Ale abych mluvil k tématu....chtěl bych si vyrobit něco jako rozvaděč tepla, abych při další instalaci bloku si to zase neulomil. Máte nějakej nápad? Napadlo mě třeba kolem čipu nalepit nějaký gumový distanční podložky bo tak něco, aby se mě ten blok při nějaké blbé instalaci neohýbal o rožek čipu. Bo mě taky napadlo si vzít nějakej hliníkovej bo Cu plíšek a udělat z toho pravej heat-spreader. Ale zase nevím kde ten plíšek sebrat. Mno tak jaké máte nápady vy?
Jak si vyrobit heat-spreader aneb jak neulomit rožek čipu
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Bedas
- Začátečník

-
Jak si vyrobit heat-spreader aneb jak neulomit rožek čipu
Jak jsem nasazoval vodní blok na chipset tak se mně bohužel podařilo ulomit rožek čipu
.....mno tak a tedka abych si kupoval novou základnu skoro za 5 litru...mazec, fakt....mno ale nic nedá dělat btw: a neraďte mě raklamaci pač to nejde, tečka
Ale abych mluvil k tématu....chtěl bych si vyrobit něco jako rozvaděč tepla, abych při další instalaci bloku si to zase neulomil. Máte nějakej nápad? Napadlo mě třeba kolem čipu nalepit nějaký gumový distanční podložky bo tak něco, aby se mě ten blok při nějaké blbé instalaci neohýbal o rožek čipu. Bo mě taky napadlo si vzít nějakej hliníkovej bo Cu plíšek a udělat z toho pravej heat-spreader. Ale zase nevím kde ten plíšek sebrat. Mno tak jaké máte nápady vy?
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No třeba Thermalright mi dal k HR-05 SLI takovej gumovej nalepovací čtvereček - ten bud lípneš na blok, nebo okolo čipu a pak žádné naklonění (-> uštípnutí) nehrozí... Myslim že zádnej heatspreder nemá cenu kutit, stačí jenom něco takovéhleho - ale musí to mít cca stejnou výšku jakou má čip, to je jasné...

Je vpravo nahoře, pro ty kteří nevidí
2 Woyta - koukam ze zbytky z baleni DVD sou na kutěni chlazeni nej. Ja zase pouzivam ty plastovy vylisky velikosti DVD na roztirani pasty (po nastřihani
)

Je vpravo nahoře, pro ty kteří nevidí
2 Woyta - koukam ze zbytky z baleni DVD sou na kutěni chlazeni nej. Ja zase pouzivam ty plastovy vylisky velikosti DVD na roztirani pasty (po nastřihani
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne ned 7. říj 2007, 01:28, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

S nečím jako heatspreder bych se taky netrápil. Já něl čipsetu nečo jako dodává ten Thermalright, takovej molitanovej čtvereček. Pokud ho budeš z něčeho stříhat tak pamatuj na to, že musí být jak píše SpeedyGT, stejně vysoký jako čip, a z něčeho mekčího aby chladič neležel na něm ale aby se promačknul a chladič dosedl přímo na čip. Tenhle rámeček nic nerdží, jen přidržuje chladič ve správný rovině dokud nedosedne na čip.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Vivec
- Středně pokročilý

- Woyta
- Středně pokročilý

Casto se pouziva ta pena co najdes na trnu ve spindle baleni DVD.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Apophis.k
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já mám doma přímo tu hmotu(ve formě samolepky), co dodává thermalright ke svým chladičům, takže pokud bys měl zájem, klidně ti kousek pošlu poštou...
Intel Core2Duo E6300@3,3GHz (Coolermaster Gemin II)
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
- Bedas
- Začátečník

-
no myslím že nebude potřeba...asi si vystačím s tím kroužkem ze spindl balení dvdApophis.k píše:Já mám doma přímo tu hmotu(ve formě samolepky), co dodává thermalright ke svým chladičům, takže pokud bys měl zájem, klidně ti kousek pošlu poštou...
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB