AV Reciever a 5.0 repro

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Sattero
Začátečník
Začátečník

AV Reciever a 5.0 repro

Příspěvek od Sattero »

Zdravím! Tento dotaz zde až tak často není, tak alespoň budete dumat nad něčím jiným, než PC bedničkami za 1000Kč :)

Chci si koupit A/V Reciever do 10k Kč, pokud možno s HDMI, slušnou kvalitou a černou barvou laku (důležité až tak není, ale v bytě by stříbrný zesilovač byl až moc výrazný). K tomu adekvátní repro (regálové do 4500Kč za pár, sloupovky do 8000kč za pár či 2x regály po 4500Kč + center ze stejné série, bez subwooferu). Uvažoval sem nad Sony STR-DG 710/B nebo Yamahou RX-V461 B jako zesáčcích a k tomu repro od Magnatu (Monitor 220, 880 a Center 210). Ještě je možnost sady Monitor 880 + 110 + Center 210, ale nějak se mi nelíbí představa mini bedniček vzadu. Teď mám ještě z mé micro věže slušné JVC repráky, které bych, než si pořídím další repro ze série nechal jako zadní efekty.

Co na to říkáte, bude si Yamaha a Magnat dobře rozumnět? Mě osobně se tedy zvuk této kombinace líbil v obchodě, tedy až na to, že tam byl starší a slabší kousek od Yamahy, tak nevím, jestli by to byla ideální kombinace s tímto novým kouskem ze silnější série... :)

Popřípadě mi něco v této cenové hladině navrhněte sami, dříve sem přemýšlel nad Onkyo a Jamo, ale nějak se mi nepáčil zvuk :/

PS: Není to nic moc, ale peněz až tak na vyhazování nemám. Jo a barva repro nejlíp něco jako Calvados, třešeň, prostě tmavé nebo černé, ikdyž upřednostňuji přírodnější barvy :)

//Edit: Co takhle Eltax Monitor III? Má dobrý hodnocení, jen kdyby mi někdo řekl, k jakému zesíku se hodí. Jestli k Yamaze, tak by to bylo fajn, ale Eltaxy sem krom internetu skoro nikde neviděl... Tak sem už sloupy našel, zatím se mi pozdávaj Eltaxy nejvíc podle recenzí a cen, ale je poněkud problém zase sehnat center, sloupy a monitory z jednoho shopíku a vůbec netuším, jak je to s recievery k nim, které se hodí...
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Pročti diskuze k produktům na téhle http://www.audioexpert.cz/ a http://www.hifipartner.cz/ stránce, případně dej dotaz, jsou tam celkem ochotní poradit a je vidět že ví o čem mluvý.
Jinak vybrat sestavu reproduktorů a reciever není nic jednoduchýho, taky nezapoměň změřit jakou máš poslechovou místnost a důležité taky je co posloucháš za muziku atd...
Já jsem vybýral svoje ozvučení asi dva měsíce (vyplatí se někam zajet a poslechnout jak to hraje), nakonec jsem zvolil tuto kombinaci:
receiver MARANTZ SR3001 B http://www.audioexpert.cz/av-prijimace- ... z-sr3001-b
repro PIONEER S-V325-W http://www.audioexpert.cz/sestavy-repro ... #c62616743
pokud máš zájem můžu se trochu rozepsat, proč zrovna tohle....
Ale říkám, vybrat kvalitní ozvučení je trochu složitější (než koupit Genius SW-HF 5.1 5000 a myslet si že to hraje dobře - [blicí smajlík]), takže přeju trpělivost a dobrou volbu.

