Problém s routerem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jemba
Nováček
Nováček

Problém s routerem

Příspěvek od jemba »

Ahoj, tak už si nevim vůbec rady, a proto prosím o radu.

Můj problém spočívá asi v nastavení routeru. Mám doma 2 PC - v kuchyni a v pokoji. V pokoji občas ale přehazuju kabel no notebooku. Můj problém vzniká, když je současně zapojen PC v pokoji a v kuchyni. Navzájem se děsně zpomalují. Když je zapojen PC v kuchyni a notebook v pokoji, problém není. Do kuchyně vede přímý kabel, do pokoje křížený. Všechno je nastavený v defaultu...
jemba
Nováček
Nováček

Příspěvek od jemba »

model: Viking 810020
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

¨

Příspěvek od pikoto »

No a proč máš tam kříženej kabel? podporuje ten router vůbec křížený i nekřížený?
Notas...))
jemba
Nováček
Nováček

Příspěvek od jemba »

Kříženej mám proto, že jsem nechtěl měnit 30m kabelu z doby, kdy jsem měl PC spojené bez routeru apod. Proč by nepodporoval,když mi normálně jde net na notesu v pokoji? Spíš je v háji síťovka mně tak teď napadlo.
jemba
Nováček
Nováček

Příspěvek od jemba »

Další poznatek: Objevil jsem, že na počítači v pokoji neustále svítí ikonka připojení v síti i přesto, že neserfuju.
Sov2T
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sov2T »

Pokud máš počítače v síti a jsou oba zapnuté ikona ti bude blikat, i když neserfujes... Jinak bude asi problem v sitovce na pc v pokoji. Mozna ji vadi ten kabel, zkusil bych koupit novej nekrizenej. Nebo novou sitovku ktery nevadi kriz/nekriz kabel...
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Asi bych to viděl na tu síťovou kartu (pokud pominu nějakou havěť na PC).
Pokud je to nějaká značková karta, nainstaluj si nějakou management utilitu a podívej se, zda karta nechybuje.

Mohlo by to být i ovladači síťové karty.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“