Chrčící čerpadlo - Jak spravit?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Chrčící čerpadlo - Jak spravit?

Příspěvek od SS_Rambo »

Mám Hydor Seltz L20 a asi po necelém půl core nepřežitrného provozu začalo nějak chrče, nevíte co s tím?
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pokud mas pristup k soustruhu tak si nech udelat novou osycku a futra :)
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Tou osičkou myslíš ten nerezový drát na kterém je vrtulka a magnet?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

lol tam je to na dratu? to ani nevim.. imho eheimy tam maj normalni hridelku...potes pambuh v tom pripade...
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

No ono to přimo drát není, ale je to kus nerezové tyčinky.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

muj eheim 1048 ma "osicku plastovou" ->chrasti, zlomila se, jedu zase na Sicce Micra
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Teďkom to zas přestalo dělat, tak nevím :-\
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho ale vsechno se da na soustruhu udelat new :wink:
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

jj, to dá, jenže tohle vysoutružit ten kusnerezoví tyčínky by asi nemělo smysl, protože tam bude zrada někde jinde :-\ spíš v těch plastových ložiskách :-\
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho tak se daj trosku zvetsit jejich vnitrni prumer a udelat do toho novy futro... :wink:
maxus
Nováček
Nováček

Mám stejnej problém

Příspěvek od maxus »

Zdar, taky mám Hydor Seltz L20. to čerpadlo je super, až na tenhle problém.
V osičce, jak už bylo napsáno to určitě není, podle mě je to vrtulkou a uchycením osičky, pač stěny čerpadla jsou odřený, tim pádem se vrtulka vychyluje z osy, podle mího to možná spraví upilování lopatek +- o 1mm a zbroušení hran lopatek, aby netvořily moc velkej odpor ( pač ostrý hrany by tvořily chvění ), tim by se měl určitě vyřešit problém dření stěn čerpadla a i část ruchu, ale ne těch vibrací, ty podle mího způsobuje gumové uchycení osičky čerpadla, ono to čerpadlo není stavěný na teplotu vody kolem 50°C, tím pádem ta guma zteřela. To s tou vrtulkou nemám odzkoušený, ale odzkouším 8), ale newim co s těma gumama. Tak co odborníci, co vy na to? :twisted:
Nejaký nápady, byl bych za ně šťastnej, pač mě osobně ty zvuky už lezou krkem, hlavně když stahuju přes noc. :wink:
maxus
Nováček
Nováček

Hydor L20

Příspěvek od maxus »

Tak, konečně sem se dostal k tomu pokusit se opravyt ten jeb.... hydor, upiloval sem mu trosku vrtulku, jeden konec osičky sem přilepil na pevno a testnul, a voala, vono hovno, dělalo to uplně stejnej zvuk, tak sem ho hodil do kýble z vodou a dal na něj jen hadici a tu navedl zpět do kýblu. A čerpadlo bylo z ticha, tak sem přiškrtil hadici a hnusný chrčení bylo zpět. Takže jediný řešení bři tomhle problému je mít v chladících blocích, v radiátoru atd, stejnej průřez trubek jako je na čerpadlu, jinak se ten blbej hydor dusí a chrčí, tim pádem je hydor vyhozen :twisted: a nahrazen, a doporučuju místo něho, jako ponornej waterwerks teich-pumpen-set 600l/h, je to venkovní čerpadílko do rybníčků, ku podivu je tichý, výkonný, uškrcení hadice mu nevadí, když se mu zaškrtí tak je pořád sticha. A navíc má deseti metrovou šnůru, tak ta stačí zkrátit a máte i prodlužovačku :-D, a v hornbachu stojí 450,- což blbej hydor byl za 700,-.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja to chrceni hydoru vyresil tim, ze sem si udelal tu osycku z teflonu. na soustruhu s mikro posuvem hotovo za 7 minut :) . ty pouzdra sem udelal taky z teflonu.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Eheim Compact 600

Příspěvek od ka-spel »

Mám upravený Eheim Compact 600 na průtokáč v sestavě od Ertyho (pasívní radiátor, blok cpu, grafika a 3x blok na hdd, expanzka). Již po měsíci používání začal vigrovat a potom i téct. Zkoušel někdo ho odhlučnit nebo měnit rotor atd. Nikde jsem náhradní rotory na něj nenašel. Z diskuzí jsem vyčetl, že Eheim má obecně problém s vysokými teplotami vody. U mě kolem kolem 55C (valím furt BOINC). V iddle cca 38C. Co použít pokud to nepůjde spravit za levnou náhradu.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Takove osičky se daj vyndat ze styrých CD DVD mechanik , ja je používám do enheim 1046 , skrátit jak potřebuješ a samo musí sedět tlouštka ! jinak super lepši než orygoš plastova :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to ka-spel: v tvem pripade by pri tech tvojich teplotach vody bodnul dalsi radiator. jinak nahradu si kup trebas 1048 nebo 1250 eheima. hlavne ne hydora, ten ma co delat aby se mi tocil (voda byla 14dni cca 45°C, nejak povolilo to gumove futro a ejhle...randal jak svine)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

2 Flegy: a myslíš, že to tyto Eheimy vydrží. Co jsem četl, tak prý má Eheim obecně problém s teplejší vodou.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

1250tka urcite, imho co mas za radiator(y) ?
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Mám vše od Ertyho. Radiátor mám tento Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“