Jaky kompakt do 10 000Kč???
- crashPC
- Mírně pokročilý

ano, rozumím, ale přijít (díky jpg) o hlavní výhodu zrcadlovky není taková katastrofa a pořád to bude daleko lepší než z kompaktu. i některé kompakty umí RAW, ale k čemu to, když je to zašumělá rozmazaná prasečinka
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Maňo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Má niekto skúsenosti s BENQ C640? Dá sa kúpiť fakt za dobrú cenu tak by ma zaujímali nejaké skúsenosti a názory na tento lacný foťák.http://www.benq.cz/products/digicam/?product=832
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
- crashPC
- Mírně pokročilý

bude to přesně adekvátní ceně. Myslím ale že by to mohlo bejt docela solidní. I když musím taky říct, že přitlačit a koupit třeba Canon Powershot A460 by bylo daleko rozumnější.
- Maňo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja sa vôbec nevyznám do foťákov ale chcel by som s niečím lacným začať tak čo by si mi poradil od tých 2500 do 3500KČ.
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
- crashPC
- Mírně pokročilý

Právě ten canon.
optický zoom4x
makro od 1cm, prostě na blbinky. manuální nastavení má mám dojem taky, takže kdybys už chtěl i něco štelovat, nebude problém.
optický zoom4x
makro od 1cm, prostě na blbinky. manuální nastavení má mám dojem taky, takže kdybys už chtěl i něco štelovat, nebude problém.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Canon A550 se teď prodává za cca 4000,mám ho a jsem s ním spokojen.To už je aspon trošku dospělejší foťák,než ten A460.Vyplatí se připlatit.
Nedávno jsem viděl v akci A570IS za směšných 5600,- ještě s příslušenstvím za cca 1000kč k tomu.Trochu jsem litoval,že jsem nepočkal,ale to je tak vždycky.Manuál a stabilizátor tak moc nepotřebuju.I když v obchodě ti stabilizátor vychválí do nebes a natlačí ti nějakého Panasonica.
Nedávno jsem viděl v akci A570IS za směšných 5600,- ještě s příslušenstvím za cca 1000kč k tomu.Trochu jsem litoval,že jsem nepočkal,ale to je tak vždycky.Manuál a stabilizátor tak moc nepotřebuju.I když v obchodě ti stabilizátor vychválí do nebes a natlačí ti nějakého Panasonica.
- Sattero
- Začátečník

Já tedy dostal Sony DSC-H9 (Stejné jako H7, ale s výklopným a větším displayem a ještě nočním viděním, které funguje) a jsem docela spokojen. Dá se sehnat za 11 litříků a míň, popřípadě H7 za 9-10 litříků. Až na soudkovitost obrazu, kterou poznáte na budovách atd. při minimálnám a maximálním zoomu, to je moje jediná výhrada. Chtěl sem si koupit Nikon D40, když byla ta výhodná akce, ale jelikož hodně fotím makra, tak musím mít i to LCD k zobrazení focené scény, což DSLR neumí, jen falešné zrcadlovky jako Sony H9, Olympus 550, Panasonic FZ250 (teď nevím modely ostatních značek). Panasonic je dle mého lepší než Sony díky téměř žádné soudkovitosti, ale zase má mnoho nevýhod a ve tmě je dle mého na to hůř než ten můj soník, ale co chcete, furt je to jen EVF 
Co se týče levných, začal bych spíš s Canonem Powershot A550, sám sem měl kdysi jeden model z řady A a pro začátek byl dobrý a i docelamanuálně nastavitelný. Ve tmě je to ale patlanina a fotit na větší ISO než 100 je sebepatlovražda.
Co se týče levných, začal bych spíš s Canonem Powershot A550, sám sem měl kdysi jeden model z řady A a pro začátek byl dobrý a i docelamanuálně nastavitelný. Ve tmě je to ale patlanina a fotit na větší ISO než 100 je sebepatlovražda.
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
- crashPC
- Mírně pokročilý

no, pokud vím, canony šuměj prakticky nejmíň takže pokud je to sebevražda, tak s ostatníma aparátama je to co??
Makra s DSLR se samozřejmě daj fotit i bez displeje, akorát musí mít člověk foťák u hlavy no...
Makra s DSLR se samozřejmě daj fotit i bez displeje, akorát musí mít člověk foťák u hlavy no...
- Sattero
- Začátečník

Jistě, ale u levných kompaktů je to vždy ještě horší...crashPC píše:no, pokud vím, canony šuměj prakticky nejmíň takže pokud je to sebevražda, tak s ostatníma aparátama je to co??![]()
Makra se s DSLR dají dělat, to je jasné, jenomže já jaksi upřednostňuji LCD při makru a ne být nalepen xichtem na foťák, který je u země, obvzlášť na podzim, v zimě nebo na jaře...
- crashPC
- Mírně pokročilý

spolužák A460 má a něco s ní jsem už nafotil. ISO200 je stále po úpravách použitelné. Tak velký zlo to zase nejni.
lukasstr: ano, já to rozumím dobře. je to o prioritách a potřebách. live view je určitě dobrá věc, ale někteří (jako třeba já
) to vůbec nepotřebují. Já za to ani nehodlám platit. Pokud by se prodával EOS 400D s a bez live view, tak určitě vemu bez... Jinak přítomnost této funkce je všeobecně samozřejmě výhoda....
lukasstr: ano, já to rozumím dobře. je to o prioritách a potřebách. live view je určitě dobrá věc, ale někteří (jako třeba já
- Maňo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A čo tieto foťáky: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5870595
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9981280
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10044427
ktorý by bol dobrý.
ktorý by bol dobrý.
- Sattero
- Začátečník

Tak Benq určitě ne, Samsung není nejhorší, hodně se zlepšil, Fuji taky u tohoto modelu není nejšťastnější volba... Spíš ten dokolečka omýlaný Canon PowershotMaňo píše:A čo tieto foťáky: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5870595
ktorý by bol dobrý.
- jajo
- Nováček

-
No ja idem kupovat toto http://www.fotografovani.cz/art/forec_a ... d-rec.html
A existuje aj digitalna zrkadlovka s ktorou sa da fotit cez displaj CANON EOS 20Da (ale len v noci)
http://www.celestron.sk/ponuka_canon.htm
alebo 40D
A existuje aj digitalna zrkadlovka s ktorou sa da fotit cez displaj CANON EOS 20Da (ale len v noci)
alebo 40D
- Maňo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hej len to je už riadne pálka. Ja chcem fakt niečo lacné a pozdáva sa mi ten BENQ C640 na jednom e-shope som ho našiel za 2650SK, čo je dobrá cena a až tak zle to fotiť nemôže.jajo píše:No ja idem kupovat toto http://www.fotografovani.cz/art/forec_a ... d-rec.html
- crashPC
- Mírně pokročilý

Trabant až tak zle taky nejezdí....
CO chceš slyšet? požehnání. to tu na fotoaparát značky Benq nikdy nedostaneš. Už levnej canon je nic moc, ale je to za ty prachy nejlepší nabídka.
CO chceš slyšet? požehnání. to tu na fotoaparát značky Benq nikdy nedostaneš. Už levnej canon je nic moc, ale je to za ty prachy nejlepší nabídka.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Všechno ano,jen ne Benq...když jsem kupoval foťák,hodně jsem koukal na testy právě těch levnějších a Benq je pseudofoťák,většinou jsou pomalé,šumí a mají ujeté barvy.Mají akorát slušné video a vypadají hezky,to je tak vše.To už bych radši koupil levného Nikona nebo Samsunga,ty vynikají v nejnižší třídě nevídaným displejem...Ale stejně bych se přimlouval za Canon, A 550 fotí za ty prachy nejlíp ze všech značek.A460 má už moc malý smnímač i na 5 MP,nevím,jak je to teda s jeho nastavením a displejem.
- Sattero
- Začátečník

