Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zkousel jsem oboje, i primo od realtecu. nainstalovanej ten KBxxxxx mam, vzdycky se mi to sekne pri ty instalaci toho ovladace :( .kdyz ji vypnu v biosu,nainstaluju ovladace a zapnu ji tak tK nechodi

edit: vyreseno. staci mit nainstalovany Win XP SP2 (ne jen sp1 + doinstalovani sp2) :-D
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Zdravim lidi

Mam tuhle desku a našel sem v biosu tyhle dvě věci.Nevíte někde k čemu to je a co nejlépe tam nastavit?

Robust Grafik Booster Auto/Fast/Turbo

Performance Enchance Standart/Turbo/Extreme

Všem díky za nějakou odpověď.
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
rousini
Začátečník
Začátečník

DLL setings

Příspěvek od rousini »

Já bych ještě Gruntovu otázku doplnil o:
High speed DRAM DLL setings ???
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Robust Graphics Booster: optimalizuje provoz na pci-e, docetl jsem se ze by mel trosku menit i frekvenci pci-e

Performance Enhance: upravuje casovani pameti

High speed DRAM DLL setings: nikde na netu jsem ani ja o tom nenasel zminku, ale vetsina lidi ma nastaveno jako 1, protoze 2ka jim snizi stabilitu
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Flegy píše:Robust Graphics Booster: optimalizuje provoz na pci-e, docetl jsem se ze by mel trosku menit i frekvenci pci-e

Performance Enhance: upravuje casovani pameti

High speed DRAM DLL setings: nikde na netu jsem ani ja o tom nenasel zminku, ale vetsina lidi ma nastaveno jako 1, protoze 2ka jim snizi stabilitu
No a co u toho nastavit?
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
misars125
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misars125 »

Ahoj mohu se jen zeptat jake by jste mi doporucili pameti na tuhle Mobo mam na dohled tyto :-)

A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143
OCZ DIMM 2048MB DDR II 800MHz OCZ2P800R22GK Platinum Revisio
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48035
OCZ DIMM 2048MB DDR II 800MHz OCZ2G800R22GK Gold GX XTC Rev
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48034
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

čau, chtěl bych se zeptat jakým prográmkem regulujete větráky u téhle desky. Doted jsem měl DFI u které byla utilitka kde se regulovali tři třípinové konektory
Naposledy upravil(a) Sheep-Master dne pon 8. říj 2007, 21:51, celkem upraveno 1 x.
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to misars: 100% na ni fungujou transcendy. gskilly mam taky na ni vyzkouseny a od stredy na ni pojedu s ocz flexxls 6400 cl4 tak dam vedet na co se s nima dostanu :) . jinak s ocztkama by problemy mit nemela.

to grunt: nastav to, pri cem ti to poslape stabilne. pokud nemas ocnuty pameti tak si myslim ze by nejaky fast nebo turbo chodilo... zalezi jak mas co nastaveny, jaky pameti a cpu mas, jake oc atd
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

No zatím testuju jen nějaké OC s novým chladičem,ale koukám že to bude na dloooouho....
monthy22
Začátečník
Začátečník

USB

Příspěvek od monthy22 »

dneska jsem narazil na problem s USBckama, zkousel jsem pripojit digitalni fotak , navigaci ale Windows mi hlasi, ze USB zarizeni nebylo rozpoznano...na ostatnich PC bezi fotak i navigace OK...nemate s tim nekdo zkusenosti???
zákl. deska: MSI Z170A GAMING PRO CARBON, CPU: Core i7-6700K, RAM 2x8192MB Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 , zvuk. karta: SB Z-Series, gr.karta GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix GS, WD Green SSD disk 240GB, HDD Seagate 250 GB + Seagate 2TB + WD 320 GB, Seasonic SSP-650 RT 650W Gold
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: USB

Příspěvek od wector »

monthy22 píše:dneska jsem narazil na problem s USBckama, zkousel jsem pripojit digitalni fotak , navigaci ale Windows mi hlasi, ze USB zarizeni nebylo rozpoznano...na ostatnich PC bezi fotak i navigace OK...nemate s tim nekdo zkusenosti???
Takhle mi blbly drivery od Intelu, vůbec to nedokázalo přiřadit ovladače pro kořenový rozbočovač. Stačilo u jednoho z nich zvolit ručně driver od Microsoftu a zbytek se dodělal sám.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nechcete sloučit témata desek DS3,DS3R, DS3L a DS3P, desky se lišej akorát výbavou, jinak jsou na chlup stejné, dík
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

monthy22
Začátečník
Začátečník

Re: USB

Příspěvek od monthy22 »

wector píše:
monthy22 píše:dneska jsem narazil na problem s USBckama, zkousel jsem pripojit digitalni fotak , navigaci ale Windows mi hlasi, ze USB zarizeni nebylo rozpoznano...na ostatnich PC bezi fotak i navigace OK...nemate s tim nekdo zkusenosti???
Takhle mi blbly drivery od Intelu, vůbec to nedokázalo přiřadit ovladače pro kořenový rozbočovač. Stačilo u jednoho z nich zvolit ručně driver od Microsoftu a zbytek se dodělal sám.
kdyz ja s tim nemam zkusenosti...zkousel jsem vsechno co me napadlo...jak jsi myslel rucne zvolit drivery od Microsoftu???...
zákl. deska: MSI Z170A GAMING PRO CARBON, CPU: Core i7-6700K, RAM 2x8192MB Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 , zvuk. karta: SB Z-Series, gr.karta GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix GS, WD Green SSD disk 240GB, HDD Seagate 250 GB + Seagate 2TB + WD 320 GB, Seasonic SSP-650 RT 650W Gold
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to Sheep-Master: no ses asi trosku slepej, ale maj jiny pcb :roll:
rousini
Začátečník
Začátečník

nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodnoty v

Příspěvek od rousini »

Sheep-Master píše:čau, chtěl bych se zeptat jakým prográmkem regulujete větráky u téhle desky. Doted jsem měl DFI u které byla utilitka kde se regulovali tři třípinové konektory
Nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodnoty v ET nebo Speedfanem.
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodno

rousini píše:
Sheep-Master píše:čau, chtěl bych se zeptat jakým prográmkem regulujete větráky u téhle desky. Doted jsem měl DFI u které byla utilitka kde se regulovali tři třípinové konektory
Nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodnoty v ET nebo Speedfanem.
V BIOSU sem nic nenašel, můžeš mi napsat kde to je? A speedfan stouhle deskou nefunguje :(
A vtom ET jsme našel jen větrák na CPU, kde se otevře pokročilejší nastavení?

Spike
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

hmm, zkousel jste uz na tuhle desku nekdo instalit Win XP do RAID 1 pole na SATA disky? vim, ze u nekterych starsich desek to delalo prbolemy, takze bych tomu rad predesel..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vyzkousen raid 10 v pohode z toho vyvozuju ze 1cka bude taky ok :)
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexx narsil »

prosim kde zjistim, kolik voltu jde do pameti ?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

standardne u ddr2 je 1.8V. v biosu podle toho co mas nastaveno (+x.xxV). bohuzel to jejich OK v biosu me taky irituje. ale na pametech se napeti lisi od nastaveneho jen minimalne v radu tisicin voltu (podle toho co jsem nameril multimetrem oproti hodnotam v biosu napr u asusu p5k
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“