Chrčící čerpadlo - Jak spravit?
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

Chrčící čerpadlo - Jak spravit?
Mám Hydor Seltz L20 a asi po necelém půl core nepřežitrného provozu začalo nějak chrče, nevíte co s tím?
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

- srna
- Středně pokročilý

- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- maxus
- Nováček

-
Mám stejnej problém
Zdar, taky mám Hydor Seltz L20. to čerpadlo je super, až na tenhle problém.
V osičce, jak už bylo napsáno to určitě není, podle mě je to vrtulkou a uchycením osičky, pač stěny čerpadla jsou odřený, tim pádem se vrtulka vychyluje z osy, podle mího to možná spraví upilování lopatek +- o 1mm a zbroušení hran lopatek, aby netvořily moc velkej odpor ( pač ostrý hrany by tvořily chvění ), tim by se měl určitě vyřešit problém dření stěn čerpadla a i část ruchu, ale ne těch vibrací, ty podle mího způsobuje gumové uchycení osičky čerpadla, ono to čerpadlo není stavěný na teplotu vody kolem 50°C, tím pádem ta guma zteřela. To s tou vrtulkou nemám odzkoušený, ale odzkouším
, ale newim co s těma gumama. Tak co odborníci, co vy na to?
Nejaký nápady, byl bych za ně šťastnej, pač mě osobně ty zvuky už lezou krkem, hlavně když stahuju přes noc.
V osičce, jak už bylo napsáno to určitě není, podle mě je to vrtulkou a uchycením osičky, pač stěny čerpadla jsou odřený, tim pádem se vrtulka vychyluje z osy, podle mího to možná spraví upilování lopatek +- o 1mm a zbroušení hran lopatek, aby netvořily moc velkej odpor ( pač ostrý hrany by tvořily chvění ), tim by se měl určitě vyřešit problém dření stěn čerpadla a i část ruchu, ale ne těch vibrací, ty podle mího způsobuje gumové uchycení osičky čerpadla, ono to čerpadlo není stavěný na teplotu vody kolem 50°C, tím pádem ta guma zteřela. To s tou vrtulkou nemám odzkoušený, ale odzkouším
Nejaký nápady, byl bych za ně šťastnej, pač mě osobně ty zvuky už lezou krkem, hlavně když stahuju přes noc.
- maxus
- Nováček

-
Hydor L20
Tak, konečně sem se dostal k tomu pokusit se opravyt ten jeb.... hydor, upiloval sem mu trosku vrtulku, jeden konec osičky sem přilepil na pevno a testnul, a voala, vono hovno, dělalo to uplně stejnej zvuk, tak sem ho hodil do kýble z vodou a dal na něj jen hadici a tu navedl zpět do kýblu. A čerpadlo bylo z ticha, tak sem přiškrtil hadici a hnusný chrčení bylo zpět. Takže jediný řešení bři tomhle problému je mít v chladících blocích, v radiátoru atd, stejnej průřez trubek jako je na čerpadlu, jinak se ten blbej hydor dusí a chrčí, tim pádem je hydor vyhozen
a nahrazen, a doporučuju místo něho, jako ponornej waterwerks teich-pumpen-set 600l/h, je to venkovní čerpadílko do rybníčků, ku podivu je tichý, výkonný, uškrcení hadice mu nevadí, když se mu zaškrtí tak je pořád sticha. A navíc má deseti metrovou šnůru, tak ta stačí zkrátit a máte i prodlužovačku
, a v hornbachu stojí 450,- což blbej hydor byl za 700,-.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Eheim Compact 600
Mám upravený Eheim Compact 600 na průtokáč v sestavě od Ertyho (pasívní radiátor, blok cpu, grafika a 3x blok na hdd, expanzka). Již po měsíci používání začal vigrovat a potom i téct. Zkoušel někdo ho odhlučnit nebo měnit rotor atd. Nikde jsem náhradní rotory na něj nenašel. Z diskuzí jsem vyčetl, že Eheim má obecně problém s vysokými teplotami vody. U mě kolem kolem 55C (valím furt BOINC). V iddle cca 38C. Co použít pokud to nepůjde spravit za levnou náhradu.
- viky58
- Černá karta

-
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-