Jaky kompakt do 10 000Kč???

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ne, Právěže Sony DSC-WXX i Canon jsem měl v ruce, stejně jako sedmimegového Benqa s ohromným displejem. A z čistého srdce můžu říct že za běžných podmínek při dostatku světla to ještě jde. jakmile ale nejsou podmínky uplně nejlepší, je to hrůza. humus.
A to samý ti řekne každej, kdo se aspoň pár dní aktivně foťákama zabejval. Benq není značka která by byla hodná do řetězce elity, jako je třeba Nikon, Canon, Olympus....

spíš SX02 nabídni nějaké praktické zkušenosti než začneš rozkřikovat takové bláboly. Rozhodně nemá právo být srovnávanej s Canonama AXXX.

čipy jsou tam malé, rozlišení ohromné. Zajmavé je že Canonům se za to nadává ukrutně, ale Benq nic - víš proč? protože je to od něj očekávaný. protože taky nic nenabídne. Pouze velký displej a dobrou cenu.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Naposledy upravil(a) Maňo dne čtv 11. říj 2007, 13:24, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

lukasstr píše:
Právěže čip je to nejdůležitější! Pokud máš malý a nekvalitní čip, fotky, i kdybys měl optiku za 40 tisíc, ti neudělá dobrou fotku, to je základ. Ano neorientuji se meni kompakty v nižší cenové kategorii, ale i tak toho už za ty léta vím dost, abych sem mohl přispět. Neber to osobně, ale podle mě důležitost velkého displaye a počet MPx není důležitý. Pro mě je důležitý čip, optika, cena a pak stabilizátor obrazu (je to dobrá věc na větší zoom, což se někdy hodí) a teprve velikost displaye.
Všechno je to jenom teorie...Dám příklad třeba s Fuji a jeho modelem A800,čip 1/1.6 by měl papírově dělat i na 8MP krásné fotky.Jenže není tomu tak.Fotky jsou spíš průměrné,a třeba zrovna ten A550 od Canonu dělá lepší fotky i s daleko menším snímačem na 7MP.Takže já se dívám na fotky,to je pro mě důležité,výsledek.A pak taky parametry ostatní,ale jaký je tam čip,od jakého výrobce a jak starý je mi celkem šumafuk.Už si rozumíme?
Ad. velký displej-právěže v této nejnižší třídě je to velký bonus a když budou dva foťáky fotit zhruba stejně,ale jeden bude mít velký kvalitní displej a ten druhý menší s menším rozlišením,tak si vyberu ten lepší.Co na tom není logického?Dále nejsem překvapivě zabedněný ani co se týče otázky megapixelů...Ona je totiž realita taková,že nový foťák s rozumně malým počtem MP ani nejde koupit.Už teď je takové minimum 6MP,výjimečně 5 a to je jen u pár modelů.
Ano,máš dobré kritéria výběru,ale v této nejnižší třídě je to jedno.Krom toho levné kompakty ani nemají moc velký zoom,většinou 3x a tam je stabilizátor spíš jen na okrasu nebo pro důchodce.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

crashPC píše:ne, Právěže Sony DSC-WXX i Canon jsem měl v ruce, stejně jako sedmimegového Benqa s ohromným displejem. A z čistého srdce můžu říct že za běžných podmínek při dostatku světla to ještě jde. jakmile ale nejsou podmínky uplně nejlepší, je to hrůza. humus.
A to samý ti řekne každej, kdo se aspoň pár dní aktivně foťákama zabejval. Benq není značka která by byla hodná do řetězce elity, jako je třeba Nikon, Canon, Olympus....

spíš SX02 nabídni nějaké praktické zkušenosti než začneš rozkřikovat takové bláboly. Rozhodně nemá právo být srovnávanej s Canonama AXXX.

čipy jsou tam malé, rozlišení ohromné. Zajmavé je že Canonům se za to nadává ukrutně, ale Benq nic - víš proč? protože je to od něj očekávaný. protože taky nic nenabídne. Pouze velký displej a dobrou cenu.
Kreši,nerozčiluj se,tady málokdo je schopen otevřené a konstruktiovní debaty,to jsem si už na tomto fóru zvykl.Já stojím za svým názorem a vždycky pro něj uvedu argumenty,to je ta nejlepší odpověď.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nobody:
nee, já se u psaní do tohodle thradu tiše uchechtávám, páč mě čeká zrcadlovka... :lol:

S těma vvelikostma čipů máš trošku pravdu. Je tam důležitá technologie a pokrok... ale něco to stojí. Benq stojí pár kaček,které platíš za ten displej tak a není důvod věřit, že by ti prodávali dobrý foťák pro tvé pěkné oči....
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Maňo píše:A čo hovoríte na tento http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho ... 96388.html
HP??Něco horšího by se tam najít nedalo?Chlape,to ne,koukni se na recenze,dyť tyhle foťáky si na testy ani nikdo nebere,protože ví dopředu,že to nebude žádný zázrak.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

fotka z 5MPx Benq fotoaparátu při ISO200
http://www.fotografovani.cz/images/benq_e53_22_r.jpg
- jako zmenšenina na hranici použitelnosti..... K tomu není co dodat
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

NobodyLovesMe píše: Všechno je to jenom teorie...Dám příklad třeba s Fuji a jeho modelem A800,čip 1/1.6 by měl papírově dělat i na 8MP krásné fotky.Jenže není tomu tak.Fotky jsou spíš průměrné,a třeba zrovna ten A550 od Canonu dělá lepší fotky i s daleko menším snímačem na 7MP.Takže já se dívám na fotky,to je pro mě důležité,výsledek.A pak taky parametry ostatní,ale jaký je tam čip,od jakého výrobce a jak starý je mi celkem šumafuk.Už si rozumíme?
Ad. velký displej-právěže v této nejnižší třídě je to velký bonus a když budou dva foťáky fotit zhruba stejně,ale jeden bude mít velký kvalitní displej a ten druhý menší s menším rozlišením,tak si vyberu ten lepší.Co na tom není logického?Dále nejsem překvapivě zabedněný ani co se týče otázky megapixelů...Ona je totiž realita taková,že nový foťák s rozumně malým počtem MP ani nejde koupit.Už teď je takové minimum 6MP,výjimečně 5 a to je jen u pár modelů.
Ano,máš dobré kritéria výběru,ale v této nejnižší třídě je to jedno.Krom toho levné kompakty ani nemají moc velký zoom,většinou 3x a tam je stabilizátor spíš jen na okrasu nebo pro důchodce.
Teorie to není, funguje to tak v praxi, ale je pravda, jak říkáš, že je jedno jaký je čip, když ho výrobce zmrší čímkoli, třeba špatnou optikou... Jenomže u levných foťáků máš třeba 8MPx, z toho je ale reálných MPx třeba 2, jelikož zbytek je sw zvětšenina. Většinou to tak funguje, ale lidé se na ty MPx dívají, aniž by si uvědomili, že 8MPx se u kvalitních fotoaparátů používá k plakátovým a výstavním účelům, to jsou ale zrcadlovky, tam je to reálnější. Třeba Nikon D40, ten má 6MPx a ten čip tomu naprosto odpovídá, ale u kompaktíků ne. S displayi sem to nemyslel jak ty, že mám dva stejně fotící foťáky, ale jeden má lepší display, to je jasné, že vemeš ten s tím lepším displayem, ale já jsem to myslel přímo na konkrétní model, kde výrobce dá velký display, ale na vše ostatní se vyprdne :))

Jistě stabilizátor a zoom je až u lepších fotoaparátů potřeba, ale i tak je dobré se o tom zmínit.

Crash: Pravda pravda, ale i u levných kompaktů je dobré se podívat i na čip, fotky, šum, podání barev, optiku, přece chcete za své peníze to nej, no ni?
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

crashPC píše:nobody:
nee, já se u psaní do tohodle thradu tiše uchechtávám, páč mě čeká zrcadlovka... :lol:

S těma vvelikostma čipů máš trošku pravdu. Je tam důležitá technologie a pokrok... ale něco to stojí. Benq stojí pár kaček,které platíš za ten displej tak a není důvod věřit, že by ti prodávali dobrý foťák pro tvé pěkné oči....
Vždyť ale snad nikomu nejde o flame,ale ujasnit si,co je v této třídě důležité.Te´d řešíme levné foťáky a i mezi nimi jsou rozdíly,takže koupit první,co uvidím za dobrou cenu není ten nejlepší nápad.

K té technologii,ukazuje se,že Fuji Super CCD není zas takový zázrak,jak si někteří mysleli (viz fotky z F50fd) a Benq co montuje nevím a je mi to celkem jedno.Benq,HP,Olympus-nekupovat.Když jsem vybíral foťák,tak na tyhle značky jsem ani nekoukal,nebo mi stačilo jedno foto a bylo mi jasné,že do toho nepůjdu.A mně tohle kreši říkat nemusíš,já to cítím stejně jako ty.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

crashPC píše:fotka z 5MPx Benq fotoaparátu při ISO200
http://www.fotografovani.cz/images/benq_e53_22_r.jpg
- jako zmenšenina na hranici použitelnosti..... K tomu není co dodat
No ani jako fotka 13x10cm to není moc použitelný... mi připadá, že líp fotí moje N80 :D Pravda, večer taky vyfotim prd a o nastavení ISO v N80 si můžu nechat jenom zdát, ale i tak ;)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

lukasstr píše: Teorie to není, funguje to tak v praxi, ale je pravda, jak říkáš, že je jedno jaký je čip, když ho výrobce zmrší čímkoli, třeba špatnou optikou... Jenomže u levných foťáků máš třeba 8MPx, z toho je ale reálných MPx třeba 2, jelikož zbytek je sw zvětšenina. Většinou to tak funguje, ale lidé se na ty MPx dívají, aniž by si uvědomili, že 8MPx se u kvalitních fotoaparátů používá k plakátovým a výstavním účelům, to jsou ale zrcadlovky, tam je to reálnější. Třeba Nikon D40, ten má 6MPx a ten čip tomu naprosto odpovídá, ale u kompaktíků ne. S displayi sem to nemyslel jak ty, že mám dva stejně fotící foťáky, ale jeden má lepší display, to je jasné, že vemeš ten s tím lepším displayem, ale já jsem to myslel přímo na konkrétní model, kde výrobce dá velký display, ale na vše ostatní se vyprdne :))

Jistě stabilizátor a zoom je až u lepších fotoaparátů potřeba, ale i tak je dobré se o tom zmínit.
Nechceš abych z tebe dostal psotník,že ne?To s tím rozlišením si děláš legraci,že?To tak fungovalo možná někdy v roce 2003.Nejradši mám opravdu chytráky,kteří se o daný segment nezajímají a melou takové bláboly.srovnáváš nesrovnatelné,jestli mě chceš jenom nasrat nebo vyprovokovat...
A nechápu co čekáš,v nejnižší třídě je to o těch prioritách a někde se ubrat musí.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

NobodyLovesMe píše:
lukasstr píše: Teorie to není, funguje to tak v praxi, ale je pravda, jak říkáš, že je jedno jaký je čip, když ho výrobce zmrší čímkoli, třeba špatnou optikou... Jenomže u levných foťáků máš třeba 8MPx, z toho je ale reálných MPx třeba 2, jelikož zbytek je sw zvětšenina. Většinou to tak funguje, ale lidé se na ty MPx dívají, aniž by si uvědomili, že 8MPx se u kvalitních fotoaparátů používá k plakátovým a výstavním účelům, to jsou ale zrcadlovky, tam je to reálnější. Třeba Nikon D40, ten má 6MPx a ten čip tomu naprosto odpovídá, ale u kompaktíků ne. S displayi sem to nemyslel jak ty, že mám dva stejně fotící foťáky, ale jeden má lepší display, to je jasné, že vemeš ten s tím lepším displayem, ale já jsem to myslel přímo na konkrétní model, kde výrobce dá velký display, ale na vše ostatní se vyprdne :))

