Jak pri prechodu na RAID 1 rozjet XP ?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Aivosh
Nováček
Nováček

Jak pri prechodu na RAID 1 rozjet XP ?

Příspěvek od Aivosh »

Zdravim vsecky :-)
Mam dva pevne disky,na jednom z nich je system windows XP a normalka z nej bootuji. Na druhy jsem pomoci true image naklonoval identicky obsah toho prvniho. Pote jsem oba disky spojil do Raidu Mirror. V biosu sme nastavil,ze chci bootovat z tohoto noveho pole. Presto mi na zacatku pise NTLDR nenalezen a mam smulu. Kdyz disky z raidu rozpojim,je zase vse OK. Desku mam Nforce4 ultra DFI infinity. Poradi mi prosim nekdo,co s tim? Na netu jsem hledal a nenasel. Mozna spatne.
Diky
Aivosh
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

V BIOSu SATA řadiče by měla být (bývá) volba "naklonovat disk".
Aivosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Aivosh »

Shit píše:V BIOSu SATA řadiče by měla být (bývá) volba "naklonovat disk".
Sem slysel,ze to prej maj naky intelacky desky. No moje to bohuzel nema. Ale diky za snahu ;-)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

nV RAID by měl umět. Spíš neznám takový, který to neumí.

"Rebuild Array". ;-)
Spike
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

nevim, ja resil podobny problem a dospel jsem k tomu, ze jsem musel udelat ciste RAID 1 pole a na nej teprve nainstalovat system. k tomu to chce mit nachystanou (funkcni :D ) disketu s ovladacema.

myslim, ze ti to nfunguje proto, ze pri vytvareni raid pole se meni hlavicka disku? tezko rict, kazdopadne bych jeste ze zoufalstvi zkusil nainstalovat do windows ovladace pro raid a ciste teoreticky by to mohlo jet..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nějak tak - dát tam drivery na RAID pole a naklonovat RAID pole z BIOSu RAID řadiče.
Aivosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Aivosh »

Panove dekuji vam vsem za prispevky. shite ano,tuto polozku v biosu mam,tedy rebuild array. ovsem tato polozka naprosto nic nedela :-) muzu mackat rebuild a vypada to,ze se nic nemeni.
spiku to je prave to,cemu se chci vyhnout. tedy instalace systemu.
mimochodem,momentalne tuto disketu nemam u sebe.ale tam tusim zadny *.exe neni,ze? jak tedy mam do XP nainstalovat ty drivery na raid,kdyz on tam vlastne jeste neni :-) pokud to nejak jde,prosim o radu,jak.
a naposledy for shit
to,jak sme uz psal mi naklonit nejde z biosu.ale muzu to naklonovat pomoci toho acronis true image,coz je pevne doufam taky 1:1 obraz. dela to jeste predtim,nez se to dostane do XP. takze ted jak tam nakopat ty drivy na raida?
mimochodem to co pise spike s tou hlavickou disku,neni to nahodou tak? ze to nenajde ntldr protoze ono je to naraz umistene nekde jinde? misto na disku C nekde v raidu?
dekuji za pomoc
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“