Problém s novou zostavou

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Arjen
Nováček
Nováček

Problém s novou zostavou

Příspěvek od Arjen »

zdravím. Včera som si poskladal nové PC.Po poskladaní som ho zapol,že si nainštlaujem windows.Lenže tu je problém.PC sa po niekoľkých sekundách sám vypne.Nenapíše mi to žiadny error alebo nič podobné.skratka sa len vypne.Neviete niekto v čom je problém?Poprosím inteligentné odpovede Happy .
ZOSTAVA:
grafická karta - BFG GeForce GF8800GTS OC2 320MB DDR3 PCX
HDD - 2x Western Digital 160GB 7200 8MB SATAII WD1600JS
DVD rom - DVD RW LG GSA-H50L LS bulk BLACK+Sw
RAM - OCZ DDR2 2GB 667MHz Vista Upgrade Edition
Procesor - AMD Athlon64 X2 5200+ DUALCORE BOX Socket AM2
Skrinka - CoolerMaster RC-532-SKN1 Centurion 532
Zdroj - Zdroj Corsair 520 Watt HXEU
Mainboard - ASUS M2N32-SLI Deluxe WiFi
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Nevím jistě kde je problém, ale máš v sestavě dvě vcelku výrazné chyby. Proč jsi nenapsal dříve ?? :wink:

RAM na 667MHz první chyba a druhá je HDD s 8MB cache !! :wink:

Edit: napájení grafiky máš zapojené ?
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Arjen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arjen »

napajanie na grafiku je zapojene. Pamet som vyberal aj podľa časovania. tie hdd nie sú až pre mňa tak doležité.chcem aby to hlavne bežalo.
Arjen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arjen »

no jasne.takže akurat som pozeral v biose teplotu CPU a kukam že teplota stupala do 120 stupňov a potom to vyplo.nechapem z toho.pretoze chladič ide uplne v pohode (dostal som ho spolu s procakom).hned ako som ho vypol a vybral chladic tak sa mi nezdalo ze by mal procak tych 120.moze byt chyba v zakladnej doske?co sa tyka čidla merania teploty.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Může to být chyba v čidle. Zkus Everest, mě docela říká pravdivé údaje. Máš dobře posazený ventilátor na processoru a máš tam teplovodivou pastu ??
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Arjen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arjen »

jojo.ta pasta tam uz bola predtym.spravne nasadeny je.uplne natesno.tam si myslim ze sa pokaslat nic neda.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Skús to nechať vychladnúť a a spustiť daj sa do biosu teda nebootuj OS, a pozri koľko má na začiatku... malo by mať cca izbovú teplotu (ak nie tak asi nefunguje správne čidlo, alebo sa to tak rýchlo ohrieva ak nie je dobre nasadený chladič). A ak to nastúpava veľmi rýchlo a zastaví sa stúpanie, neohreje sa pri tom aspoň trochu chladič tak bude zle nasadený.
No ak ak je to čidlom ta v biose sa tam dá niekde nastaviť pri akej teplote sa vypína tak môžeš nastaviť nech sa nevypína nikdy ale to si musíš byť istý že ti to chladí dobre. Potom by si mohol v OS zmerať core temp a to ti ukáže či to zle merá. Ak to je tým čidlom tak potom ešte skús update biosu.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“