Yamaha a Magnat je celkem dobře volená kombinace.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

No právě sem si pročetl a mám v tom guláš a zároveň se mi toho dost objasnilo, dotaz sem položil, tak čekám na odpověď. Budu rád, když se malinko rozepíšeš... Marantz vypadá pěkně a Pioneerky sem slyšel v Loebe (či jak ten obchod), ale se zesákem Pioneer a hrály pěkně...Vybíral sem už v létě, ale nakonec sem čekal na novinky a jelikož už je na trhu to, co sem chtěl, tak začínám oficiálně vybírat. Pokoj přesně nevím, ale kolem 18-22m2, jelikož se neví, do kterého pokoje mě zase kdo strčí :D Zatím ale nejvíc přemejšlim nad tou Yamahou a Magnatem, k Onkyu se to podle mě (Magnat) moc nehodí, po zvukové stránce mi to prostě nějak nesedělo (Monitor 880 a TX-SR504Eb)...

Hlavně poslouchám Jazz (Acid Jazz), Guitar, New Age (Mike Oldfield) no a pak asi Classic Rock a Metal (Nightwish, prostě symph. metal)... Filmy zase hodně Sci-Fi a válečné, mám rád výrazné basy, ale ne že mi vrní celej pokoj...
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

no nic, tak sem se rozhodl, že koupím Yamahu jako zesík, připadá mi nejsympatičtější... K tomu si koupím nějaké repro, jen nevím, jestli radši regálovky nebo sloupy (ale je to malý pokoj a umístění 40-50cm od stěny nepřipadá v úvahu). No sem zmaten, mám rád sloupy, působí víc elegantně, basy jsou výraznější díky velké ozvučnici, ale jsou taky dražší a jak říkám, malý pokoj a nejsem si jist, zda je to inteligentní nápad, nebo spíš koupit samé regálovky a pak subwoofer... Basy se tím vlastně vyrovnají a za nižší cenu...

Edit: Nejspíš k tomu z regálů asi http://www.audioexpert.cz/regalove-repr ... aha-ns-333 a dozadu picnout zatím moje JVCčka a pak přikoupit nějaký sub a center a ještě vyměnit ty JVC (ikdyž nehrajou vůbec špatně, takže zatím ponechám)...

Ještě mě brnklo do xichtu, že bych si koupil repra Dexon Allegro, které si lidi docela chválí a stojí polovinu toho co Monitory od Magnatu... Co vy na to? :)
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

nejdřív proč jsem volil to co mám:
repro:
Moje základní nároky byly kvalitní stereo pro poslech rockové hudby a nějaký ten satelit na film. Měl jsem dvě omezení - rozpočet (max pro mě bylo 25K) a druhé zásadní omezení je můj poslechový prostor kolem 17m2. Tato místnost je tak na hraně mezi sloupovými bednami a regálovkami takže jsem hledal nějaké sloupy s nižším výkonem. Lépe hraje slabší reproduktor který je pořádně vybuzený, než výkonný který šeptá. Takže moje volba padla mezi PIONEER S-V325-W ( http://www.audioexpert.cz/sestavy-repro ... #c62616743 ) a PIONEER S-V520-W ( http://www.audioexpert.cz/sestavy-repro ... r-s-v520-w ) tyto modely se liší jen tvarem ozvučnice, u vyžšího modelu je konstruovaná tak že eliminuje stojeté vlny => basy jsou tvrdší a přesnějsí. Při poslechu jsem se ale rozhodl pro V325, basy sice nejsou tak přesné a tvrdé, ale pro moje ucho jsou mnohem příjemnější - nejsou tak agresivní (to ale vžádném případě neznamemá že nemají ten správný říz :) ).
Až našetřím ještě nějaké finance plánuji dokoupit subwoofer, ten je samozřejmě potřeba jen na filmy a zdá se mi že opravdu trochu chybí (ale určitě je lepší v první fázi za peníze co máš koupit kvalitnější 5.0 a ten subwoofer dokoupit časem...).

receiver:
Ikdyž sestuvu repro mám zatím 5.0 volil jsem receiver 7.1. Z toho důvodu abych byl připravem na budoucí filmy, je to jen můj předpoklad, ale myslím si že s příchodem Blue-ray a HDDVD se rozšíří vícekanálový zvuk - pak jen dokoupím dva satelity. HDMI jsem nepožadoval přotože centrum všeho je u mě pc a mechaniky si koupím do něj => hdmi nepořebuju protože receiver mi slouží v podstatě jen jako kvalitní vícekanálový zesilovač. Na receiver mi zbylo přibližně 10K takže volba padla mezi MARANTZ SR3001 B a PIONEER VSX-817-K, MARANTZ my byl všude doporučován více takže jsem se pro něj rozhodl.

