Přehřívání procesoru

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
foppacz
Nováček
Nováček

Přehřívání procesoru

Příspěvek od foppacz »

Cau, mam takovej problem koupil jsem si nove komponenty do PC : Athlon 64 3500+,GIGABYTE 8500 GT 512 MB, chladic je box, 2x 512 RAM 400 MHz CL 2.5, deska MSI K8NEO, disk 80 + 250 GB, a zdroj Fortfon 400 W.

A ted uz k problemu:

Kdyz spustim nejakou aplikaci, nebo neco hraju, tak se stane ze se procesor vytizi na 100% a pocitac se proste zamrzne a nejde nic delat
Dival jsem se do SpeedFan programu a CPU teplota je cca 28-33 stupnu a Celkove tak 35 stupnu. Zkousel sem program Prime95 pro testovani stability, a pocitac vzdy tak po 3-5 minutach se zasekne a musim dat RR. Zkousel jsem otevrit bocnici caseu, ale pomohlo to jen o par stupnu. Ten procesor sem koupil uz pouzity, tak nevim jestli to muze bejt problem v nem, nebo chlazeni, neda se zjistit jestli se zvysi teplota, ale jednou se zasek, a za 5 vterin to slo a vypadalo to asi takle :

Kód: Vybrat vše

http://www.sendspace.com/file/tw87vp

Pokud mate nekdo nejaky napad diky moc za prispevky. :wink:

[/code]
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Teploty procesoru, pokud cidlo dobre ukazuje, jsou uplne v pohode. Zkus sahnout na chladic jestli na nem udrzis ruku ci nikoliv. Zkus memtest (odkaz ve FAQ) ma otestovani pameti.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
foppacz
Nováček
Nováček

...

Příspěvek od foppacz »

zkusil jsem sahnout na chladic .. v pohode na nem udrzim ruku je skoro az studenej.. ale vyzkousel jsem jiny chladic .. delat fo furt, zkusil jsem jine ramky, taky nic, a i jiny disk a taky nic .. :( HELP PLS
foppacz
Nováček
Nováček

MEMTEST

Příspěvek od foppacz »

a kdyz zkusim ten memtest, napise to neco ve smyslu ze se to zacne testovat ale je to hrozne na dlouho, ale kdyz mi to dela i s jinymi ramky tak to nema smysl snad
james008
Nováček
Nováček

Re: MEMTEST

Příspěvek od james008 »

foppacz píše:a kdyz zkusim ten memtest, napise to neco ve smyslu ze se to zacne testovat ale je to hrozne na dlouho, ale kdyz mi to dela i s jinymi ramky tak to nema smysl snad
Mozna je problem v nastaveni ramek... mate v biosu nastaveno auto
ze zakladu nebo jste si hral s latenci atd?...
Kdyztak nastavte auto popripade pokud by to blblo take (nektere desky maji uchlnou detekci spd) tak nastavte alespon nizsi cas latenci.
Skuste zvednout ramkam napeti o kousek... tj 0.1V ;-)
Popripade i o kousek procesoru... mej jsem jeden starsi epox
ktery bez zvednuteho napeti nejel temer vubec....ac vase deska by mela
byt v tomhle smeru ok...
FX-8350 + Radeon r7 360 + 16GB RAM <> I7 3740QM + Radeon HD8950 + 16GB RAM
foppacz
Nováček
Nováček

..

Příspěvek od foppacz »

napeti sem zkousel zvedou na ramkach o 0.5 a u prociku o 6.6 % ale to nepomohlo .. zkusim ted jiny procesor a uvidim to je asi posledni moznost ..
foppacz
Nováček
Nováček

problém vyřešen

Příspěvek od foppacz »

bylo to tím že v BIOSU bylo nastevní na RAMkách Agresivní časování, tak doufám že to poběží pořád ;)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“