Jaky kompakt do 10 000Kč???

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

sx02 píše:
Maňo píše:Sakra ľudia vy sa tu len hádate kvôli nejakým hlúpostiam a ja som len chcel nejaké rady na nejaký lacný foťák. Najlepšie sa mi pozdáva predsa ten HP M447, parametrovo vyzerá asi najlepšie spomedzi tých lacných shitov. Toto bude môj prvý foták a je veľmi lacný výde ma asi 3000SK aj 2GB kartou. Tak uvidím v takej cene už asi nič lepšieho nie je. A neskôr si predsa môžem kúpiť niečo lepšie, ale pre úplného začiatočníka stačí asi aj taký lacný foťák.
Hadek si nevsimej :roll: .
HPcka obecne patri k opravdu spatnym fotakum. Na druhou stranu pokud do toho chces vrazit jen takhle malo tak se skutecne neda moc delat. Abys jen brzy nezjistil ze chces neco novyho hned.
to nejspíš zjistí hned po měsíci :)

Mě napadá, koukni po bazarech, třeba aukro. Tam najdeš lepší foťáky a za dobrou cenu, je zbytečné platit za nový a nekvalitní foťák, který opravdu stojí za prd nebo si koupit 2 roky starý foťák, který v té době stál třeba 6 tisíc a v bazaru ho najdeš za 1500...
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

zrovna na bazary a inzeraty bych si dal bacha. Spis bych volil neco se zarukou - coz nektere kramy nabizeji.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Maňo píše:Sakra ľudia vy sa tu len hádate kvôli nejakým hlúpostiam a ja som len chcel nejaké rady na nejaký lacný foťák. Najlepšie sa mi pozdáva predsa ten HP M447, parametrovo vyzerá asi najlepšie spomedzi tých lacných shitov. Toto bude môj prvý foták a je veľmi lacný výde ma asi 3000SK aj 2GB kartou. Tak uvidím v takej cene už asi nič lepšieho nie je. A neskôr si predsa môžem kúpiť niečo lepšie, ale pre úplného začiatočníka stačí asi aj taký lacný foťák.
Mrkni na azfoto.cz,vyber si digitální kompakty všech značek a zadej si setřídit dle ceny.Mají tam takový "obrázkový" systém hlavních parametrů,podle kterých si foťáky můžeš rychle srovnat.Jen nenabízí Benq či HP.To už opravdu radši Kodak,když chceš za každou cenu levný.Asi tam nebudeš nakupovat,ale vybrat model si tam můžeš.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

sx02 píše:zrovna na bazary a inzeraty bych si dal bacha. Spis bych volil neco se zarukou - coz nektere kramy nabizeji.
Aukra bych se tak nebál nebo inzerátů, musejí být ale na osobní setkání, aby si mohl dotyčný odzkoušet zboží než převezme, pak je to výhodnější... Kamenným bazarům bych se naopak vyhnul obloukem, už výkupy vypadaj úžasně (zlomí to, poškrábou to, vykoupí za málo, vošudlaj to voskem nebo to zaletujou a prodávají).
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

lukasstr píše:
Aukra bych se tak nebál nebo inzerátů, musejí být ale na osobní setkání, aby si mohl dotyčný odzkoušet zboží než převezme, pak je to výhodnější... Kamenným bazarům bych se naopak vyhnul obloukem, už výkupy vypadaj úžasně (zlomí to, poškrábou to, vykoupí za málo, vošudlaj to voskem nebo to zaletujou a prodávají).
A ty víš,kolik má ten foťák nafoceno?Jak to zjistíš,když ti to resetuje.Foťák jedině se zárukou.Na odzkoušení se dává záruka obvykle do týdne včetně,ale únava materiálu se může projevit třeba až za půl roku.Osobně bych nekoupil foťák starší než rok.Tady předpokládám,že za ten rok ten člověk nenafotil 50 000 fotek a že je ten foťák před koncem doby použitelnosti.Ony se taky prodávají staré "high-end" kompakty,třeba Olympusy za neuvěřitelné ceny.Ale to by koupil jenom blázen,protože se na tom foťáku zákonitě dřív či později projeví nějaké opotřebení či závada/únava materiálu.A oprava vyjde na majland,či spíše se to už ani nevyplatí opravovat...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

lukasstr píše:
sx02 píše:zrovna na bazary a inzeraty bych si dal bacha. Spis bych volil neco se zarukou - coz nektere kramy nabizeji.
Tam jde predevsim o to ze nepoznas jestli s tim fotakem nekdo nejak neflakl. Kor pokud je (jako v tomto pripade) clovek uplny zacatecnik. Kamennymi obchody jsem myslel "fotoskodu" nebo napr Megapixel.cz rozhodne tim nemyslim zastavarnu u Vocka ;-)
(Jak uz jsem psal - znicil jsem jeden kompakt, nikdo by to na nem nepoznal, kdybych ho nekde chtel strelit ale pri urcitejch clonach ma pul obrazu rozostrenej a hure (delsi dobu) zaostruje. A tohle nezjistis v krame nebo za jeden den.

Nobody: To je samozrejme kec, nezalezi na tom kolik toho ma nafoceno jako spis jestli s tim nekdo nekde neflakl. :roll:
(kor u kompaktu je to absrudni)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

sx02 píše: Nobody: To je samozrejme kec, nezalezi na tom kolik toho ma nafoceno jako spis jestli s tim nekdo nekde neflakl. :roll:
(kor u kompaktu je to absrudni)
No jistě,ale já už to vysvětluju i pro blbce,aby mě někdo zase nechytal za slova a nemusel jsem vysvětlovat vše 10x,takže to byla nadsázka...ale každý ví,o co jde.
S tím upadnutím to je taky samozřejmě možnost.
Ale u tebe jsem si všiml,že budeš vždy v absolutní opozici-pro mě docela nepochopitelné.Nevím,co máš proti mně nebo Krešovi
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

u kompaktů vážně nezáleží na počtu snímků, ale to zacházení - takové to začátečnické focení sluníčka může bejt průser, nebo foťák v kapse s klíčema skřípajícíma o přední sklo objektivu... :lol:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

crashPC píše:u kompaktů vážně nezáleží na počtu snímků, ale to zacházení - takové to začátečnické focení sluníčka může bejt průser, nebo foťák v kapse s klíčema skřípajícíma o přední sklo objektivu... :lol:
Co foťák starý 5 let,který byl náležitě využíván?Chcete snad tvrdit,že to bude fotit věčně nebo co...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

crashPC píše:u kompaktů vážně nezáleží na počtu snímků, ale to zacházení - takové to začátečnické focení sluníčka může bejt průser, nebo foťák v kapse s klíčema skřípajícíma o přední sklo objektivu... :lol:
Zajimalo by me jak chces poskrabat fotak se zasouvacim objektivem? Nebo znas hodne fotaku ktery nemaji zasouvaci objektiv a das si je vklidu do kapsy?
Navic zacatecnici si vetsinou na svuj malej kompaktik davaji pozor a naopak jsou desne paranoidni aby se mu neco nestalo. :wink:

Foceni do slunicka je samozrejme taky nesmysl.
Bezne jsem kompaktem fotil primo do slunce a zadnej problem. (Ten by nastal kdybys to nechal svitit nekolik vterin nekoliksetkrat :roll: )

Nobody: Priste radsi pis rovnou ze je to nadsazka jinak to opravdu pusobi jako kdyz to pise blbec. Tve vtipy nejak nepobiram a jak je vidno (i z jinych threadu) nejsem sam.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

sx02 píše: Nobody: Priste radsi pis rovnou ze je to nadsazka jinak to opravdu pusobi jako kdyz to pise blbec. Tve vtipy nejak nepobiram a jak je vidno (i z jinych threadu) nejsem sam.
Tohle snad nepotřebuje komentář.Snižovat druhé,to by ti šlo.Ukaž mi ty další uživatele,kteří si při čtení mých příspěvků klepou na čelo.Mimo pár vypatlanců,kteří se ale najdou,jak víš,všude.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Tady na fóru se prostě pravda nenosí...říkat nepopulární,ale pravdivé věci je tabu.Vůbec se nedivím Radkovi (Hulánovi),že tady už ani nepáchne.Stála proti němu banda zaslepených fanatiků,kteří neustále mleli to své a hledali kličky,jak obejít pravdu.Radek pravdu mnohdy měl,ale spiknutí a zaujatost udělaly své.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

NobodyLovesMe píše:
sx02 píše: Nobody: Priste radsi pis rovnou ze je to nadsazka jinak to opravdu pusobi jako kdyz to pise blbec. Tve vtipy nejak nepobiram a jak je vidno (i z jinych threadu) nejsem sam.
Tohle snad nepotřebuje komentář.Snižovat druhé,to by ti šlo.Ukaž mi ty další uživatele,kteří si při čtení mých příspěvků klepou na čelo.Mimo pár vypatlanců,kteří se ale najdou,jak víš,všude.
Narazim na tvou (asi) nepochopenou nadsazku ve vedlejsim threadu od DSLR myslim ze o realite a tvem "smyslu pro nadsazku" si muze udelat obraz kazdy kdo se tam podiva.
Rozhodne jsem to nemyslel jako urazku, spise jako pratelske dloubnuti abys to priste rovnou uvedl na pravou miru, usetrime tim spoustu mista, postu a ... nedorozumeni. :wink:
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

