mam Asus P5B Delux, do ted sem mel na desce 2x1GB A-Data DDRII 800MHz a vyhodnou koupi sem poridil dalsi modul Corsair 1024 DDRII 800MHZ ... kdyz ji pridam do slotu a kouknu v biosu do "system configuration" tak mi to hlasi 3072MB ram, ale kdyz nabootoju win, tak mi hlasi je 2048... zkousel sem moduly i ruzne prehazovat, ale porad to same nema se neco nekde nastavit v biosu? sem bezradnej
diky za kazdej napad
Samsung LE40F71B <-- VGA cable 1920x1080@60Hz --> Core i7 920@3,6GHz, Noctua NF-U12P SE 1366, Asus P6T Deluxe, OCZ 12GB Gold XTC (kit 2x (3x2GB)) 1600MHz, Zotac GeForce GTX 260 (SP216), Western Digital VelociRaptor 3.5" 150GB WD1500HLFS, 4x Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ, 2x Samsung SpinPoint F1 3.5" 750GB HD753LJ, BluRay Writer LG GGW-H20L, SB X-Fi, Corsair PSU TX650, Cooler Master Centurion 5, G7
Protože snad každá deska má problém s 3 paměťovými moduly.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Tak by to mělo jet, ale udělal bych to jenom pokud 4GB RAM využiješ.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Zdravim..Mam tiez tuto istu dosku a tiez riesim prave problem s Pamatami..Mal som 2x1GB A-daty 800Mhz...a teraz som k nim dokupil tiez 2x1GB A-daty 800Mhz...Ked ich vsak vsetky nasadim ..Tak mi stale ukazuje ze mam len 3GB... Viem ze XP viac nebude ukazovat..ale vo VIste by nemal byt problem..a Aj na zaciatku ked sa spusta PC tak mi napis len 3GB..Skusal som vybrat jeden modul (z tych co som tam mal pred tym) a stale ukazovalo 3GB.. PLS poradte
hurrican píše:Zdravim..Mam tiez tuto istu dosku a tiez riesim prave problem s Pamatami..Mal som 2x1GB A-daty 800Mhz...a teraz som k nim dokupil tiez 2x1GB A-daty 800Mhz...Ked ich vsak vsetky nasadim ..Tak mi stale ukazuje ze mam len 3GB... Viem ze XP viac nebude ukazovat..ale vo VIste by nemal byt problem..a Aj na zaciatku ked sa spusta PC tak mi napis len 3GB..Skusal som vybrat jeden modul (z tych co som tam mal pred tym) a stale ukazovalo 3GB.. PLS poradte
No mam Visty 32bit... Ale aj tak nemalo by mi aj pri starte Compu ukazat 4 GB...?
EDIT: Tak som skusil prepat v BIOS "MEMORY REMAP FEATURE" na Enable (Pred tym som mal Disable) a na zaciatku mi uz ukazoval Comp 4GB ram..ale aj vo Vistach aj v XPckach ukazovalo uz len 2GB..RAm
No dikes za odpoved...No ale cital som,ze by som mal mat tych 3GB ... To mam ..presne ako ukazuje aj bios na zaciatku...Ale ked zapnem to Remap..a bios ukazuje sprave 4GB..tak preco oba operacne systemy len 2GB...? a este jedna vec..takze teoreticky keby prejdem na 64 bit..system..(napr.Vista) tak tam by bolo asi tiez len 3GB keby tak ukazuje aj Bios...