Poradte FPS

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

xavi6
Začátečník
Začátečník

Poradte FPS

Příspěvek od xavi6 »

Od doby, co hram hry(cca 8 rokov), som narazil len na par naozaj skvostnych kuskov, ktore som rad dohral az do konca.
Patri k nim No One Lives Forever 1 a 2, Half-Life 2+oba datadisky.
Kto hral tieto hry, tak asi vie, ze najst im podobne je naozaj velmi narocne.
Neznasam stereotyp. Prave Nolf a Half_life mi pridu po tejto stranke vyborne, kedze sa tam meni nie len charakter jednotlivych "misii"( v Nolfe boli misie alebo ich casti raz spionske inokedy akcia), ale i druh cinnosti, ktoru vykonavam( strelba, lezenie po rebrikoch, v Halfe genialne zakony fyziky, ked si napriklad vytah spomalujem zatazenim, jazdenie na dopravnych prostriedkoch, atd.atd.) a hlavne zmena prostredia( v Nolfe...jedna misia pod vodou, druha vo vlaku, tretia v lietadle, dalsia v sneznej krajine, atd., v Half-Life dokonale striedanie interierov s exteriermi, atd. )
Taktiez atmosfera tychto hier je na excelentnej urovni. V Nolfe podporena genialnym soundtrackom, v Half-Life prostredemim, ktore vtiahne a nepusti.

Takze ak ste hrali a dokonale vychutnali tieto hry a narazali na nieco rovnako zabavne, tak mi poradte. Farcry alebo Fear moje ocakavania nesplnili. V prvom pripade hra kleska, ked nastupili na scenu mutanti. V druhom pripade islo takmer stale o identicke prostredie s indetickou cinnostou.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Stranglehold ale to je third person .... ta hra ma riadne chytila ... prostredie sa meni a tiez sa vyvyjaju schopnosti ktore mozes pouzit ... stoji za "ochutnanie"
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Možná by se ti mohl líbit Chaser od našich slovenských kolegů. Dost nedoceněná hra, zajímavý příběh, různorodé prostředí, velký výběr zbraní ...
Goldnoob team proud member!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

souhlas. chaser je suprovej
kajlik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajlik »

co takové XIII ? hodně originální, dobře se hraje, nenudí a za ty prachy (149,-) je hřích to nekoupit a nezkusit :roll:
A wiseguy once said: "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics .. even if you win, you are still RETARDED!!!"
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Jestli ti vadila stejná prostředí, zkus SoF 2. Sice starší kus, ale pro mě jedna z nej FPS, co jsem hrál :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nevím jestli SoF2 je zrovna to co hledá. Sice jak říkáš parádní FPS, ale taková bezduchá :roll:
xavi6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xavi6 »

Sir_-_Death píše:Jestli ti vadila stejná prostředí, zkus SoF 2. Sice starší kus, ale pro mě jedna z nej FPS, co jsem hrál :)
Dik za radu, ale na FPS mam rad hlavne to, co nesuvisi so strielanim. Napriklad Episode 2 toho ponuka naozaj dost od zapinania generatorov, zatazovania vytahov, cez jazdenie v aute, atd..

to Thellwin : Pojdem asi do toho Chaser. Podla tiscali i prispevkov tu na fore to vyzera na velmi zaujimavu hru, tak snad mam to chytne.

Ak mate ine navrhy, tak sem s nimi. Strangehold je vraj neustale o strielani. Co je na tom pravdy ?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Chasera určitě zkus, ještě mě napadlo mrknout se po Red Faction 1 (2), zajímavá byla hlavně na tehdejší dobu ne příliš obvyklá destrukce prostředí.
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Jeste by mohl doporucit, sice starsi, ale tahle gameska me tehdy hodne chytla Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay :)
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

kupca píše:Jeste by mohl doporucit, sice starsi, ale tahle gameska me tehdy hodne chytla Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay :)
Musím souhlasit,je super. :roll:
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

xavi6 píše:Dik za radu, ale na FPS mam rad hlavne to, co nesuvisi so strielanim. Napriklad Episode 2 toho ponuka naozaj dost od zapinania generatorov, zatazovania vytahov, cez jazdenie v aute, atd..
OK, no mě to jen napadlo v souvislosti, jak jsi psal, že tě FEAR nevzal kvůli stereotypnosti prostředí :)
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

ak ta nebavi len cisto strielanie, tak skus nieco na sposob Boiling Point.
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"

♪♫last.fm♫♪
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Docela mě zaráží, že tu padaj tipy na věci jako SoF nebo Chaser (přeci jen budget), a dvě nejlepší záležitosti posledních let - BioShock a STALKER tu nikdo nezmíní ? : ) Potom samozřejmě doporučuju oba díly Deus Ex, jednička je sice starší záležitost, ale je to nejlepší hra z first person perspektivy co kdy vznikla...
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ty jsi taky budget ... hrál jsi vůbec Chasera ? :roll:
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

a neviem ci vobec hral Bioshock ... kolega tu pisal ze chce nieco s rozmanitym prostredim ... myslim ze v podvodnom uzavretom Bioshocku sa mu prostredie moc nepomeni ... a Chaser je fakt nadupana gameska ... zo zaciatku je to mozno trosku nudne ... ale hned druhy level to ozivi ... STALKERa tiez odporucam ... Riddick tiez nema nejak extra premenlive prostredie vacsina deja sa odohrava vo vazeni ... a XIII je pre mna najoriginalnejsia hra pripominajuca pohyblivy komiks ... oplati sa vyskusat
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

taky napíšu chasera. i když je to starší kousek, tak jeho grafika je pořád moc pěkná a příběh je bomba. akorát mě osobně na téhle hře vadily občasné záseky v místě, kde jsem přehlédl drobnost typu chybějící kus zábradlí nebo díru ve zhroucené zdi.
přiznám se, že kvůli jednomu takovému zásekovému místu jsem chasera málem nedohrál - sekl jsem se v ruské základně na marsu a ne a ne najít cestu dál. přehlíd jsem jednu římsu kam se mělo skočit.

a co se týká far cry - zkus se kouknout na nějaké mody (třebas na http://www.farcry.cz/). já teď hraju mod Farmer Jack a dobře se u něj bavím. pěkně zpracovaná akcička, příběh taky ujde (klišé vzbouřenci obsadili základnu s jadernými střelami) a docela makačka na bednu a reflexy - párkrát se mi stalo, že jsem někam jenom strčil nos a už jsem ležel :-)
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Thellwin píše:Ty jsi taky budget ... hrál jsi vůbec Chasera ? :roll:
Jojo, hrál jsem první tři mise, než mě to začalo totálně nudit. Ale nic proti němu nemám, jen mě prostě nezaujal game ani level design..příběhově může bejt super, o tom žádná, ale už ten samotnej Chaser mi přišel hrozně nesympatickej, nemluvě o tý podivný ženský : ). Ještě se mi na něm líbila hudba, ta byla super : ).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nj, každému se líbí něco jiného, ale to neznamená že to hned budeme označovat jako budget :roll:
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Taky se nesmí zapomenout na Clive Barker's Undying a pokud to může být third person tak Heavy Metal: F.A.K.K. 2.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“