tak chlapy, mam problem. x1950pro+sis 650 chipset na P4 platforme. nejde nainstalovat ATI drivery... resp nastavit vyssi rozliseni nez 640x480 (ve win 2000), Gart ovladac je zavedenej. cim to je? defakto to porad bezi ve VGA rezimu
Zdravím, mám problém s Ati x 1950GT, nejde mi přetaktovat pamět v ATITool 0.26 ani o MHz, jádro jde v pohodě, ale paměť nejde vůbec, vždy se objeví černá obrazovka a pak musím udělat reset. Paměť můžu taktovat jen v Catalyst control center pouze o 100MHz(50)... Prosím o radu. Tohle je má první karta ATI, dnes mi přišla. Ovladače mám 7.9
Ahoj! Mám problém s touto kartou! po instalaci ati 7.9 ovladačů mi nejde žádná hra ani testy DirectX 3d. V těch mi vždy místo zobrazení testovacího obrazce napíše tuto hlášku : Výsledky testování rozhraní Direct3D 7: Chyba při kroku 8 (Vytváření zařízení 3D): HRESULT = 0x80004005 (Obecné selhání)
Už nevím co s tím, přeinstaloval jsem DirectX i ovladače a stále to stejné. Jinak videa a televizní tuner fungují normálně.
Zdravim, když zkusim přetaktit Sapphire X1950GT v ATITool (nevim teď verzi ale na 99% tu nejnovější), tak po kliknutí na Set clock (nebo co tam je) mi zčerná / vypne monitor a musí následovat tvrdej restart...
Čím to, jak se tomu vyvarovat? Díky
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
panove, nevim proc, ale kdyz sem ted reinstaloval widle z sp1 na sp2, tak m v test drive unlimited nejak blbne silnice..jako kdyby tam byl sum nebo co. v klidu je normalni, ale jakmile se rozjedu tak to vypada jako zmet ruznecernejch a sedivejch bodu. nevi nekdo co s tim? ovladace stejny, nastaveni stejny...
edit: samozrejme mam nejnovejsi update na tdu
Zkus preinstalovat ovladac grafiky, ale ja se spis divim, ze se ti to vubec povedlo. Ja zkousel jednou hodit sp2 na nejakou dobu pouzivany sp1 a instalace ani nedojela do konce.
myslíte že je pro ten rialto můstek zdravý když je při 3dmarku05 tak horkej ze me udelal nečekaně puchýř na prstě?nezkoušel někdo na to plácnout pasiv z VGA pamětí? mohlo by to aspon prodlouzit trosku zivotnost kdyz uz nic : DD everest engineer edition me ukazuje teplotu na VRM při 3dmarku05 98°C a to me na ten pasiv na VRM fouká zalman a je to jenom teplý(tech 98°C je urcite vnitrni teplota v tom VRM čipu)kdyz tam byl stockovej chladič tak ten pasiv na VRM byl taky dost žhavej zajimavy ze to vubec jako takhle funguje když ten rialto můstek není aspon pasivne chlazenej, třeba HSI byl u geforcky kterou jsem měl aspon pasivne chlazenej a ne zrovna malým hliníkem...
Lidi mam problem,provozuju sestavu viz podpis druhym dnem a už se vyskytly potíže.Hraju Stalekera a abych měl dobrý framerate tak sem schválně snížil trochu některé efekty.Hra jede v půměru tak 30-55fps.Ale jednou, cca za 5.min hrani,to spadne na tak 7fps.Je to vždy v určitých lokacich...nebo spíše úsecích.Zkoušel jsem dvoje ovladače (default na CD a 7.9).Rozjet to bez OC CPU.Karta je na default a kontroloval sem i takty v průbehu hraní a vše je v pohodě, nevíte někdo co s tím?
//Tak to dělá bezohledu na detaily a rozlišení.Fakt nikdo neví co s tím?
Stalker je holt takhle blbě udělanej, čas od času se sekne každýmu. Zkus patch, ale nevím jestli to opravuje, já se Stalkerem kvůli těmhle chybák a buguům praštil...
Pokračovat v řešení můžeš tady - S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Jinak, neporadíte mi někdo nějakej soft co by nataktoval tu moji Powercolorku ve Vistach? Tray tools nejde.Ati tool mi taky blbne.Riva tuner taky nic moc a o catalystech ani nemluvím.
Tak to nevim ... ATi Tray Tools (1.3.6.1042) i Riva Tuner (2.04) mi jedou uplne v pohode.
jen divnej bug : je zajimavy ze po Vmodu (690/1590 Mhz) jedou vsechny hry krasne plynule, jen u CoD 2 mi obcas fps pri DX 7 pada na 20 fps? Setkal se s tim nekdo?
EDIT: Obcas ... skoro porad. Koukam na 2 baraky a fps lita mezi 20fps a 330 fps. Ze by karta nezvladala? Ale ze to dela jen v CoD 2jce
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC; RAM: 2x32GB Kingston Fury Beast RGB 5600@6000; HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM