ASUS 8800 GTX - zalepit vyvod na chladici???

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Kaelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ASUS 8800 GTX - zalepit vyvod na chladici???

Příspěvek od Kaelin »

Hola,
Poridil jsem si grafickou kartu Nvidia 8800 GTX od ASUSu.
Dost me prekvapilo, ze i kdyz je chladic reseny tak aby vyhanel horky vzduch mimo case, ma 3 podelne otvory kterymi odchazi znacna cast horkeho vzduchu zpet do casu.
Chtel bych se zeptat jestli nekdo nezkousel tyto otvory zalepit... jestli se odvod horkeho vzduchu nezlepsi.
Prosim odpovidejte jenom pokud s tim mate zkusenost... odpovedi typu "mohlo by, ale nemusi" mi nepomuzou ;)
Dekuji!
P.S. jeste dodam ze proudeni vzduchu v casu mam dobre... takze tohle taky nereste :)
jaski
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaski »

co ti brani to zkusit?
Hest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hest »

Resil jsem stejny problem.Nejucinejsi je objednat ventilator do PCI slotu, pasuje presne na zebrovani a teply vzduch od karty odvadi ven.Nezustava ve skrini, objednal jsem tento :http://eshop.kak.cz/zbozi/ab0100-oem-pc ... pci-slotu/
Eagler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eagler »

Myslím, že to nemá cenu řešit, pokud ti tam vadí tak přes ne dej kus papíru a přilep lepenkou ale ty otvory tam určitě budou mít své opodstatnění. Jak psal Hest přidat další ventilátor je podle mě hloupé. Už jenom tak kvůli tomu by jsi si zabral tři sloty a další ventilátor je další hluk navíc.

DESKTOP 2019:
CPU: AMD Ryzen 5 1600X + AMD Wraith Max Cooler
MB: MSI X470 Gaming pro Carbon
RAM: Crucial 16GB KIT DDR4 3466MHz
GPU: AMD RX580 8GB
HDD: WD Black NVMe SSD, M.2 - 500GB, WD SSD Blue 3D NAND, 2,5" - 500GB + 3x 500 GB
Source: Corsair HX Series HX850 - 850W
Case: Corsair Obsidian Series 750D

NOTEBOOK: HP EliteBook 8540W - Funguje mi spolehlivě 10 let bez závad - jsem na něj pyšný- UPDATE 2019 - už je pomalý
NOTEBOOK: MacBook Air 2015 - je to skladný POMALÝ šnek s dlouhou výdrží

DESKTOP 2:
CPU: Intel Pentium Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00Ghz
MB: ASUS P5E3
RAM: 2x1GB Corsair DDR3 1066MHz XMS3 + 1GB ADATA
GPU: MSI GeForce 8800GTS 320MB - odešla, už nevím co tam mám
Audio: SoundBlaster Audigy 4
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB
Power: Fortron Blue Storm II 500W
Case: CoolerMaster Centurion 534
DVD: LG Mouse: Logitech G400
Keyboard: Logitech G11
LCD: SAMSUNG 2053BW + SAMSUNG 940B
FAN: Zalman CNPS9700 NT + 2 chassis fans
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

Eagler píše:Myslím, že to nemá cenu řešit, pokud ti tam vadí tak přes ne dej kus papíru a přilep lepenkou ale ty otvory tam určitě budou mít své opodstatnění. Jak psal Hest přidat další ventilátor je podle mě hloupé. Už jenom tak kvůli tomu by jsi si zabral tři sloty a další ventilátor je další hluk navíc.
tak tak..mne ide odtial teplo.tiez.skus to zalepit tie otvory.a dat vetracik na VGA na 80% aby rychlejsie potlacil teply vzduch vonku :wink:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
Kaelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaelin »

Dekuji moc za odpovedi!
Dalsi ventilator do PCI slotu mi take pripada zbytecny, i kdyz vypada dost lakave a mohl by resit problem s cirkulujicim horkym vzduchem pod grafickou kartou.
Spis by me ale zajimalo jestli to uz nekdo nezkusil a nemohl by mi poskytnout vysledky mereni teplot na graficke karte a v casu celkove.
Take by me zajimalo jestli by nepomohlo odstraneni zaslepky na slotu pod chladicem. 8800 GTX je opravdu vytopna ;) a horky vzduch, ktery odchazi pod grafickou kartu a v podstate nema kam uniknout mi docela dela starosti.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Přesun z NV GK
Goldnoob team proud member!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

napadlo autora dredu ze je to proto, aby byl pristup vzduchu i pro ostatni soucastky na pcb grafiky :roll: :wink:
Kaelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaelin »

Flegy píše:napadlo autora dredu ze je to proto, aby byl pristup vzduchu i pro ostatni soucastky na pcb grafiky :roll: :wink:
??? Nechapu.... :?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no obvykle se delaj na druhy strane plastovyho krytu chladice za fanem diry aby se chladily i ostatni soucastky. nejak sem nepochopil jak si to myslel ty s tema dirama
CreAtive_34
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CreAtive_34 »

já měl tu kartu taky (už nééé, mam kapku jinou nějak záhadně odešla a je na reklamaci) a nějak mě to nedráždilo, to teplo nebylo zas tak veliký
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

2flegy: myslím, že je myšleno toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43854 (ty čtyři díry před deltou výfuku chladiče)
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Taky me to docela vadi ta karta mi to v kompu pekne vytopi
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“