-> no-X Neříkám, že to co píšeš není možný, ale mě se to moc nezdá. Jestliže předpokládaný highend ponese 2 čipy G92, které budou polovinou rok staré G80, tak by frekvence musely zvednout rapidně,aby vůbec překonali výkon 8800GTX o nějaké rozumné xx%
G92 - informace, spekulace...
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Jenom doufám, že G92 a RV670 vyjdou zhruba současně, aby se zase nestalo, že se bude 6 měsíců spekulovat o tom jestli ATI rozseká nVidii a naopak 
-> no-X Neříkám, že to co píšeš není možný, ale mě se to moc nezdá. Jestliže předpokládaný highend ponese 2 čipy G92, které budou polovinou rok staré G80, tak by frekvence musely zvednout rapidně,aby vůbec překonali výkon 8800GTX o nějaké rozumné xx%
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- Partyman
- Mírně pokročilý

-
U AMD je poslední dobou zpoždění zvykem, tak bych se tomu moc nedivil. Samozřejmě 6 měsíců jsem myslel jako nadsázku, ale zpoždění nastat může. Když už načals to s tou R600 tak její fotky se taky objevily daleko před jejím vydáním a přesto někteří podle ranných fotek 2950pro usuzují, že už je za rohem...
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- no-X
- Středně pokročilý

1. Myslíš, že přechod z 90nm na 65 nepřinese zvýšení frekvencí? U ATi to znamenalo 1/3 nahoru u mainstreamových produktů.Partyman píše:-> no-X Neříkám, že to co píšeš není možný, ale mě se to moc nezdá. Jestliže předpokládaný highend ponese 2 čipy G92, které budou polovinou rok staré G80, tak by frekvence musely zvednout rapidně, aby vůbec překonali výkon 8800GTX o nějaké rozumné xx%
2. Vzhledem k velikosti jádra potřebné pro 256bit sběrnici a teoretické velikosti 64SP G92 nám neštymuje pár desítek mm2, takže je realtivně možné, že fyzicky bude přítomno více výpočetních jednotek, než kolik jich bude na default aktivních (totéž jako GF7600) a "lepší" čipy s více funkčními SPs budou schraňovány na duální kartu. Ale taky je možné, že ta plochy bude zkonzumována kvůli podpoře pro DX10.1 a integrací NVIO.
3. kde je psáno, že nVidia nechystá high-endový čip (velký asi tak jako R520
Skutečně? Co krom R600 letos a R520 před dvěma lety vydala ATi zpožděně?Partyman píše:U AMD je poslední dobou zpoždění zvykem, tak bych se tomu moc nedivil.
Jinak RV670 vyjde koncem listopadu, AIBs už mají vzorky čipů na přípravu PCB, během října se spustí výroba.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Psal jsem AMD a tím jsem myslel i procesory založené na K10. Ty se taky trochu zadrhly...no-X píše:Skutečně? Co krom R600 letos a R520 před dvěma lety vydala ATi zpožděně?Partyman píše:U AMD je poslední dobou zpoždění zvykem, tak bych se tomu moc nedivil.
Jinak RV670 vyjde koncem listopadu, AIBs už mají vzorky čipů na přípravu PCB, během října se spustí výroba.
Abych nebyl špatně pochopenej, tak já doufám, že se RV670 nezpozdí a vyjde včas. Jenom o tom nejsem tak skálopevně přesvědčenej.
// -> Gerimo: Nebudem tady slovíčkařit. Moc dobře víš jak jsem to s tím AMD myslel. Těžko lze diskutovat jenom o nVidii a nezahrnout do toho situaci u konkurence. Nechci tady dělat bordel, takže končím.
Naposledy upravil(a) Partyman dne pát 28. zář 2007, 18:30, celkem upraveno 1 x.
- Gerimo
- Mírně pokročilý

1. procesory sem necpi, tohle je thread o grafikachPartyman píše:Psal jsem AMD a tím jsem myslel i procesory založené na K10. Ty se taky trochu zadrhly...no-X píše: Skutečně? Co krom R600 letos a R520 před dvěma lety vydala ATi zpožděně?
Abych nebyl špatně pochopenej, tak já doufám, že se RV670 nezpozdí a vyjde včas. Jenom o tom nejsem tak skálopevně přesvědčenej.
2. kdyz uz bylo RV670 ohlaseno jeste na drivejsi termin, tak proc by melo byt zase opozdeno..?
3.proc se v threadu o G92 bavime o ATi/AMD?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- godlike
- Středně pokročilý

-
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jádro G92 má 96 skalárních stream processorů a 256bitovou sběrnici. Narozdíl od G80 je ale vyráběno novějším 65nm postupem, který mu zřejmě umožní pracovat na vyšších frekvencích. Čip také podporuje Shader Model 4.1 (DX10.1) a PCI Express 2.0. VR-Zone píše, že GeForce 8800GT budou používat PCB o 8-10 vrstvách a celá karta bude dlouhá asi 23 centimetrů. Použité paměti budou GDDR3 s ratingem 1ns a nVidia chystá dvě varianty podle velikosti paměti. 256MB model vyjde na $199, verze s 512MB pamětí na $249.
Zdroj
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Blem Blem
- Začátečník

no ti nevím ale podle mě 8800GT nebude mít šanci proti R670 jedině že by měla jádro přetočené nad 1000MichiGen píše:Jádro G92 má 96 skalárních stream processorů a 256bitovou sběrnici. Narozdíl od G80 je ale vyráběno novějším 65nm postupem, který mu zřejmě umožní pracovat na vyšších frekvencích. Čip také podporuje Shader Model 4.1 (DX10.1) a PCI Express 2.0. VR-Zone píše, že GeForce 8800GT budou používat PCB o 8-10 vrstvách a celá karta bude dlouhá asi 23 centimetrů. Použité paměti budou GDDR3 s ratingem 1ns a nVidia chystá dvě varianty podle velikosti paměti. 256MB model vyjde na $199, verze s 512MB pamětí na $249.A to som si myslel ze som uz napevno rozhodnuty pre HD2900ro/HD2950Pro. Ak bude mat naozaj 96stream processors tak to bude tuhy suboj s RV670, no nic, treba pockat na testy.
Zdroj
Intel Core2 Extreme QX9650 3,00@3,6GHz 12MB 1333MHz*Asus Striker II Extreme - nForce 790i *3xAsus GTX 280,*2xCorsair Dominator 2048MB * 2xWestern Digital Raptor-150GB RAID 0*2xSeagate Barracuda - 500GB*Asus Xonar D2*CoolerMaster Stacker 832 NVIDIA Edition*Thermaltake ToughPower 1000W*Hewlett-Packard LP3065 - LCD 30"*Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse*Razer Tarantula Gaming Keyboard*Thermalright XWB-01*3xAlphacool nexXxos Extreme III*
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takeho d*bila s d*ebilnymi hlaskami tu nepotrebujeme, ak nemas co povedat k veci tak nic nehovor.Preco sa vzdy musi najst niekto taky ako Stratos,Hulan a pod ...Blem Blem píše:no ti nevím ale podle mě 8800GT nebude mít šanci proti R670 jedině že by měla jádro přetočené nad 1000![]()
![]()
Ked si precitam tvoje prispevky nenajdem tam asi jedinu normalnu vec.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý

- no-X
- Středně pokročilý

- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý

- no-X
- Středně pokročilý

Já si pamatuju na jediného 
Ale to je jedno. G92 s 64SPs nemá oproti RV670 moc šancí, s 80SPs by to mohlo být vyrovnané a s 96SPs by ch čekal, že bude lepší, ale těžko říct, o kolik, protože by ji už mohla limitovat sběrnice. Samozřejmě vycházím z předpokladu, že nedojde k výrazným změnám efektivity na výpočetní jednotku a takt.
Ale to je jedno. G92 s 64SPs nemá oproti RV670 moc šancí, s 80SPs by to mohlo být vyrovnané a s 96SPs by ch čekal, že bude lepší, ale těžko říct, o kolik, protože by ji už mohla limitovat sběrnice. Samozřejmě vycházím z předpokladu, že nedojde k výrazným změnám efektivity na výpočetní jednotku a takt.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- godlike
- Středně pokročilý

