NB na HRY do 30K SK bez DPH, pomoc s vyberom
Moderátor: Don
- Spirit
- Středně pokročilý
-
NB na HRY do 30K SK bez DPH, pomoc s vyberom
Zdravim pani,
nakolko riesim kupu notebooku na kolej a kupa mi relativne suri (som bez kompu momentalne), rad by som "pocuj" vas nazor na moj vyber. Velmi ma zlakali NB MSI svojimi parametrami a cenou a bol som uz prakticky rozhodnuty pre model:
http://www.alza.sk/notebook-msi-gx700px ... d80345.htm
resp pre trasku lacnejsiu a menej vykonnu alternativu od AMD:
http://www.alza.sk/notebook-msi-gx710px ... d81730.htm
Nacital som sa kopu recenzii a nazorov po forach a stretol som sa s dost protirecivymi skusenostami uzivatelov. Jedny MSI nedoporucovali kvoli nekvalitnemu sasi ba dokonca varovali pred tou znackou kvoli kazivosti a mizernemu servisu, ini si zase velmi pochvalovali ako po vykonostnej stranke, tak aj stranke prevedenia. Co som sa vsak docital prakticky vsade bolo, ze MSI booky s vykonejsimi procakmi a grafikami maju poddimenzovane chladenie a mnohym uzivatelom sa v lete tieto stroje prehrievaju a kvoli tomu tuhnu (pri hrani narocnych hier atd). Vseobecnym riesenim vsak je chladiaca podlozka pod notas, ktora problem riesi, takze to by sa prekuslo. Rovnako tak menej kvalitny plast by az tak nemusel vadit, kedze NB bude tkz. nahrada za desktop a prenasany bude naozaj iba par krat roku (cesta domov, cesta na kolej). Neviem ale ako su natom MSIcka s kazivostou, ale trochu som sa bal, kedze by som NB bral z VO bez dane, na zivnostnika, kde sa podmienky vratenia penazi pri opakovanej reklamacii trosku lisia a vobec reklamacia je pomerne zdlhava.
Moju dilemu prakticky zaklincoval fakt (po telefonate do alzasoft-u), ze tieto booky su nedostatkovym zbozim prakticky vsade na slovensku i v cechach. Pracovnik z alzy mi odporucal hladat jednoznacne alternativu, kedze nikomu nie je jasne kedy bude produkt opat dostupny. Vraj mozno o mesiam a mozno ani do vianoc nie. Tolko casu na cakanie ale nemam.
Zmieril som sa s tym, ze moj buduci NB nebude disponovat 17" obrazovkou s rozlisenim 1680x1050 a rezignoval som do triedy 15.4"
Z dostupnych produktov ktore splnaju moje poziadavky (slusnejsie dvojjadro a vykonna grafa) som vybral tento asus:
http://www.alza.sk/notebook-asus-f3ka-ap012-d80978.htm
a lacnejsi a parametrovo lepsie vybaveny MSI:
http://www.alza.sk/msi-gx610px-015cz-tu ... d81950.htm
Zda sa mi ale, ze tie MSI su akosi podozrivo lacne, takze sa obraciam na skusenejsich s prosbou, co si vybrat. S ASUSmi mame v rodine dobre skusenosti, zatial sa ani jeden z troch ASUSov nepokazil atd... Bude MSI risk, alebo zisk?
Trosku som sa sice rozpisal, ale aspon som blizsie priblizil moju situaciu a zamer. Cenovy strop je cca 30K SK bez DPH. Ak poznate este nejake ine alternativy, sem s nimi.
Dakujem za kazdy nazor, hadam sa to niekomu bude chciet cele citat
Prijemne den,
Spirit
nakolko riesim kupu notebooku na kolej a kupa mi relativne suri (som bez kompu momentalne), rad by som "pocuj" vas nazor na moj vyber. Velmi ma zlakali NB MSI svojimi parametrami a cenou a bol som uz prakticky rozhodnuty pre model:
http://www.alza.sk/notebook-msi-gx700px ... d80345.htm
resp pre trasku lacnejsiu a menej vykonnu alternativu od AMD:
http://www.alza.sk/notebook-msi-gx710px ... d81730.htm
Nacital som sa kopu recenzii a nazorov po forach a stretol som sa s dost protirecivymi skusenostami uzivatelov. Jedny MSI nedoporucovali kvoli nekvalitnemu sasi ba dokonca varovali pred tou znackou kvoli kazivosti a mizernemu servisu, ini si zase velmi pochvalovali ako po vykonostnej stranke, tak aj stranke prevedenia. Co som sa vsak docital prakticky vsade bolo, ze MSI booky s vykonejsimi procakmi a grafikami maju poddimenzovane chladenie a mnohym uzivatelom sa v lete tieto stroje prehrievaju a kvoli tomu tuhnu (pri hrani narocnych hier atd). Vseobecnym riesenim vsak je chladiaca podlozka pod notas, ktora problem riesi, takze to by sa prekuslo. Rovnako tak menej kvalitny plast by az tak nemusel vadit, kedze NB bude tkz. nahrada za desktop a prenasany bude naozaj iba par krat roku (cesta domov, cesta na kolej). Neviem ale ako su natom MSIcka s kazivostou, ale trochu som sa bal, kedze by som NB bral z VO bez dane, na zivnostnika, kde sa podmienky vratenia penazi pri opakovanej reklamacii trosku lisia a vobec reklamacia je pomerne zdlhava.
Moju dilemu prakticky zaklincoval fakt (po telefonate do alzasoft-u), ze tieto booky su nedostatkovym zbozim prakticky vsade na slovensku i v cechach. Pracovnik z alzy mi odporucal hladat jednoznacne alternativu, kedze nikomu nie je jasne kedy bude produkt opat dostupny. Vraj mozno o mesiam a mozno ani do vianoc nie. Tolko casu na cakanie ale nemam.
Zmieril som sa s tym, ze moj buduci NB nebude disponovat 17" obrazovkou s rozlisenim 1680x1050 a rezignoval som do triedy 15.4"
Z dostupnych produktov ktore splnaju moje poziadavky (slusnejsie dvojjadro a vykonna grafa) som vybral tento asus:
http://www.alza.sk/notebook-asus-f3ka-ap012-d80978.htm
a lacnejsi a parametrovo lepsie vybaveny MSI:
http://www.alza.sk/msi-gx610px-015cz-tu ... d81950.htm
Zda sa mi ale, ze tie MSI su akosi podozrivo lacne, takze sa obraciam na skusenejsich s prosbou, co si vybrat. S ASUSmi mame v rodine dobre skusenosti, zatial sa ani jeden z troch ASUSov nepokazil atd... Bude MSI risk, alebo zisk?
Trosku som sa sice rozpisal, ale aspon som blizsie priblizil moju situaciu a zamer. Cenovy strop je cca 30K SK bez DPH. Ak poznate este nejake ine alternativy, sem s nimi.
Dakujem za kazdy nazor, hadam sa to niekomu bude chciet cele citat
Prijemne den,
Spirit
- nnevimm
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Vzal bych ten MSI s C2D určitě. Pak už ti zbejvá třeba něco od VBI
Desktop - Intel C2Q Q6600 + Accelero freezer 7 pro , ATI HD5850 , Patriot 2GB DDR2 800MHz , Samsung F1 320GB , ASUS P5Q pro (intelP45) , Chiftec 650W , Samsung 24" BX2440 , Microsoft keyboard + mouse , Logitech 5.1 repro, Windows Seven 64bit Ultimate
NTB - MacBook Pro 13" MID10 , C2D 2,4Ghz , NVidia 320M 256MB , 4GB RAM 1366MHz DDR3 , 250GB HDD 54k rpm, unibody case, Mac OS X Lion
Phone - iPhone 4 16GB, iOS 4.3.3
Tablet - iPad 2 16GB, 3G, iOS 4.3.3
NTB - MacBook Pro 13" MID10 , C2D 2,4Ghz , NVidia 320M 256MB , 4GB RAM 1366MHz DDR3 , 250GB HDD 54k rpm, unibody case, Mac OS X Lion
- Spirit
- Středně pokročilý
-
Aby som nezabudol, mozem kupovat jedine od alza.sk
To MSI mi odporucas na zaklade coho? Skusenosti, alebo iba podla parametrov? Chapes, mne je jasne ze parametrovo je MSI na tom najlepsie, ale zaujima ma nazor na kvalitu prevedenia a chladenia. Nestoji mi za kazdu cenu zase naj. notas parametrovo, ked sa mi po pol roku rozpadne napriklad a reklamovat ho budem mesiac... Nic, pockam na dalsie nazory a prosim, svoj nazor skuste aj niecim podlozit, ze preco odporucate to alebo tamto
To MSI mi odporucas na zaklade coho? Skusenosti, alebo iba podla parametrov? Chapes, mne je jasne ze parametrovo je MSI na tom najlepsie, ale zaujima ma nazor na kvalitu prevedenia a chladenia. Nestoji mi za kazdu cenu zase naj. notas parametrovo, ked sa mi po pol roku rozpadne napriklad a reklamovat ho budem mesiac... Nic, pockam na dalsie nazory a prosim, svoj nazor skuste aj niecim podlozit, ze preco odporucate to alebo tamto
- BUX
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- nnevimm
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyber mas ASUS a MSI. Z notebooku mych zaradil MSI mezi ty lepsi .ASUS taky jenze ty se vseobecne dost prehrejvaj a MSI bych veril vic navic hlavne podle parametru lepsi nesezenes max ACER a to je plus 10k nebo VBI + 5k
Desktop - Intel C2Q Q6600 + Accelero freezer 7 pro , ATI HD5850 , Patriot 2GB DDR2 800MHz , Samsung F1 320GB , ASUS P5Q pro (intelP45) , Chiftec 650W , Samsung 24" BX2440 , Microsoft keyboard + mouse , Logitech 5.1 repro, Windows Seven 64bit Ultimate
- dodo_mt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Vies nie kazdy kupuje NB podla parametrov A cakat mesiac na opravu MSI ked je NB tvoj stroj na peniaze... nie dakujem neprosim.
A Asus by som dal urcite pred MSI tak isto aj VBI a ostatne noname znacky.
dodo
dodo
PC: CPU: INTEL Core 2 Duo E6600 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: ASUS P5B Deluxe Wifi-AP | RAM: 2GB DDR2-800MHz Kingston HyperX CL5 | VGA: ATI Sapphire X1950GT 256MB DDR3 + Zalman VF700Cu | HDD: 250GB Seagate B-7200.10 16MB SATAII | PSU: Fortron 400W-60THN-P | Case: Thermaltake VB1000BWS SOPRANO | Mouse: MX518 | Monitor: LCD Benq 19"
NB: Toshiba A100-237+512Mb ram a externy WD 60GB
- george.wayne
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
VBI neni noname znacka. To ze o tom nic nevis neznamena ze je to noname. Nejdriv si zjisti kdo to vyrabi a pak tu tohle pronasej...dodo_mt píše:Vies nie kazdy kupuje NB podla parametrov A cakat mesiac na opravu MSI ked je NB tvoj stroj na peniaze... nie dakujem neprosim.
dodo
Doporucuju VBI.sk. Zajdi si tam, nakonfiguruj si co potrebujes a uvidis jestli se ti to bude zdat vyhodnejsi. Rozhodne tam za tu cenu co mas tady poridis nejaky C2D, (prvni +), 7200ot. disk zalozeny na technologiich NCQ, popr. i GeForce, (druhe +), lepsi grafickou kartu od nvidie, (treti +), jednoduchy a spolehlivy servis (ctvrte +) a snadnou vymenitelnost soucastek (pate +). O tom ze si muzes nakonfigurovat presne to co bys rad ani nemluve.
S96S, Core 2 Duo 7500 (2,2Ghz, 800Mhz, 4MB cache), 2GB 667 Mhz pamet (2x1GB), GeForce 8600M GS 256MB(512MB turbocache), 160BG, 7200ot. 8MB, SATA II, NCQ, G-Force disk
- medas
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1014000E2U
co neco takoveho za ty penize teda super najdes ho i levneji kdyz se poradne kouknes..
co neco takoveho za ty penize teda super najdes ho i levneji kdyz se poradne kouknes..
- dodo_mt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pridu mi to VBI opravit do 24h alebo do 30dni?
Preco je VBI a MSI take lacne? hmm ? ze by niekde setrili ?? zby na nabijacke nie nie skor by som povedal ze to bude na komponentoch...
Je to len moj nazor co si myslim o tychto znackach z toho co som cital a len sa snazim aby niekto nevyhodil strasne peniaze za nieco co bude viac v servise ako doma na stole..
Tiez mu netlacim silou mocou Toshibu
dodo
Preco je VBI a MSI take lacne? hmm ? ze by niekde setrili ?? zby na nabijacke nie nie skor by som povedal ze to bude na komponentoch...
Je to len moj nazor co si myslim o tychto znackach z toho co som cital a len sa snazim aby niekto nevyhodil strasne peniaze za nieco co bude viac v servise ako doma na stole..
Tiez mu netlacim silou mocou Toshibu
dodo
PC: CPU: INTEL Core 2 Duo E6600 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: ASUS P5B Deluxe Wifi-AP | RAM: 2GB DDR2-800MHz Kingston HyperX CL5 | VGA: ATI Sapphire X1950GT 256MB DDR3 + Zalman VF700Cu | HDD: 250GB Seagate B-7200.10 16MB SATAII | PSU: Fortron 400W-60THN-P | Case: Thermaltake VB1000BWS SOPRANO | Mouse: MX518 | Monitor: LCD Benq 19"
- george.wayne
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No, predstav si ze jo. Do VBI s tim proste skocis, vyberes si novou komponentu a tu ti tam hned soupnou. Proste treba vymenis disk za disk, procesor za jiny procesor...
VBI je slouceni tech nejvyznamejsich vyrobcu notebooku (mimochodem je tam i ASUS), kteri se proste shodli ze budou vyrabet neco co funguje na bazi CBB (common building blocks-cili snadne vymenitelne komponenty). Levnejsi je to prave proto, ze si nekupujes znacku, vokna, instalaci vselijakych blbosti, ale jen cisty hardware v konfiguraci jakou chces. Slozeni komponent do sebe je naprosto zanedbatelna castka a je zapocitana do ceny notebooku...
ja mam svuj S96S od VBI od te doby co se objevil u nich v nabidce a nemel sem s nim jediny problem.
VBI je slouceni tech nejvyznamejsich vyrobcu notebooku (mimochodem je tam i ASUS), kteri se proste shodli ze budou vyrabet neco co funguje na bazi CBB (common building blocks-cili snadne vymenitelne komponenty). Levnejsi je to prave proto, ze si nekupujes znacku, vokna, instalaci vselijakych blbosti, ale jen cisty hardware v konfiguraci jakou chces. Slozeni komponent do sebe je naprosto zanedbatelna castka a je zapocitana do ceny notebooku...
ja mam svuj S96S od VBI od te doby co se objevil u nich v nabidce a nemel sem s nim jediny problem.
S96S, Core 2 Duo 7500 (2,2Ghz, 800Mhz, 4MB cache), 2GB 667 Mhz pamet (2x1GB), GeForce 8600M GS 256MB(512MB turbocache), 160BG, 7200ot. 8MB, SATA II, NCQ, G-Force disk
- dodo_mt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Toto je uz OffTopic ale este zareagujem Nechcem sa natahovat a ani sa nebudem kazdy si haji svoje....
Preco by si mal cakat na opravu 30dni?
Servis je u mna na prvom mieste. Viem ze nikto ma na prvom mieste Procesor, Disk, Gk a pod...
dodo
pekne si to povedal ze do VBI proste skocis preco by si tam mal skakat ty ? preco nepride servis k tebe domov a nevymeni ti vadny diel.No, predstav si ze jo. Do VBI s tim proste skocis, vyberes si novou komponentu a tu ti tam hned soupnou. Proste treba vymenis disk za disk, procesor za jiny procesor...
Preco by si mal cakat na opravu 30dni?
Servis je u mna na prvom mieste. Viem ze nikto ma na prvom mieste Procesor, Disk, Gk a pod...
Samozrejme viem co je VBIVBI je slouceni tech nejvyznamejsich vyrobcu notebooku (mimochodem je tam i ASUS), kteri se proste shodli ze budou vyrabet neco co funguje na bazi CBB (common building blocks-cili snadne vymenitelne komponenty). Levnejsi je to prave proto, ze si nekupujes znacku, vokna, instalaci vselijakych blbosti, ale jen cisty hardware v konfiguraci jakou chces. Slozeni komponent do sebe je naprosto zanedbatelna castka a je zapocitana do ceny notebooku...
dodo
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ono je jich víc musíš si to ale zaplatit navíc - nabízí to třeba i HP - a nepochybuju, že podobný balíčky budou mít i další velký mološi - Toshiba, Lenovo, Acer. Super věc je taky Accidental Damage záruka ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- SHOCK_WAWE
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze ja se muzu podelit o sve zkusenosti s ntb MSI GX 700PX 023,,....
Cenovy strop jsem mel cca 30000,- s dph a vybiral jsem cca 2 mesice... Nakonec jsem po nazorech a zkusenostech lidi kteri tenhle book VLASTNI, nikoli kecaji vybral prave MSI....
Me zkusenosti jsou od prvniho momentu velice kladne, nadherny design, kompletni klavesnice, skvely dispej(opravdu uz bych nechtel 15" a 1280*800), kvalita sasi je na spise nadprumerne urovni, chlazeni je relativne tiche, avsak pri narocne hre se jiz ozve vic, to vsak kazdej
teplota grafiky ve viste 53*C, plna zatez 81*C, HDD kolem 43*C, cpu max. 60*C, ve viste 42-45*C
nazoru typu "volil bych neco kvalitnejsi jako HP, DELL" si moc nevsimej, dulezite je najit par lidi co maj book co chces a bavit se s nema...
Cenovy strop jsem mel cca 30000,- s dph a vybiral jsem cca 2 mesice... Nakonec jsem po nazorech a zkusenostech lidi kteri tenhle book VLASTNI, nikoli kecaji vybral prave MSI....
Me zkusenosti jsou od prvniho momentu velice kladne, nadherny design, kompletni klavesnice, skvely dispej(opravdu uz bych nechtel 15" a 1280*800), kvalita sasi je na spise nadprumerne urovni, chlazeni je relativne tiche, avsak pri narocne hre se jiz ozve vic, to vsak kazdej
teplota grafiky ve viste 53*C, plna zatez 81*C, HDD kolem 43*C, cpu max. 60*C, ve viste 42-45*C
nazoru typu "volil bych neco kvalitnejsi jako HP, DELL" si moc nevsimej, dulezite je najit par lidi co maj book co chces a bavit se s nema...
- Spirit
- Středně pokročilý
-
Dik za nazor, ale poprosim vas, citajte co pisemBUX píše:No,
Ja bych si třeba MSI nevzal...ale to je na tobě.
Skus nějakou lepší značku třeba HP, nebo DELLa.
Nemuselo by bejt špatný VBI FL90.
Potrebujem co najlepsiu nahradu za desktop, takze v mojej cenovej kategorii nepripada do uvahy ani HP, ani Dell (slabe grafiky).
Dalsia vec, pisal som uz viackrat, ze mam moznost kupit JEDINE v alzasofte (alza.sk), kvoli DPHcku, takze VBI odpada...