Co jsem tak průběžně pročítal tak pokud máš pokoj kolem 18-22m2, a posloucháš co píšeš mohla by také dobrá volba být http://www.audioexpert.cz/sestavy-repro ... ?v=3797117 v kombinaci s Yamahu. To že subwoofer dožene basy je samozřejmě jen rozšířený blud, pro kvalitní poslech hudby je vhodné pouze stereo. Pro malý prostor regálovky, do větších prostorů sloupy.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ja to nebudu protahovat.. Sony A/Vcka jsou v posledni dobe hodne dobry (zadna extra trida, ale solidni prace s ocekavatelnym zvukem za dobry peniz).. daj se ale vybrat lepsi veci.. viz..
Raoul Duke píše:.....
..vyborna kombinace...

Jestli tedy vylozene vyzadujes HDMI asi bych do toho sonace sel.. bude slusnej a vydrzi.. konkurence uz by byla drazsi..
Co se potom tyce repro.. Magnat ne.. je to shit.. :)
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

A co byste vybrali k tomu Soníkovi STR-DG 710? Slyšel sem ho s v obchodě s Magnatama a docela si rozumněly, akorát Magnaty to byly ze série 1000 a na ty já bohužel nemám. Mě osobně se Magnaty i líbí po zvukové stránce, takže bych neřekl, že je to shit. Příbuzný má postarší sadu Magnatů a hrají perfektně. No uvidíme, buď tu Yamahu a nejspíš Heco Victa anebo Sony a Magnat (popřípadě doporučte ještě něco zajmavýho).

Dotaz ještě na Dexony, tu levnější sadu Allegro si lidi chválí, ale nikdy sem ji neslyšel a tak nevím jak hrajou... Znáte, máte, slyšeli ste?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Co se tyce Dexonu a chvaleni lidi.. lidi ti tady vynesou do nebes i AQcka, ale kdyz je uslysis nepochopis co to z nich leze.. hrajou dost blede..
Ty Heco vypadaj zajimave.. stavel jsemna tom onehda jednu sestavu, ktera ale nakonec nedopadla.. sam jsem je tedy nakonec neslysel..
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Raději než Sony bych volil YAMAHA. Magnaty zase tak úplně shit nejsou, ale Heco hrají lépe.
Kvalita reproduktorů Dexon odpovídá jejich ceně..., já bych je poslouchat nechtěl.
Takže moje rada: YAMAHA RX-V461 B a HECO Victa set 500.
http://www.audioexpert.cz/av-prijimace- ... ?v=5330328
http://www.audioexpert.cz/sestavy-repro ... ?v=3797117
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Tak po špekulacích sem narazil na Sony STR-DG700 za 6800 s daní v kamenném obchodě, což je dobrá cena a od STR-DG710 se moc neliší (Blu-Ray atd. budu řešit přes PC, HDMI ale má). Největší sranda je, že na netu se 700 dá koupit jen o 5 stovek levněji než 710 (což nemá smysl), ale ta stojí 8590 a já na tom ušetřím celkově 1700Kč, což je pěkné... K tomu ještě pak repro, slyšel sem s tím hrát Magnaty Monitor 220 a zvuk se mi líbil (5.0 sestava to byla). Se sloupama by to bylo lepší, ale to se uvidí, zatím si koupím reciever a na Vánoce sám sobě nějaké repráky. Chci si koupit vše z jedné sady, ale postupně...

Dík za rady, ale klidně pište další ještě k výběru repra pro 7kilo :)

Edit: Je mi jasné, že je lepší k tomu zesíku Magnat altea 3, ale ta už je trochu nad rozpočet...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“