-
Nvidia G92 is GeForce 8800 GT
http://www.vr-zone.com/articles/Nvidia_ ... /5299.html
http://www.vr-zone.com/articles/Nvidia_ ... /5299.html
- no-X
- Středně pokročilý

- Blem Blem
- Začátečník

alespon že mě někdo podpořil no-Xno-X píše:Já si pamatuju na jediného
PříspěvekZaslal: 29. září 2007, 18:17 Předmět: Odpovědět s citátem
no-X napsal:
Nevypadala Wink
V očích mnoha ATi fanatiků jo. Stačí si vzpomenout na ty věty typu nVidia je v pr**li/hajz*u. Ta vaše sra*ka 8800GTX... ...====== je pravda že R600 nerozsekala G80 hned po vydání jak se říkalo prakticky ještě ani ted ne.ale již se velice na ní dotahuje
Intel Core2 Extreme QX9650 3,00@3,6GHz 12MB 1333MHz*Asus Striker II Extreme - nForce 790i *3xAsus GTX 280,*2xCorsair Dominator 2048MB * 2xWestern Digital Raptor-150GB RAID 0*2xSeagate Barracuda - 500GB*Asus Xonar D2*CoolerMaster Stacker 832 NVIDIA Edition*Thermaltake ToughPower 1000W*Hewlett-Packard LP3065 - LCD 30"*Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse*Razer Tarantula Gaming Keyboard*Thermalright XWB-01*3xAlphacool nexXxos Extreme III*
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- SNowie
- Začátečník

citace? linky?Blem Blem píše:alespon že mě někdo podpořil no-Xno-X píše:Já si pamatuju na jediného
Ale to je jedno. G92 s 64SPs nemá oproti RV670 moc šancí, s 80SPs by to mohlo být vyrovnané a s 96SPs by ch čekal, že bude lepší, ale těžko říct, o kolik, protože by ji už mohla limitovat sběrnice. Samozřejmě vycházím z předpokladu, že nedojde k výrazným změnám efektivity na výpočetní jednotku a takt..MichiGene víš co znamená diskuzní forum?asi ne co?to je od toho že se tak diskutuje!jen říkam svůj názor.na to snad ještě mám právo ne?a lidi jako ty mě nechávají chladným
![]()
PříspěvekZaslal: 29. září 2007, 18:17 Předmět: Odpovědět s citátem
no-X napsal:
Nevypadala Wink
V očích mnoha ATi fanatiků jo. Stačí si vzpomenout na ty věty typu nVidia je v pr**li/hajz*u. Ta vaše sra*ka 8800GTX... ...====== je pravda že R600 nerozsekala G80 hned po vydání jak se říkalo prakticky ještě ani ted ne.ale již se velice na ní dotahuje
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Tak sem ještě zatáhnem R600. Po vydání to taká pecka nebyla, ale ted se o ní fakt dá pěkně uvažovat. Oproti GTS je to jasná volba, GTX tak napůl...SNowie píše:...
Ted o G92, pokud se na to teoreticky podíváte, tak už jen soudit podle názvu můžete to, že se bude jednam o hybrida, který půjde mezi 8800GTS spíše pod. Pokud má no-X pravdu s SPs, což asi má, tak ani velký takt jádra asi ničemu nepomůže a ted tu ještě můžu zatáhnout sběrnici, která ji může při větším počtu jednotek fakt limitovat. Tudíž jich tam asi nVidia moc cpát nebude, jelikož by je karta pravděpodobně ani nevyužila... Osobně si myslím, že RV670 bude lepší, ale nechme se překvapit...
//Jinak spotřeba bude asi pěkná...
...