Zbytečná investice. Ty nožky skoro nic neunesou, pod tíhou FZ10 se určitě budou samovolně zasouvat. A na té minimální výšce 10cm se bude foťák zas překlápět...
Obyč. stativ stojí od 300Kč a poslouží to mnohem lépe...
pokud venku fotíš makro, je ti stativ s min. výškou >50cm na ho... jinak pole je samozřejmě příklad, klidně si to můžeš zaměnit za libovolné jiné venkovní prostředí, kde ti asi dvě knížky budou dost k ničemu (zvlášť když úhlopříčka záběru odpovídá několika centimetrům až milimetrům a ty chceš příslušný objekt nejen dostat do záběru, nejen na něj zaostřit, ale ještě umístit tak, aby to alespoň na první pohled nevypadalo naprosto kompozičně zpraseně)
ne
dlohé časy blízko u země (stolu) jsem fotil v dílně
na držení v ruce + makro je dlouhý čas už i 1/20
to: crashPC - ty asi nejsi příznivce těch prcků, co
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
sinpa: nic mi do toho není, ale asi máš parkinsona. já na zemi v ruce v poho udržím i 1/2, nezřídka se povede i vteřina.
No, příznivcem prcků. je mi to jedno. jen pořád nechápu k čemu to je
neznám pro to využití. Možná by pomohlo kdybys osvětlil co s tím budeš fotit.
Jasně, řikals na blbnutí - to já blbnu a kravim taky... ale nikdy sem tohle při blbnutí nedokázal využít, a to ministativ doma máme taky.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Neznám tvé zkušenosti, ale zkoušel jsi někdy fotit makro řádově v několika málo milimetrech, kdy je třeba ostřit ručně, přičemž hloubka ostrosti odpovídá tak 0,3mm a velikost záběru třeba 8mm, tak by mě opravdu zajímalo, jak chceš ostřit, udržet objekt vhodně nakomponovaný v záběru a ještě rukou "trefit" hloubku ostrosti menší než půl milimetru.
Přičemž pokud ještě přicloníš a použiješ polarizák, jde čas docela brutálně nahoru, což je při minimálním množství světla, který objekt o velikosti zlomku snímacího čipu odráží, docela kritické.
Ano, lze takové objekty fotit i z ruky, ale to je tak 50 a více zkažených snímků na jeden povedený, přičemž vhodné světlo mnohdy zmizí během pár minut...
proboha co to fotis za makra ze maj par malo milimetru a vzdalenost objektu je taky par milimetru od objektivu? a co to mas za fotak? asi takhle: octomilku na vode vyfotim z ruky, mensi veci pokud mozno vlozim do scanneru s mnoho DPI.... respektive - to ti ten stativ na takhle presny fotky staci? obcas ostrim manualne taky a vyjde mi tak kazda treti, ctvrta fotka...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...