Ono totiž Benq vráží do těch jeho slavnejch foťáků staré a malé čipy, které se většinou používaj v mobilech po celé Asii, ale u nás to málokdo ví a tak si to lidi kupují. Nemá to krom ceny nic, co by to jako foťák mohlo nabídnout. Nikon není špatný, ale jedině zrcadlovky. Samsungy jsou Pentaxy, recenze říkají, že to jsou prostě pokračovatelé starších Pentaxů, co se týče kompaktů, tak tam bych Samsung i tak nedoporučuval, ikdyž tam používají technologii Pentaxu (jistěže jak co). Nejlepší kompakty dle mého jsou Sony kolem 8-mi tisíc Kč, bratr měl 2 starší a v Austrálii vyfotil nádherné fotky, i v noci, které nezrněly, je to 3 roky, ale čipy v kompaktech moc změn nedoznaly, pak Olympus a Panasonic (až na noc, tam šumí jak prase) a Canon (za dobrý prachy dobrý foťák), toť můj názor. Dnes se v kompaktech moc neorientuju, ale ty fotky ze Soníků opravdu parádní, byly lepší než sem kdy čekal, opravdu pěkné, ostré, barvy reálné, v noci dobré, automat dokonce i v noci nepřekročil ISO 200, parádička... Dnešní Soníci se ale zhoršili...NobodyLovesMe píše:Všechno ano,jen ne Benq...když jsem kupoval foťák,hodně jsem koukal na testy právě těch levnějších a Benq je pseudofoťák,většinou jsou pomalé,šumí a mají ujeté barvy.Mají akorát slušné video a vypadají hezky,to je tak vše...
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Mě to celkem nezajímá,jaké jsou tam čipy atd.Zajímá mě kvalita fotek a pak taky nepotřebuju žádného hlemýždě.Pak tam dále píšeš o tom,že se v kompaktech moc neorientuješ a děláš tady přednášku.Nevím,jak s tím Samsungem,co má společného s Pentaxem.To spíš Benqu posílá Pentax své nepovedené objektivy:-)lukasstr píše:
Ono totiž Benq vráží do těch jeho slavnejch foťáků staré a malé čipy, které se většinou používaj v mobilech po celé Asii, ale u nás to málokdo ví a tak si to lidi kupují. Nemá to krom ceny nic, co by to jako foťák mohlo nabídnout.
Tady je to o alternativách přece.Chce levný kompakt,takže buď NIKON L10(L11),Samsung S730 (2.5 displej s rozl.230 000 v této třídě jinde nedostaneš a nefotí to tak špatně.)Ale asi by byl nejlepší Canon.Olympusu bych se na rozdíl od tebe vyhnul úplně a Panasonic bych bral jen pokud se mi extrémně třepou ruce a neudržím časy 1/80...1/60.
- Sattero
- Začátečník

Právěže čip je to nejdůležitější! Pokud máš malý a nekvalitní čip, fotky, i kdybys měl optiku za 40 tisíc, ti neudělá dobrou fotku, to je základ. Samsung odkoupil Pentax chlape. Display není až tak důležitý, to je spíš okrasa u takových foťáků. Ano neorientuji se meni kompakty v nižší cenové kategorii, ale i tak toho už za ty léta vím dost, abych sem mohl přispět. Neber to osobně, ale podle mě důležitost velkého displaye a počet MPx není důležitý. Pro mě je důležitý čip, optika, cena a pak stabilizátor obrazu (je to dobrá věc na větší zoom, což se někdy hodí) a teprve velikost displaye.NobodyLovesMe píše:Mě to celkem nezajímá,jaké jsou tam čipy atd.Zajímá mě kvalita fotek a pak taky nepotřebuju žádného hlemýždě.Pak tam dále píšeš o tom,že se v kompaktech moc neorientuješ a děláš tady přednášku.Nevím,jak s tím Samsungem,co má společného s Pentaxem.To spíš Benqu posílá Pentax své nepovedené objektivy:-)lukasstr píše:
Ono totiž Benq vráží do těch jeho slavnejch foťáků staré a malé čipy, které se většinou používaj v mobilech po celé Asii, ale u nás to málokdo ví a tak si to lidi kupují. Nemá to krom ceny nic, co by to jako foťák mohlo nabídnout.
Tady je to o alternativách přece.Chce levný kompakt,takže buď NIKON L10(L11),Samsung S730 (2.5 displej s rozl.230 000 v této třídě jinde nedostaneš a nefotí to tak špatně.)Ale asi by byl nejlepší Canon.Olympusu bych se na rozdíl od tebe vyhnul úplně a Panasonic bych bral jen pokud se mi extrémně třepou ruce a neudržím časy 1/80...1/60.
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ber Nobodyho i Crashe s rezervou. Oba jsou to tezci teoretici.lukasstr píše:Právěže čip je to nejdůležitější! Pokud máš malý a nekvalitní čip, fotky, i kdybys měl optiku za 40 tisíc, ti neudělá dobrou fotku, to je základ. Samsung odkoupil Pentax chlape. Display není až tak důležitý, to je spíš okrasa u takových foťáků. Ano neorientuji se meni kompakty v nižší cenové kategorii, ale i tak toho už za ty léta vím dost, abych sem mohl přispět. Neber to osobně, ale podle mě důležitost velkého displaye a počet MPx není důležitý. Pro mě je důležitý čip, optika, cena a pak stabilizátor obrazu (je to dobrá věc na větší zoom, což se někdy hodí) a teprve velikost displaye.NobodyLovesMe píše: Mě to celkem nezajímá,jaké jsou tam čipy atd.Zajímá mě kvalita fotek a pak taky nepotřebuju žádného hlemýždě.Pak tam dále píšeš o tom,že se v kompaktech moc neorientuješ a děláš tady přednášku.Nevím,jak s tím Samsungem,co má společného s Pentaxem.To spíš Benqu posílá Pentax své nepovedené objektivy:-)
Plne s tebou souhlasim a myslim ze ten koho bude tohle zajimat tako to z tvych prispevku pochopi.