NobodyLovesMe píše:Tady na fóru se prostě pravda nenosí...říkat nepopulární,ale pravdivé věci je tabu.Vůbec se nedivím Radkovi (Hulánovi),že tady už ani nepáchne.Stála proti němu banda zaslepených fanatiků,kteří neustále mleli to své a hledali kličky,jak obejít pravdu.Radek pravdu mnohdy měl,ale spiknutí a zaujatost udělaly své.
On odsud odešel, protože byl natolik arogantní, že neuznával názor jiných a své prosazoval přímo fanaticky. Ty se ale chováš podobně... pravda se tu nosí, ale ty si to trochu překrucuješ podle sebe.

PS: U kompaktů nebude nafoceno 5000 fotek, protože běžný uživatel nechodí fotit vše co ho napadne a denně, ale jednou za čas a většinou takový ty dovolenkový fotky, proto se inzerátů nebojím, pokud máš chuť ten foťák před koupí odzkoušet, tak koupíš dobře, sám poznáš, jetli prodávající je zmetek a je lepší se mu vyhnout... Navíc foťák není auto, na kterém jde poznat, jestli je naježděno 50 tisíc nebo 150 tisíc km. Tam to poznáš očividně podle chování motoru atd. U kompaktů je nejdůležitější ale stav, ve které se nachází, vesměs se jen tak brzo neodsune do křemíkového nebe, protože to by udělal už dávno. Já mám jeden foťák asi 5 let a doteď funguje jak má, tedy až na to, že mi hapal a když má slabší baterie, tak nenaskočí. Má nafoceno přes 10000 fotek, což je dost a procestoval hodně zemí nejen se mnou, ale tydle foťáky, co si hodně zažily se moc často neobjevují v inzerátech, ale v koších nebo poličkách, jako památka na "ty starý dobrý časy" :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Nobody: ano, i za 5 let může kompaktní fotoaparát makat spolehlivě. ale jinak je na něm pravděpodobně pět let tvrdé práce většinou vidět....

sx02: proč by měl bejt objektiv nezasouvací? jsou foťáky které mají objektiv zasouvací, a přesto může být sklo nekryté. Navíc klíč si s těmi umělohmotnými závorami podle mě umí poradit taky....

ad flame? pravda se nosí, ale nikdo jí uplně nezná. hehe...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No já nevím,já mám foťák 3 měsíce a už přes 3000 fotek.Je to taky hodně tím,že jsem ze začátku zkoušel co a jak,jak to bude nejlepší.Ale i teď fotím hodně,hlavně panoramata,takže tam je ta "spotřeba" velká.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

sx02 píše:
Narazim na tvou (asi) nepochopenou nadsazku ve vedlejsim threadu od DSLR myslim ze o realite a tvem "smyslu pro nadsazku" si muze udelat obraz kazdy kdo se tam podiva.
Rozhodne jsem to nemyslel jako urazku, spise jako pratelske dloubnuti abys to priste rovnou uvedl na pravou miru, usetrime tim spoustu mista, postu a ... nedorozumeni. :wink:
No v tom fóru vedle se do mě pustili majitelé levných zrcadlovek a já to chápu,taky si hájím to svoje (ať už je to cokoliv).Ale já jsem se tam bavil s Krešem nebo s někým jiným a ostatní se do toho montovali,včetně tebe.To je pak těžké.
A dražší zrcadlovky jsou lepší,o tom se snad se mnou hádat nebudeš.Tady nejde o to,jestli poznáš rozdíl na fotkách přece.Tyto foťáky si lidi kupují taky kvůli komfortu a funkcím a ne aby si řekli "to jsem s nima vyjebal,koupím si levnou zrcadlovku a k ní drahý objektiv a mám z toho drahou zrcadlovku".To je typické čecháčství.Nevím teda na co narážíš konkrétně...uznávám,že tam v té debatě byl kus ironie a občas jsem měl tak trochu chuť jít proti většině.Hladně když jsem viděl,jak jste se na mě sletěli,jako vosy...
Tolik jen na vysvětlenou.Víc o tom mluvit nebudu,už tak jsme dostOT.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

