Pískání repro

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
TraXx
Nováček
Nováček

Pískání repro

Příspěvek od TraXx »

Čauky ..... Po formátování a nahrání Windows mi zvuk normálně šel bez jakých koliv problémů . Druhý den po zapnutí PC sem zjistil že repráky nějak divně pískají a když sem zapl hudbu tak z repráků šel jen pískot. Zvukovka je nějaká stará ani nevím název . Není integrovaná . Dík za rady
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: Pískání repro

Příspěvek od NobodyLovesMe »

TraXx píše:Čauky ..... Po formátování a nahrání Windows mi zvuk normálně šel bez jakých koliv problémů . Druhý den po zapnutí PC sem zjistil že repráky nějak divně pískají a když sem zapl hudbu tak z repráků šel jen pískot. Zvukovka je nějaká stará ani nevím název . Není integrovaná . Dík za rady
Těch informací,které jsi tu dal,je zoufale málo.Z toho se poradit nedá.Nainstaluj třeba Everet home edition-software,který ti dá,jak ty základní ,tak rozšířené informace o tvém PC i systému.
Až to zjistíš a napíšeš tady aspoň základní informace-typ zvukovky,verzi ovladačů,verzi systému apod., můžeme se bavit dále.Napřed bych ale zapojil repro do nějakého zařízení s výstupem 3,5mm stereo jack (typicky MP3 přehrávač),abych vyloučil,že je chyba na jejich straně.

/zkus se také pomocí "msconfig"-obnovení systému dostat zpět do předešlého dne,těsně po instalaci.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nemáš náhodou zapojený mikrofon? zkus ho v ovladačích ztlumit :-D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

crashPC píše:nemáš náhodou zapojený mikrofon? zkus ho v ovladačích ztlumit :-D
Jak prosté :lol: ale to by mě nenapadlo,že by si někdo ohulil repráky a mikrofon a divil se,že mu to chytá vazbu.Čekám tady přece jen aspon mírně pokročilé uživatele:-)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

no ono to někdy vazbí až nečekaně silně.... projistotu ten vstup vypnout uplně a aspoň by se eliminovala další možnost.

pak tu máme možnosti že něco ruší v počítači. ale divyl bych se když se to změní ze dne na den...
TraXx
Nováček
Nováček

Příspěvek od TraXx »

Tuto zvukovku mám jen proto že mi na té integrované od Asus nevali mikrofon už od koupě a na to mi bylo řečeno že mám nainstalovat nejnovější ovladače ale beztak to nejde tak sem si pořidil tuto abych mohl využívat mikrofon.
No tak mikrofon nemam zapojeny vubec .... dále jsem ozkoušel repra ty jdou normálně .... ten everest ukazuje CMI8738/C3DX Audio device. Jo a je to takhle ona třeba mp3 nejde vůbec jen vysoký ton pískání který jakoby se snažil hrát .. nevim jak to popsat ....ani když se zapinají windows tak to vydává pískavé zvuky.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Zkoušel jsi obnovení systému?Nemáš tam nějaký zkrat?Kus drátu nebo něčeho jiného na zvukovce,Tohle už moc na softwarou chybu nevypadá.Zkusil bych zvukovku vyndat očistit kontakty a pak zase zpátky.Nebo ji dej do jiného PCI slotu.Možností,co dělat,je hodně a když je člověk zoufalý,tak zkouší všechno.Kdyby nicnepomáhalo,tak reklamace...
TraXx
Nováček
Nováček

Příspěvek od TraXx »

NobodyLovesMe píše:Zkoušel jsi obnovení systému?Nemáš tam nějaký zkrat?Kus drátu nebo něčeho jiného na zvukovce,Tohle už moc na softwarou chybu nevypadá.Zkusil bych zvukovku vyndat očistit kontakty a pak zase zpátky.Nebo ji dej do jiného PCI slotu.Možností,co dělat,je hodně a když je člověk zoufalý,tak zkouší všechno.Kdyby nicnepomáhalo,tak reklamace...
Takže jsem ju vindal oprášil a dal o slot výše a funguje to ... tak by me zajimalo proč to na posledni slot nejde a na předposledni jo ... sem zvědavej zitra jestly to pujde .... jo NobodyLovesMe mnohokrát dik
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nobody rulez :-)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

aspoň nějakého uznání se mi tu dostane,děkuji :-D

/jinak mi jeden PCI slot neskutečně zatěžuje systém i procesor,nevím proč se tak děje.To jsou prostě temná zákoutí PC.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“