copaq armada 7400 napajeni

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
porkac
Nováček
Nováček

copaq armada 7400 napajeni

Příspěvek od porkac »

ahoj lidi jsem uz celkem zoufalej mam doma compaq armada 7400 ale bez hdd a napajeni :( no a me hledani na netu bylo neuspesne no co bych chtel je sehnat schema zapojeni napajeni a disku comyslite je to vubec mozne ?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Předpokládám stejný systém, jako u mé Armady 1750 - HDD lupneš do nějakýho obalu, co je součástí NB a disk se napájí odtamtud.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

armady to mely reseny pres takovou plastovou redukci do ktery se loupnul disk a to cely se souplo do ty diry.....aspon ty co sem mel v ruce ja
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

ano je to tak naka redukce ja bych si to klido napajel na tvrdo kdybych vedel jak jdou dataky napajeni atd .. uz jsem nejednu redukci delal prvni byla na amigu (; aa to trafo nevi nekdo ? staci mi jak je rozlozene napajeni v tom konektoru je 4 pinovej pls pls jestli to ma nekdo doma premerte jak to je dost mi to pomuze ono neco vycist z te zakladky u notasu je celkem problem :(
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Co si tak vzpomínám, tak ta moje armada tu redukci měla jen typu z většího koektoru na menší (a nebo naopak), tj. bez jakýkoliv elektroniky. Jen ještě připomínám, že disk je napájený jen 2 kabelama a to 5V a GND.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

hm no dobre 2,5 disk vim jak je napajen o ten mi moc nejde me jde ted prevazne o to jestli by nekdo nevyfotil konektor napajeni notebooku myslel sem konektor co se cpe zezadu je to atyp . coz je celkem problem kdyz sem to mel rozdelane hledal sem cesticky na plosnaku k nakemu kondiku ale marne neci to zmrsit pac je to 4kilo a filmky to uz naky prehraje disk planuji tak ze udelam redukci na 3,5 jako jsem to udal u velestareho notnu co mam doma hold bavi me zprovoznovat takovedle veci u te redukce na disk predpokladam ze jakmile najdu 1 tak to bude uz cajk to udelat snad to neni nak silene prehazene a de to pekne postupne jak na normalni desce ten konektor co tam je je takovej dost divokej ale ma 44 pinu a pri trosce predstavivosti je to zmensena verze 2,5 konektoru jen malicko sesikmenej ale potrebuji to zapnout abych mohl delat testy dal tak pls nekdo hodte trebas link nebo jestli ma nekdo doma takove napajeni zeby mohl vyblejsknout a a nasledne popista jaka stava vede v hjakem pinu

diky zatim za odpovedi
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

do NB bych 3,5" HDD nerval, a už vůbec ne, pokud chceš 2 zdroje. Tím ten notes pošleš do věčných lovišť. Tu redukci ti vyfotím, jakmile budu moct vylézt z postele (jsem nemocnej). OK?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

u toho booka co jsem mel ja to byl jen kus plastu kterej se nasadil na piny HDD a to cely se souplo do vetsiho plastu a souplo do notase

/a jak prosimte chces provozovat 3,5" disk v booku? tam neni +12V. nemluve o daleko vetsi spotrebe nez 2,5" (ty maj 500-700mA, kdezto 3,5" disk az 1,5A na kazdy vetvi)

Trinom: Vždyť psal, že to chce lupnout na jinej zdroj...
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

Trinom : diky moc sefe a pokud by to slo tak mrkni na napajeni booku pri trosce stesti by to mohlo byt stejny jinak mam sehnane traficko ktere dava 19v pri 3,5 Am vyhoda je ze ma +5 V i 12 pri uspokojivem napeti coz ten book i s velkym diskem utahne baterku hodlam resit tak trosku krkolovne no ale na vzhledu mi moc az tak nezalezi preci je to pro me a nikoho jineho max pro kamose co budou se mnou na tom parit heroesy ci koukat na nakej filmek jinak toho booka celeho zvysim os neco jakoby dalsi spodek no pribudou sic cca 3,5 cm na vysku ale to me fakt nedrasa kdyby jste videli meho stareho booka co vypadl ze 4 patra asi byste se divili jako kazdej kdo to videl :D a jeste jedna vec o to jestli to nak zkumstuju dohromady nebo ne to je zatim veci osudu ja verim ze se mi to povede jen to chce vedet to priblbnuty napajeni celeho booku sem vcera zas googlil jak jsem mohl a schema od napajeni jsem nesehnal :( hold je to compaq no a atip vseho co snad jde ja jen doufam ze to nak dame dohromady spolecne
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“