vista 32b ultimate a daemon tools pro

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

vista 32b ultimate a daemon tools pro

Příspěvek od Flegy »

zdravim, mam problem. k narozkam jsem dostal tyto 2 kusy nul a jednicek. problem je v tom, ze kdyz daemona 4.1 nainstaluju tak mi pri spusteni pise ze :
unable to add adapter. insufficient privileges

pritom jsem na administratorskym uctu. nevi nekdo co s tim
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Jestli máš zaplé UAC, tak ho zkus při pouštění (případně už instalaci) pouštět přes Pravý klik -> Spustit jako správce. Nebo ve vlastnostech, pod záložkou Kompatibilita nastavit totéž (Spustit jako správce), a on se tak bude spouštět se zvýšenými právy pokaždé.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

diky mockrate. ve vistach se moc neorientuju. hlavne mi nejde d hlavy kdyz se prihlasim jako admin proc ty prava nejsou nastaveny rovnou.
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Je to nový bezpečnostní prvek (UAC - User Account Control), jakási obdoba práv v linuxu. Každý program je standardně spouštěn s právy normálního uživatele, protože zlý kód (virus/spyware ...) toho moc nenadělá, pokud nemá dostatečná práva. Samozřejme si program může explicitně požádat o zvýšení svých práv a uživatel to musí potvrdit - to jsou ty otravné hlášky, jestli chcete zvýšit práva nebo ne. Pokud je program napsán špatně/pro starší Windows, tak si o práva říct neumí. Pak se dá spustit s administrátorskými právy přímo, viz výše.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“