MSI su vzhladom na parametre najlacnejsie NB bezdebaty, ale aj nizka hmotnost (asi najlahsie booky) svedci o krehkejsom spracovani a neviem ako ASUS, ale MSI maju pokial viem najvasie problemy s chladenim vobec, co potvrdzuju ludia po forach ze im booky mrznu v zatazi a potvrdil mi to aj znamy - predajca hardware-unnevimm píše:Tak vyber mas ASUS a MSI. Z notebooku mych zaradil MSI mezi ty lepsi .ASUS taky jenze ty se vseobecne dost prehrejvaj a MSI bych veril vic Wink navic hlavne podle parametru lepsi nesezenes max ACER a to je plus 10k nebo VBI + 5k
dodo_mt: Tiez si myslim...MSI je podozrivo lacne a HLAVNE momentalne NEDOSTUPNE
medas: jednak je to ACER, jednak je pomerne drahy na 15.4" a aj na moj cenovy limit a alfacomp je lacnejsi obchod ako alzasoft, takze v alze este vyssia cena. Opakujem uz asi po 4x, ze mozem kupovat len z ALZASOFTU.
SHOCK_WAWE: Mas istym sposobom sice pravdu, ale su tu aj ludia, ktorym preslo cez ruku niekolko NB a znaciek a teda vedia posudit objektivnejsie. Dajme tomu, ze si spokojny. OK, ale co v pripade, ked sa ti nahodou nieco pokazi (a to sa moze stat pri kazdej znacke) a budes 30 dni bez booku ? U inej znacky ti to zreklamuju napriklad do tydna atd. Aj to su dovody, ktore treba brat do uvahy. Na mojom fore sa nasiel clovek, ktory vlastni MSI book uz druhy rok a dokopy 4 mesiace z 24 ho mal na reklamacii. Tusim 5x ho reklamoval, stale nieco ine... A prave tento uzivatel si uz v buducnosti nikdz MSI nekupi a to len kvoli zlemu servisu. Inak bol nadmieru spokojny, co sa tykalo vzkonu v danej cene.
Kazdemu musi byt hned jasne, ze MSI nemoze mat kvalitne sasi, ked su take lahke. 17" NB nadupany a vaha "len" 3.4kg. Uz FS 17" booky vazia 4kg, moj spolubyvajuci jeden taky ma a zeby jeho plasty boli nejak extra pevne, tiez sa neda povedat. Kazdopadne kedze by som NB setril mechanicky (prenasal naozaj iba par krat v roku), MSI by som aj riskol, ale to vsetko nema vynam riesit, ked nie su tie vykonne MSI dostupne nikde v SR ci CR...
- SHOCK_WAWE
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ja sem si ho objednal a za tyden sem ho mel, jolt asi jaky obchodnik ... jinak ten zminovany servis je u MSI co jsem slysel ja uplne stejny jako u jinych znacek pokud si neplatis za drahy zaruky (ma jenom dell a nejaky FS myslim), pokud se ti pokazi klavesnice, displej je to otazka tydne pokud MB tak tri tydny a takhle to maj vsechny znacky bez rozliseni jestli je to nalepka HP nebo ASUS, FS, Shiba nebo MSI... MSI ma i hotline a samozreme svoz ale to maj vseci... s tou vahou je to spis tak ze my MSI ma 3cm bez nozicek a FS 5 cm a je celkove macatej... MSI ma vevnitr slitinovej ram coz zvysuje pevnost a snizuje hmotnost.
- SHOCK_WAWE
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jo a v poslednim obchode ve kterym sem byl a ptal se jaky znacky, jaky maj zkusenosti atd. rikali ze maj na reklamaci uz 5 tyden nejaky Hpecka , takze podle me je to JENOM o tom co se pokazi a jestli ten dil zrovna je nebo neni... jinak MSi se servisuje v CR, nektery HP v polsku a par ASUSu se delalo v madarsku , ale to uz asi neni...
- Spirit
- Středně pokročilý
-
- SHOCK_WAWE
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
je to na tobe, jestli si muzes dovolit cekat a jeste to promyslet, tak bych asi cekal... ja jsem uz taky videl par notasu vsech moznjech znacek... a kupodivu musim rict ze takove UMAXy jsou mnohdy lepsi nez ty tzv. Kvalitni znacky, tam kde jsem to MSI kupoval ma mechanik starsi model MSI a taky spokojenost...