Audigi ZS nebo int. Realtek ALC883 - HD audio 7.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Audigi ZS nebo int. Realtek ALC883 - HD audio 7.1

Příspěvek od Wiruz »

Dostala se mi do ruky Audigi ZS a chtel bych vedet, jestli je lepsi nebo horsi nez integrovana zvukovka na MB (Realtek ALC883 - HD audio 7.1). S integrovanou zvukovkou jsem velmi spokojen a nepouzivam zadnou lepsi reprosoustavu. Jde mi o zatizeni systemu, pripadne nejake vychytavky (EAX apod) pripadne novejsi/lepsi technologii.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

předpokládám že myslíš Audigy 2 ZS
to je samozřejmě uplně jiná třída něž Realtek ALC883 (zatížení systému bych nijak neřešil)
co umí si přečti tady http://us.creative.com/products/product ... oduct=4915
pokud se ti dostala do ruky tak už buch jí nepouštěl...
Jen další blázen, v bláznivém království.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jj vypada to dobre, audigy 2 ZS si teda necham, jak by to bylo v porovnani toho realteka vs Audigy SE, je to takovej lowend, ale taky bych ji tu mel, aspon do druheho PC
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Já bych to trochu víc rozebral...
Takže je tu první věc a to je otázky ceny za tu Audigy 2 ZS.Co přesně znamená "dostala se mi do ruky"?Další věc je ta,jaké máš repro-kolikakanáolvé?
Nové Realteky jsou obecně velmi dobré.Mají čistý zvuk a na solidně zpracovaných deskách i spolehlivé odrušení.
Pokud máš 5.1 a více kanálové repro,hraješ hry-ber Audigy.Pokud máš běžné 2.1 do 4 tisíc nechej si toho Realteka.Taková je realita.
Já sám jsem prodal Audigy 2 ZS,protože jsem pro ni neměl využití.Mám Realtek ALC 850 a upně stačí-bedny Altec Lansing CS21 2.1.Se zvukem nemám žádný problém a nevšiml jsem si žádné drastické změny.
Sice se už opakuju,ale někdy mám pocit,že toto se musí omílat pořád.
Rozhodni se podle svých priorit,návod jsem ti dal.
Mýty o integrovaných zvukovkách ještě přetrvávávají z doby,kdy byly na velice špatné úrovni a přišla Creative Live 5.1,která hrála o několik tříd výš.To už ale neplatí a dnešní integráče srovnaly krok po stránce kvality zvuku určitě.

/sorry teď se dívám na repro v podpisu Logitech Z-3.takže Realtek bohatě stačí.Ať to tady moderátor nechá nebo promaže,to už je na něm...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

"dostala se mi do ruky" znamena ze ji dostal ale resim co sni a jestli ji vyuziju. Nevim jak dnes zvukovky pokrocily, moc se v multimediich neorientuji, a co si pamatuji na prvni integrovane zvukovky, tak kolikrat zraly dost vykonu a brzdily system, cöz uz dnes asi neni bezne, ale i tak mi jde o to zda si ji dat do systemu nebo ne, s realtekem jsem maximalne spokojen
jestli to je treba jako s integrovanou vga vs normal, kdyz integrovana brzdi vykon systemmu, zere ram , spomaluje a zaplavuje sbernice a podobne problemy
Obrázek
Obrázek
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Takže Audigy prodej a ještě na tom něco vyděláš.Integrovaná grafika a integrovaný zvuk vs. extra řešení nejde vůbec porovnávat.Integrovaná zvukovka zatěžuje PC sice neptrně více než třeba Audigy,ale je to tak malý rozdíl,který nepoznáš,že ho nemá cenu řešit.Ve hrách můžou být občas problémy.Mně třeba dobře nejle zvuk u Dark messiah of might and magic,když jsem měl nastavené zvuky na "high",tak se to sekalo.Audigy problém neměla.Tohle ale většinou řeší nové obvladače a Realtek docela dobře a pravidelně aktualizuje.
Z-3 zase nejsou žádné extra bedny,je to spíše designovka a Relatek ti je v pohodě utáhne.Nemyslím si,že by sis s Audigy nějak výrazně pomohl.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

a co treba zasileni vsupniho signalu, pouzivam dost mikrovon a jsem dost potichu slyset, nema externi reseni lespi vstupni zesilovac? Kazdopadne

Audigy 2 ZS neuzivim, ale ta Audigy SE by mohla treba lepe zesilovat nebo je to stejny?
Obrázek
Obrázek
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Wiruz píše:a co treba zasileni vsupniho signalu, pouzivam dost mikrovon a jsem dost potichu slyset

Audigy 2 ZS neuzivim, ale ta Audigy SE by mohla treba lepe zesilovat nebo je to stejny?
Pravděpodobně nemáš zapnutou volbu "mic boost",najdeš ji v ovládacím panelu "zvuk" v záložce advanced.Pozor,ale pro to aby jsi byl slyšet,musíš nastavit volbu "recording",takže options a properties a tam to přepnout...
Na Audigy SE zapomeň,to je zbytečná investice.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“