Problém na ethernetu.
Moderátor: Don
- Aros
- Začátečník

Problém na ethernetu.
Mám takový, opravdu dost zvláštní, problém. Doma máme WiFi internet připojený přes AP, které je normálně kabelem zapojené do Switche standartně 100Mb TCPIP. Tady nastává problém. Všecno funguje jak má do té doby než připojím jeden konkrétní počítač(Win XP). Potom přestane na všech 4 ostatních PC net fungovat. Tedy stahovat velké soubory jdou, klidně 250MB/s, ale stránky to prostě nenačte. Když je toto problémové PC zapojené i třeba s jedním druhým, a ostatní jsou vypojené, net negfunguje. Když je samo, tak funguje. Prohazovat konektory ve switchi jsem pochopitelně zkoušel také. Prostě dokud je připojený tento šmejd, je to špatně. Zkoušel jsem i vyměnit síťovku v tomto PC(Realtek za VIA). Pořád stejné... Dělají to Windows nebo co?
Mohl by mi někdo pomoc? Díky moc.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- ScH0ll_kIll3r
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Aros
- Začátečník

Nevím, jak přesně to myslíš, ale je to prostě tak, že všechny kombinace fungují, pokud tam není to jedno konkrétní PC a dělají to asi Win, protože jsem zkoušel měnit i tu síťovku...
Je to celkem komplikované. Když chci kdekoliv na net, musím odpojit ten šmejd ručně ze sítě(Ethernetu).
Je to celkem komplikované. Když chci kdekoliv na net, musím odpojit ten šmejd ručně ze sítě(Ethernetu).
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- ScH0ll_kIll3r
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kazdopadne skus treba reinstount winy popripade nabootovat nejakou live distribuci linuxu (www.ubuntu.cz) a otestovat jestli to pujde
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
- Aros
- Začátečník

No tak to mohu... Když to nabootuju přímo z CD(Linux), zvládne to ovladače a spol? Abych to moh zkusit?
- ScH0ll_kIll3r
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Weslo
- Středně pokročilý

co třeba DNS?máš to všud správně nakonfigurované?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém na ethernetu.
Neni nahodou PC nastaveno jako brana. pripadne nema IP adresu jako vychozi brana? Teoreticky je to nesmysl, ale vysvetlovalo by to tohle chovvani.Aros píše:Mám takový, opravdu dost zvláštní, problém. Doma máme WiFi internet připojený přes AP, které je normálně kabelem zapojené do Switche standartně 100Mb TCPIP. Tady nastává problém. Všecno funguje jak má do té doby než připojím jeden konkrétní počítač(Win XP). Potom přestane na všech 4 ostatních PC net fungovat. Tedy stahovat velké soubory jdou, klidně 250MB/s, ale stránky to prostě nenačte. Když je toto problémové PC zapojené i třeba s jedním druhým, a ostatní jsou vypojené, net negfunguje. Když je samo, tak funguje. Prohazovat konektory ve switchi jsem pochopitelně zkoušel také. Prostě dokud je připojený tento šmejd, je to špatně. Zkoušel jsem i vyměnit síťovku v tomto PC(Realtek za VIA). Pořád stejné... Dělají to Windows nebo co?