NobodyLovesMe píše:
sx02 píše:
No v tom fóru vedle se do mě pustili majitelé levných zrcadlovek a já to chápu,taky si hájím to svoje (ať už je to cokoliv).Ale já jsem se tam bavil s Krešem nebo s někým jiným a ostatní se do toho montovali,včetně tebe.To je pak těžké.
A dražší zrcadlovky jsou lepší,o tom se snad se mnou hádat nebudeš.Tady nejde o to,jestli poznáš rozdíl na fotkách přece.Tyto foťáky si lidi kupují taky kvůli komfortu a funkcím a ne aby si řekli "to jsem s nima vyjebal,koupím si levnou zrcadlovku a k ní drahý objektiv a mám z toho drahou zrcadlovku".To je typické čecháčství.Nevím teda na co narážíš konkrétně...uznávám,že tam v té debatě byl kus ironie a občas jsem měl tak trochu chuť jít proti většině.Hladně když jsem viděl,jak jste se na mě sletěli,jako vosy...
Tolik jen na vysvětlenou.Víc o tom mluvit nebudu,už tak jsme dostOT.
To co jsi napsal je imo nesmysl ale to nema cenu resit.

Je samozrejme tvoje pravo hajit si sve, na druhou stranu pokud pises verejne nesmysly (podle meho nazoru i ostatnich) tak se nediv ze se nekdo ozve.
Pokud se chces bavit s Crashem tak asi vis ze existuje ICQ nebo SZ... pokud pises verejne musis byt pripraven ze na to bude nekdo reagovat.
Naposledy upravil(a) sx02 dne čtv 11. říj 2007, 19:27, celkem upraveno 1 x.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

lukasstr píše:

On odsud odešel, protože byl natolik arogantní, že neuznával názor jiných a své prosazoval přímo fanaticky. Ty se ale chováš podobně... pravda se tu nosí, ale ty si to trochu překrucuješ podle sebe.
Takže podle tebe všechny dnešní kompakty mají nainterpolované rozlišení,hmm.Na to jsem prostě reagovat musel.V ostatních věcech se u levných kompaktů shodneme,ale já jsem napsal,že mě celkem nezajímá,jaký tam je čip a ty ses do mě obul,že je to to nejdůležitější atd.-přimotal jsi do toho ještě zrcadlovky a já nevím co ještě.Já samozřejmě vím,že čip je důležitý,ale pokud není poznat jeho kvalita a velikost na výsledných fotkách,tak to má informační cenu=0.nevím,kdo z nás dvou byl více arogantní,jestli jsi jen nechtěl číst mé posty nebo jsme si jen špatně nerozuměli.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Přečetl jsem celý tento "ťopík" a že bych měl v tomto jasno se říct nedá (hodně OT, málo konkrétních rad).
Nedávno jsem pořešil DSLR na focení (jiný thread) a teď bych potřeboval vybrat nějaké "cvakátko" pro manželku do kabelky. Sice mám ještě Olíka C765UZ (který by byl naprosto dostačující), ale do kabelky je prý příliš rozměrný.

Takže hledám foťák:
- s co nejmenšími vnějšími rozměry
- za velmi přijatelnou cenu (tak max. do Kč 5000,-)

Co bude tento foťák fotit:
- především dceru (tzn. momentky při všemožných světelných podmínkách).

Další požadavky:
- pochopitelně KRÁSNÉ fotky :-D :-D :-D (děsí mě šum a podání barev některých "výtvarníků" hrajících si na fotoaparáty)
- musí přežít v kabelce :-D

Pozn.:
megapixelů se v případě čipů 1/2,5" bojím. Viděl jsem fotky z nějakýho 7,1Mpix Sony (v noci - děs a hrůza - šum jak rozsypané červené korálky).
Dále jsem nedávno měl v ruce "skorofoťák" Benq C640. To že šumí jako blázen bych i čekal. Ale to, že mi oranžovou mikinu vyfotí jako žlutou, to jsem fakt nepobral - a to jsem zkoušel všechny možnosti WB a nic - pořád žlutá)

Mám určitou náklonost k Olympusu (už mám od nich druhý kompakt a zatím mě hladina šumu nějak nevystrašila - mám taky 4Mpix na 1/2,5" - heč :-D a hlavně mi přijde i podání barev docela správné... - v rámci možností). Ale nevím jak jsou na tom Olíci teď.

Co se designu týká, tak se manželce líbí (opravdu teď hovořím jen o vzhledu) takový Olympus FE-230.

Díky za rady.... (vánoce se blíží :cry: )
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“