL5. Myslítě že je to vhodná volba nebo za cenu nezachování Dualu měl koupit zase 1GB abych měl rezervu časem na 64bit?
Dualchannel je na nic. Rozhodně jeden modul!
- Gerimo
- Mírně pokročilý

asi te zklamu, ale nema. Maximalne navic body v nejakym marku, ale to je vse. To 1-2fps ve hre opravdu neni poznat. To je stejna situace jako u casovani Command rate..cykloblazen píše:Dual channel má rozhodně něco do sebeX-COM píše: http://www.x-computers.eu/recenze/opera ... ecenze.php
Dualchannel je na nic. Rozhodně jeden modul!A to ti potvrdí každej kdo ho provozuje.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- cykloblazen
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Má cenu hlavně co se týče například systému a ve Vistách je to hodně dobrá věc.Gerimo píše:asi te zklamu, ale nema. Maximalne navic body v nejakym marku, ale to je vse. To 1-2fps ve hre opravdu neni poznat. To je stejna situace jako u casovani Command rate..cykloblazen píše: Dual channel má rozhodně něco do sebeA to ti potvrdí každej kdo ho provozuje.
- Caderom
- Začátečník

Co ti brání vyzkoušet, jaký je rozdíl ve výkonu mezi SC a DC? Pokud se ti bude zdát velký, koupíš 2x512MB, pokud malý, koupíš 1x1GB.cykloblazen píše:Teď mam dva moduly v dual channelu tj Kingmax 1GB 800MHz CL5 a Transcend 1GB 800MHz taky CL5.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dejte tomuhle flamerovi (cykloblazen) nějakou výstrahu!cykloblazen píše:Dual channel má rozhodně něco do sebeX-COM píše: http://www.x-computers.eu/recenze/opera ... ecenze.php
Dualchannel je na nic. Rozhodně jeden modul!A to ti potvrdí každej kdo ho provozuje.
Podle odkazu, který jsem sem výše postnul i podle mého podpisu je jasné, že paměti v Dualchannelu mám. A s klidem můžu říct, že ten rozdíl proti singlechannelu poznat není.
- cykloblazen
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš že sem ten odkaz otevřel?X-COM píše:Dejte tomuhle flamerovi (cykloblazen) nějakou výstrahu!cykloblazen píše:Dual channel má rozhodně něco do sebeA to ti potvrdí každej kdo ho provozuje.
Podle odkazu, který jsem sem výše postnul i podle mého podpisu je jasné, že paměti v Dualchannelu mám. A s klidem můžu říct, že ten rozdíl proti singlechannelu poznat není.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tvoji větu bez interpunkce jsem nepochopil.cykloblazen píše:Myslíš že sem ten odkaz otevřel? A kvuli tvýmu podle mého špatnému názoru se tady dávaji výstrahy to sem opravdu nováček
Mizivý přínos DCh není můj názor, je ověřený fakt.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Prepac, ale prinos DualChannel-u je naozaj velmi, velmi maly. JA mam DCh odkedy ho vymysleli, ale podla VSETKYCH testov na webe je rozdiel minimalny. Sam som taktiez nic extra nespozoroval, ale kludne postni nejake vysledky textov, mozno sa dozvieme nove informacie. Dik.cykloblazen píše:bla, bla, bla
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.