Upgrade PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Beercelona
- Nováček

-
Upgrade PC
Už jsem z toho dost zoufalej, takže jsem se Vás rozhodl poprosit o pomoc.
Mám sestavu: Athlon XP 2500+ Barton, MSI K7N2 Delta -L/-ILSR, Leadtek FX 5900XT, 2x 256MB Kingston DIMM DDR 400MHz Dual Channel CL2, zdroj Encer 300W
Počítač využívám akorát k internetu, filmů...atd Hry moc nehraji, tedy s vyjímkou her sportovních a právě v tom je problém...Zjistil jsem, že nový Pro Eolution Soccer 2008 mi na tom prostě nepojede, nebo respektive pojede, ale jen na nejhorší detaily a to prostě nemůžu akceptovat.
Nechce se mi vrážet 10.000,- a víc do nového kompu...
Tak jsem si říkal jestli by pomohla koupě grafiky, pamětí a asi ještě zdroje???
Dík za rady
Mám sestavu: Athlon XP 2500+ Barton, MSI K7N2 Delta -L/-ILSR, Leadtek FX 5900XT, 2x 256MB Kingston DIMM DDR 400MHz Dual Channel CL2, zdroj Encer 300W
Počítač využívám akorát k internetu, filmů...atd Hry moc nehraji, tedy s vyjímkou her sportovních a právě v tom je problém...Zjistil jsem, že nový Pro Eolution Soccer 2008 mi na tom prostě nepojede, nebo respektive pojede, ale jen na nejhorší detaily a to prostě nemůžu akceptovat.
Nechce se mi vrážet 10.000,- a víc do nového kompu...
Tak jsem si říkal jestli by pomohla koupě grafiky, pamětí a asi ještě zdroje???
Dík za rady
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No určitě pomohla,ale z vlastní zkušenosti vím že je lepší koupit celé nové PC.
Ale pokud chceš upgrade,tak bych dokoupil 2x1GB Ram .Grafiku bych volil nějakou X1650Pro/256MB,nic lepšího k tomu asi nemá smysl dokupovat,maximálně nějakou levnou HD2600Pro.A zdroj Fortron 400W.
Samozřejmě nataktovat CPU!
Odhadem by ses měl vlézt tak do 5500,-
Jen pro srovnání, za ty peníze už máš E2160+Deska+Ram.Stačí dokoupit Grafiku a celkový výkon je úplně někde jinde.
Ale pokud chceš upgrade,tak bych dokoupil 2x1GB Ram .Grafiku bych volil nějakou X1650Pro/256MB,nic lepšího k tomu asi nemá smysl dokupovat,maximálně nějakou levnou HD2600Pro.A zdroj Fortron 400W.
Samozřejmě nataktovat CPU!
Odhadem by ses měl vlézt tak do 5500,-
Jen pro srovnání, za ty peníze už máš E2160+Deska+Ram.Stačí dokoupit Grafiku a celkový výkon je úplně někde jinde.
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- Beercelona
- Nováček

-
Tak to jsem přesně slyšet nechtěl
Do nového se mi moc nechce, páč z toho starého bych mohl použít akorát SATA disk a jinak všechno půjde do kopru...i když možná do budoucna to smysl má...fak nevím....
Když bych uvažoval o novém:
E2160 - 2.000,-
MB ? - nevím, vešel bych se taky do 2.000,-?
RAM? - nemám představu...
VGA - na té bych asi nešetřil
no a pak ještě zdroj....
Když bych uvažoval o novém:
E2160 - 2.000,-
MB ? - nevím, vešel bych se taky do 2.000,-?
RAM? - nemám představu...
VGA - na té bych asi nešetřil
no a pak ještě zdroj....
- Blue Storm
- Odborník PCT

CPU:Intel Pentium Dual-Core E2140
MB:Gigabyte P31-DS3L
GPU:ATI Radeon X1950Pro 256MB
RAM:A-Data Vitesta EE 2x1GB 800MHz
Zdroj:Fortron 400W
MB:Gigabyte P31-DS3L
GPU:ATI Radeon X1950Pro 256MB
RAM:A-Data Vitesta EE 2x1GB 800MHz
Zdroj:Fortron 400W
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Beercelona
- Nováček

