Instalace 2 HDD v PC. Nebudou se přehřívat?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
48kb
Nováček
Nováček

Instalace 2 HDD v PC. Nebudou se přehřívat?

Příspěvek od 48kb »

Chystám se v dohledné době instalovat 2 Hdd. Problem je, že nemám moc prostornou skříň. 1 Hdd mám umístněn v "košíku" pro mechaniky ve spodní části. 2Hdd bych namontoval do horní části košíku. Celkem tam jdou namontovat 3 zařízení. Nebude se to přehřívat? Není lepší jeden Hdd dát do pozice pro 5,25" mechaniku? Zde je obr. z manualu skříně:

Obrázek
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Pokud máš vepředu intake větrák tak je dej klidně oba do 2.5" pod disketovku. Já mam takhle 4 disky a 2x80 intake a teploty nejdou přes 40 stupňů 8-)
48kb
Nováček
Nováček

Příspěvek od 48kb »

pc blazen píše:Pokud máš vepředu intake větrák tak je dej klidně oba do 2.5" pod disketovku. Já mam takhle 4 disky a 2x80 intake a teploty nejdou přes 40 stupňů 8-)
Sry asi jsem lama :-D , ale teď nevim co je to ten "intake" větrák... Mám 1 větrák pod zdrojem. Pomohlo by, kdybych tam pod něj dal ještě jeden? Dík
jbrachtl
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jbrachtl »

intake = smer foukání vetráku DOVNITŘ

nejsem si jistý jestli intake vetrak v tomhle casu jde (dava se dopredu do casu). pokud tam pujde jen 80mm fan, tak ten stejne nemá smysl. takze udelej poradny pruvan ve skrini...to znamena v okolí CPU jak jsou manalovany ty vetracky tam je opravdu mej (oba) tim dost snizis vnitrní teplotu cele skrine. novejsi HDD samy o sobe nepotrebují extra chlazeni...staci mit slusnou teplotu v casu.
[size=0]Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)[/size]
[size=0]CPU : Opteron 144 (CABGE) @ 2500MHz (270 x 9) air-cooling by AC Freezer 64 PRO | MB : DFI UT nF4-Ultra-D (NB cooling by TT SPIRIT II) | GK : Gigabyte 7600GT @ 600/1600 passive | Memory : OCZ 2x512MB/400Mhz - CL2 RAM | HDD : SATAII WD - RE 320GB, 16MB cache | Power Supply : FORTRON 400W s 12cm chladicem (24PIN) | LCD : 19" LCD Samsung 940BW widescreen (4ms,DVI) | misc. : SB Audigy 2 | DVD-RW Samsung | KOSS UR20 | 3DMark 05 : 6666 [/size]
degus
Nováček
Nováček

Příspěvek od degus »

Myslím si že pokud by šel dopředu ventilátor dat, tak bude stejně až pod těmi hdd. Takže by je stejně nijak nechladil. Bych se přimlouval abys ten jeden hdd dal do pozice pro 5,25" mechaniku jak píšeš.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

je to takova prasarna ale me se libi.

Case sice nema vetrak pred diskama ale pod, co takhle vzit z nejakyho jinyho casu podobny stojanek, ten otocit a dat do nej disky?

Takhle jsem to mel uz ve 3 casech, ted mam dokonce 2.. :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“