Nechceš abych z tebe dostal psotník,že ne?To s tím rozlišením si děláš legraci,že?To tak fungovalo možná někdy v roce 2003.Nejradši mám opravdu chytráky,kteří se o daný segment nezajímají a melou takové bláboly.srovnáváš nesrovnatelné,jestli mě chceš jenom nasrat nebo vyprovokovat...
A nechápu co čekáš,v nejnižší třídě je to o těch prioritách a někde se ubrat musí.
No klidně tě budu provokovat, proč by ne, jelikož s těmi MPx se to děje v levném segmentu dodnes, nemysli si, že se výrobci najednou začali chovat slušně. Nebuď tak najivní, třeba si projdi recenze na zahraničních webech (ale kde jsou opravdu profesionálové), kde neprobíraj jen výslednou fotografii, ale celý foťák od krytky čočky přes poutko :)

Nečekám nic, jen chci upozornit, že ne vše je jak ti slíbí výrobce, což se mi zdá, že si zabloudil akorát na letáček výrobce a zpět. Možná se již o daný segment tak nezajímám, ale taky tam občas kupuji pro přátele, co chtějí za menší peníz dobrý foťák a není to nejjednodušší vybrat.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

lukasstr píše:
No klidně tě budu provokovat, proč by ne, jelikož s těmi MPx se to děje v levném segmentu dodnes, nemysli si, že se výrobci najednou začali chovat slušně. Nebuď tak najivní, třeba si projdi recenze na zahraničních webech (ale kde jsou opravdu profesionálové), kde neprobíraj jen výslednou fotografii, ale celý foťák od krytky čočky přes poutko :)

Nečekám nic, jen chci upozornit, že ne vše je jak ti slíbí výrobce, což se mi zdá, že si zabloudil akorát na letáček výrobce a zpět. Možná se již o daný segment tak nezajímám, ale taky tam občas kupuji pro přátele, co chtějí za menší peníz dobrý foťák a není to nejjednodušší vybrat.
Ty vole,já už fakt nemám slov.Běž načerpat informace třeba na digiarenu apod.Naposledy reaguji na tvůj post.Důvod,proč levné foťáky nedělají na třeba na 8MP pěkné fotky,není ten,že to interpolují,ale prostě levná optika a použitý čip nestíhají.To jsi sám potvrdil a v tom jediném spolu můžeme souhlasit.
Naivní je spíš tvůj výmysl,že by Canon a další podobně renomovaní výrobci si troufli uvádět interpolované rozlišení jako rozlišení reálné.Ano dělo se to a uvádělo se to tak v minulosti u některých "značek" a vždy bylo uvedeno rozlišení reálné a "interpolovaně až..."
Recenze čtu a dívám se na fotky,tedy dělal jsem to,když jsem vybíral před asi 3-mi měsíci foťák.Nesnaž se mi něco podsouvat.Už mě nezajímá tvá další reakce,já se do debaty pouštím poučený,pokud dané věci nerozumím,nekafrám.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

hoši, no flame, nebo z tohodle tématu bude zase houby a ne výběr foťáku.
Výrobce foťáky nevyrábí pro naše pěkné pohledy, ale proto že chce vydělávat, Takže čím dražší, tím lepší parametry - a to může být právě zavádějící.
Výrobci trpí svým vlastním marketingem, Protože kdyby dnes někdo udělal kvalitní 5mpx kompakt, tak po něm nikdo ani neštěkne (vyjma pár fotoamatérů) a to se jim nevyplatí. Pro ně je důležitá ta ukrutná masa lidí, co zkoupí ty megapixely :-) Občas je sice na výběr jestli člověk upřednostňuje design, ergonomii, vybavení, nebo kvalitu obrazu, a rozdíly jsou tak markantní, jako je vyváženost aparátu samotného - Benq za 2500 je nádhernej s velkym displejem, Canon jde v cestě někde mezi..... Nikdo ale neudělá pořádný ale navenek ošizený fotoaparát.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Skoro si shrnul co já sem napsal v jednom postu, který si nepochopil... no nic, už tě nechám být, když nechceš přijmout jiné informace, konečně si moje klávecnice trochu odpočne a díky za diskuzi, jde bohužel vidět, že než aby si rozšířil myšlenku jiného, musíš nutně zaútočit a dokazovat si tím, že jsi jakýsi zneuznaný génius... jdu papat a dívat se na filmík, mějte se zatím :)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Nechť zhodnotí moderátor,kde je pravda...já už reagovat nebudu.Navrhuji psouzení diskuze a udělení karty NNN,buď lukasstrovi nebo mně.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

NobodyLovesMe píše:Nechť zhodnotí moderátor,kde je pravda...já už reagovat nebudu.Navrhuji psouzení diskuze a udělení karty NNN,buď lukasstrovi nebo mně.
vtipálku :) kvůli jinému nározu jsi schopen jít až před "soud", jen aby ti někdo odklepl štekl na egu :) jediné, co by bylo fajn, umazat posledních několik komentářů či locknout tento "topič" a vytvořit nový.
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Sakra ľudia vy sa tu len hádate kvôli nejakým hlúpostiam a ja som len chcel nejaké rady na nejaký lacný foťák. Najlepšie sa mi pozdáva predsa ten HP M447, parametrovo vyzerá asi najlepšie spomedzi tých lacných shitov. Toto bude môj prvý foták a je veľmi lacný výde ma asi 3000SK aj 2GB kartou. Tak uvidím v takej cene už asi nič lepšieho nie je. A neskôr si predsa môžem kúpiť niečo lepšie, ale pre úplného začiatočníka stačí asi aj taký lacný foťák.
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Maňo píše:Sakra ľudia vy sa tu len hádate kvôli nejakým hlúpostiam a ja som len chcel nejaké rady na nejaký lacný foťák. Najlepšie sa mi pozdáva predsa ten HP M447, parametrovo vyzerá asi najlepšie spomedzi tých lacných shitov. Toto bude môj prvý foták a je veľmi lacný výde ma asi 3000SK aj 2GB kartou. Tak uvidím v takej cene už asi nič lepšieho nie je. A neskôr si predsa môžem kúpiť niečo lepšie, ale pre úplného začiatočníka stačí asi aj taký lacný foťák.
z toho si nic nedělej, tak to tu probíhá vždy, proto sem tu taky přes půl roku nezavítal :) zajdi do obchodu a odzkoušej si i ovládání, jestli má nějaké manuální volby, vyfoť si něco a pak ať ti to na PC prodavač ukáže. Pokud nebude chtít, zajdi jinam :)
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Maňo píše:Sakra ľudia vy sa tu len hádate kvôli nejakým hlúpostiam a ja som len chcel nejaké rady na nejaký lacný foťák. Najlepšie sa mi pozdáva predsa ten HP M447, parametrovo vyzerá asi najlepšie spomedzi tých lacných shitov. Toto bude môj prvý foták a je veľmi lacný výde ma asi 3000SK aj 2GB kartou. Tak uvidím v takej cene už asi nič lepšieho nie je. A neskôr si predsa môžem kúpiť niečo lepšie, ale pre úplného začiatočníka stačí asi aj taký lacný foťák.
Hadek si nevsimej :roll: .
HPcka obecne patri k opravdu spatnym fotakum. Na druhou stranu pokud do toho chces vrazit jen takhle malo tak se skutecne neda moc delat.
Pokud to ale chces zatim jen tak na cvakani tak proc ne.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“