-
- Blue Storm
- Odborník PCT

má akorát větší násobič,což můžeš v klidu vynechat,protože já to E2140 přetaktoval pod BOXem na 3GHz
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- crashPC
- Mírně pokročilý

nemá cenu. jednoznačně novej PC. dnes výkon zvedají technologie, nikoli kurutné sumy Megahertz a mnoho giga paměti.
Poslat ten počítač do kopru se vysloveně vyplatí, protože teď rozjedeš soccer a za měsíc už nerozjedeš zas nic.
s použitelnou deskou se vejdeš pod 1800Kč
s procesorem tak 1700 v případě intelu i AMD, záleží jak chceš taktovat.
zdroj kolem 1000Kč
paměti 2GB 1400Kč a grafika za 3500
celkem 9400 v tom nejhorším případě, spíš kolem/pod 9000Kč. když ty staré věci za 3500-4000 prodáš, tak do toho vrazíš jen 5000 a budeš mít na daleko novější hry. Dokonce i Crysis bys asi spustil

Poslat ten počítač do kopru se vysloveně vyplatí, protože teď rozjedeš soccer a za měsíc už nerozjedeš zas nic.
s použitelnou deskou se vejdeš pod 1800Kč
s procesorem tak 1700 v případě intelu i AMD, záleží jak chceš taktovat.
zdroj kolem 1000Kč
paměti 2GB 1400Kč a grafika za 3500
celkem 9400 v tom nejhorším případě, spíš kolem/pod 9000Kč. když ty staré věci za 3500-4000 prodáš, tak do toho vrazíš jen 5000 a budeš mít na daleko novější hry. Dokonce i Crysis bys asi spustil
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Cary
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam ze Beercelona chce za co nejmensi peniz sestavu povysit natolik aby na ni rozumne bezeli dnesni hry Samozrejme je lepsi koupit novou sestavu ale nerekl bych ze ty navrhovane sestavy jsou lek Ani ne za rok by byl v podobne situaci jako dnes coz je podle me pri koupi noveho pocitace bobost (i pri odecteni prodeje stareho by vysel minimalne na 6 000) a vic dle vlastnich slov do toho vrazet nechce
Navic vlastnim podobnou sestavu (kterou take postupne za par korun vylepsuji) takze moje doporuceni zni takto
1. Nataktovat procesor - pokud ho dostanes na uroven Athlonu XP 3200+ (tj 2,2 GHz) mas slusny zaklad
2. Koupit 1 GB pameti ktere jsou na dnesni hry pod Win XP dostacujici ( viz http://hwmag.cz/clanek/hardware/kolik-v ... e-pameti/5 )
Cena 1100,- Za tuto cenu bys mel byt schopen prodat svoje stavajici pameti + grafickou kartu takze tento upgrade je "zadarmo" Jestlize budou ceny nadale klesat v pohde muzes v pripade potreby v budoucnu dokoupit dalsi 1 GB modul
3. graficka karta :
Zalezi kolik penez chces obetovat Pokud chces maximalne usetrit a jde Ti hlavne o to rozbehat ten novy PES tak bych doporucil ATI Radeon X1650
Pokud vsak muzes tisicovku pridat volil bych spise ATI Radeon X1950Pro se kterou si zahrajes jakoukoli dnesni hru a i vetsinu nove prichozich
4. Pokud zdroj utahne sestavu ted mel by to zvladnou i po techto upravach - grafika toho vezme o trochu vic ale budes mit o jeden modul pameti min
Suma sumarum Upgrade vyjde na 2 000 -3 000 dle financnich moznosti
Navic vlastnim podobnou sestavu (kterou take postupne za par korun vylepsuji) takze moje doporuceni zni takto
1. Nataktovat procesor - pokud ho dostanes na uroven Athlonu XP 3200+ (tj 2,2 GHz) mas slusny zaklad
2. Koupit 1 GB pameti ktere jsou na dnesni hry pod Win XP dostacujici ( viz http://hwmag.cz/clanek/hardware/kolik-v ... e-pameti/5 )
Cena 1100,- Za tuto cenu bys mel byt schopen prodat svoje stavajici pameti + grafickou kartu takze tento upgrade je "zadarmo" Jestlize budou ceny nadale klesat v pohde muzes v pripade potreby v budoucnu dokoupit dalsi 1 GB modul
3. graficka karta :
Zalezi kolik penez chces obetovat Pokud chces maximalne usetrit a jde Ti hlavne o to rozbehat ten novy PES tak bych doporucil ATI Radeon X1650
Pokud vsak muzes tisicovku pridat volil bych spise ATI Radeon X1950Pro se kterou si zahrajes jakoukoli dnesni hru a i vetsinu nove prichozich
4. Pokud zdroj utahne sestavu ted mel by to zvladnou i po techto upravach - grafika toho vezme o trochu vic ale budes mit o jeden modul pameti min
Suma sumarum Upgrade vyjde na 2 000 -3 000 dle financnich moznosti
- crashPC
- Mírně pokročilý

