Bios 8800 Gts (320)Mb

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bios 8800 Gts (320)Mb

Příspěvek od LordikCZ »

Zdárek chtěl bych se zeptat jestli někdo zkoušel flashovat biosy různých výrobců na tuto kartu díky..
CPU:Athlon64 X2 4200+,MB:Foxconn C51XEM2AA,
GK:BFG 8800GTS GPU:640,Ram:950 2xSeagate 200GB,SATA,4GB ram Transcend 800Mhz,Wather Cooling
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Malo by to ísť, ale naskýta sa otázka načo by si to robil? Je nejaký dôvod?
.
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

No je zajímá se o to jeden můj kamarád a to z toho důvdu,že BIOSY konkurenčních firem bya mohly být výkonější nebo by mohli dovolit vyšší přetaktování apod.
GK:BFG 8800GTS GPU:640,Ram:950 2xSeagate 200GB,SATA,4GB ram Transcend 800Mhz,Wather Cooling
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

A co tam vyflashovat BIOS Ultry nebo GTX? Zelezo je to stejne...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JSzu píše:Zelezo je to stejne...
No není stejné.
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

Shit píše:
No není stejné.
Zítra nebo pozítří zkusím udělat pár testú bios ASUS 8800 Gts vs. bios BFG 8800 Gts... :-)
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

Shit píše:
No není stejné.
Jaky je tam rozdil krom 96 shaderu? Normalne to jelo...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JSzu píše:...krom 96 shaderu? ...
Třeba tohle. :oops:
Ale nevidím důvod na flash z GTX -> To už spíš to upravit BIOS GTS NiBiTorem, nebo poladit RT...
Osobně to teda zkoušet nebudu.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

nie je to to iste zelezo vid zbernica 384bit, pamat 768MB, 128SP a o PCB uz ani nehovorim ... a pritom flashi pozor na vyrobcov niektory davaju Samsung 1,2ns a niektory 1,0 Hynix
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

IQLogic píše:nie je to to iste zelezo vid zbernica 384bit, pamat 768MB, 128SP a o PCB uz ani nehovorim ... a pritom flashi pozor na vyrobcov niektory davaju Samsung 1,2ns a niektory 1,0 Hynix
No pokud bude jiný časování tak se podle mě začnou objevovat artefakty v obraze při nižších frekvencích..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

LordikCZ píše:
IQLogic píše:nie je to to iste zelezo vid zbernica 384bit, pamat 768MB, 128SP a o PCB uz ani nehovorim ... a pritom flashi pozor na vyrobcov niektory davaju Samsung 1,2ns a niektory 1,0 Hynix
No pokud bude jiný časování tak se podle mě začnou objevovat artefakty v obraze při nižších frekvencích..
Ale stejně nechápu, proč to chceš flashovat BIOSem z "GTX" -> RV + NiBiTor mně připadá jako lepší řešení. :oops:
jaski
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaski »

Shit píše:
LordikCZ píše: No pokud bude jiný časování tak se podle mě začnou objevovat artefakty v obraze při nižších frekvencích..
Ale stejně nechápu, proč to chceš flashovat BIOSem z "GTX" -> RV + NiBiTor mně připadá jako lepší řešení. :oops:
a co tam nastavit jinak aby se zvysil vykon? pokud by se teda vykon vubec zvysil. a flashnuti biosu z gtx mi pripada jako blbost kdyz ma vic pameti atd. vysledek podle me bude cernej monitor :P
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

Shit píše:
LordikCZ píše: No pokud bude jiný časování tak se podle mě začnou objevovat artefakty v obraze při nižších frekvencích..
Nechci flashovat GTS biosem z GTX to by nebylo dobrý :) Chci jen zjisti výkonnostní rozdíl mazi biosy od BFG a od ASUSU..Rozdíli jsou vždycky v taktovatelnosti což má vliv na výsledný výkon..Na NiBiTor přijde taky řada ,ale až zkusím ,který bios je lepší (pokude tam bude nějký rozdíl).. 8-)
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

no nie som si isty ci to zavisi tak od biosu ako od kusu karty ... mozem sa mylit (ak ano tak ma opravte) ale ked nejde raz grafiku dobre taktovat tak bios uz asi nepomoze
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

než tu kartu odděláš, doporučoval bych přečíst tenhle článek http://www.svethardware.cz/art_doc-AC3D ... 11740.html
tam přímpo testujou ty rozdíly
Jen další blázen, v bláznivém království.
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

IQLogic píše:no nie som si isty ci to zavisi tak od biosu ako od kusu karty ... mozem sa mylit (ak ano tak ma opravte) ale ked nejde raz grafiku dobre taktovat tak bios uz asi nepomoze
Nemylis se, je to presne tak.... asi jediny co muzes flashem BIOSu zmenit, je casovani pameti, ale to dost dobre zvladne i Nibitor. Flash BIOSu je imho zbytecnej risk.
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

husky14 píše:
IQLogic píše:no nie som si isty ci to zavisi tak od biosu ako od kusu karty ... mozem sa mylit (ak ano tak ma opravte) ale ked nejde raz grafiku dobre taktovat tak bios uz asi nepomoze
Nemylis se, je to presne tak.... asi jediny co muzes flashem BIOSu zmenit, je casovani pameti, ale to dost dobre zvladne i Nibitor. Flash BIOSu je imho zbytecnej risk.
Právě a radši než bych měnil časování ručně,tam nahraju bios z karty BFG tuto kartu jsem vybral podle již zmíněného testu 8 různých 8800GTSek. :)
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

LordikCZ píše:Právě a radši než bych měnil časování ručně,tam nahraju bios z karty BFG tuto kartu jsem vybral podle již zmíněného testu 8 různých 8800GTSek. :)
Taky se muze stat, ze budou mit oba BIOSy stejnej timing pameti.... napred ty BIOSy prohlidni, nez budes flashovat, at to nedelas zbytecne :wink:
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

husky14 píše:
LordikCZ píše:Právě a radši než bych měnil časování ručně,tam nahraju bios z karty BFG tuto kartu jsem vybral podle již zmíněného testu 8 různých 8800GTSek. :)
Taky se muze stat, ze budou mit oba BIOSy stejnej timing pameti.... napred ty BIOSy prohlidni, nez budes flashovat, at to nedelas zbytecne :wink:
Jj omrknu to :? 8-)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Je nějaký jiný způsob jak zvednout frekvenci Shaderů u 8800GTS 640MB než flashnutím nového Biosu karty? chtěl sem ji lehce nataktovat ale jediné co nevím jak zvednout jsou Shadery,diky za radu
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“