nechce vrážet a už to tam vráží..... dnes není zadarmo, a v těchhle cenách je výkon přímo úměrný ceně. Respektive k okrajům low-endu a high-endu je tam jistá nepřímá úměra.... Musí se rozhodnout co chce sám. Jedno řešení je levnější, ale relativně dražší a nemá následující budoucnost. Druhý řešení je dražší, ale má vyšší výkon a dlouhou budoucnost.
- Cary
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ze nic neni zadarmo
Tazatel do toho evidentne nechce vrazit moc a ne kazdy ma v supliku 10k ktery muze na PC pouzit Pokud vsak ma 2 nebo 3 tisice tak ma moznost pocitac o dost vylepsit natolik aby si mohl pohodlne zahrat vyse uvedenou hru o kterou mu slo
A o tom ze ta nova sestava ma dlouhou budoucnost by se dalo polemizovat... Jasne ze se nabizi moznost ji upgradovat ale uz to jsou dalsi vynalozene penize do pocitace a za rok dva muze byt efektivnejsi koupit novy PC nez upgradovat
Samozrejme volba je na tazateli a jeho soucasnych moznostech
A o tom ze ta nova sestava ma dlouhou budoucnost by se dalo polemizovat... Jasne ze se nabizi moznost ji upgradovat ale uz to jsou dalsi vynalozene penize do pocitace a za rok dva muze byt efektivnejsi koupit novy PC nez upgradovat
Samozrejme volba je na tazateli a jeho soucasnych moznostech
- crashPC
- Mírně pokročilý

ano, sám jsi se doznal k činu
za dva roky může být lepší soustavu vyměnit- stejně jako teď. to se nemění. dnes, zítra, za rok...
Soustava má rozhodně daleko lepší budoucnost než ta upgradovaná, protože i kdyby se s frekvencí procesoru dostal na 2,5GHz a dal tam 2GB RAM, nemá šanci dosáhnout toho co s novejma procákama, deskama.....
takže jen o penězích. pokud opravdu nemá, tak upgradovat. Pokud má, je to bezdebat a nějaký "mě se nechce" se mu docela nevyplatí.....
Soustava má rozhodně daleko lepší budoucnost než ta upgradovaná, protože i kdyby se s frekvencí procesoru dostal na 2,5GHz a dal tam 2GB RAM, nemá šanci dosáhnout toho co s novejma procákama, deskama.....
takže jen o penězích. pokud opravdu nemá, tak upgradovat. Pokud má, je to bezdebat a nějaký "mě se nechce" se mu docela nevyplatí.....
- Bigwolf
- Začátečník

- Beercelona
- Nováček

-
Tak jsem si to včera zřejmě dost ulehčil, trošku jsem taktoval, FSB jsem dal na 200, voltáž jsem neměnil a hups-ono už to nenapěhlo... Sundal jsem tedy box, že se kouknu na procesor, napohled s ním nic není (nevím jestli se pozná když je v prd***.) Jenom je tam dost vyhřátá ta silikonová pasta či co to...tak jsem ho tam vrazil zpátky a teď když komp zapnu, tak se asi po 2 vteřinách hned sám vypne 
- Jirry
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
spalit si ho "snad" nespalil,napeti jsi nezvld,jen si zvedl FSB,ktere to nezvladne..zkus clear CMOS a melo by to slapat..jeste si prekontroluj ten chladic,jestli jsi ho dal spravne..Beercelona píše:Tak jsem si to včera zřejmě dost ulehčil, trošku jsem taktoval, FSB jsem dal na 200, voltáž jsem neměnil a hups-ono už to nenapěhlo... Sundal jsem tedy box, že se kouknu na procesor, napohled s ním nic není (nevím jestli se pozná když je v prd***.) Jenom je tam dost vyhřátá ta silikonová pasta či co to...tak jsem ho tam vrazil zpátky a teď když komp zapnu, tak se asi po 2 vteřinách hned sám vypne
- Beercelona
- Nováček

-
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: