Catalyst™ 7.10 Display Driver WHQL
Moderátoři: morke, Walker1134
- no-X
- Středně pokročilý
Hosenfeld píše:...
Takže nárůsty tam určitě jsou , jenom v Call of Juarez nic . Šetřící funkce ve 2D bohužel opět není přítomna
http://www.rage3d.com/CATALYST maker/Terry Makedon píše:I think the difference is attributed to CPU. Our numbers are based on AMD CPU's and it turns out that if you do use AMD then you will see more gains. Best way is to try it out yourself and see which driver is most appropriate for your system
bohužel jsem zatím nikde na netu nenarazil na testy s Athlonem
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Hezky,
mame tomu rozumět tak, že po problemech, ktery catalysty delaj uz jako takovy se ted u AMD rozhodli, že se budou primarne zamerovat na narust vykonu s vlastním CPU?? Z pohledu týmovy spoluprace je to pochopitelny, nevim jeslti je to pochopitelny z pohledu zakazníka, kterej když chce v současnoti vykon, sahá po intelu
mame tomu rozumět tak, že po problemech, ktery catalysty delaj uz jako takovy se ted u AMD rozhodli, že se budou primarne zamerovat na narust vykonu s vlastním CPU?? Z pohledu týmovy spoluprace je to pochopitelny, nevim jeslti je to pochopitelny z pohledu zakazníka, kterej když chce v současnoti vykon, sahá po intelu
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Thellwin
- Administrátor
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Přesně takhle jsem to myslel...Thellwin píše:No jde o to, zda na Intelu jsou normální a na AMD vyšší, nebo na AMD normální a na Intelu nižší
Každopádně nemyslím si, že je tohle krok správným směrem, protože to vyvolá řadu spekulací.
Vzhledem k tomu, ze ATI (gk) a AMD (cpu) je ted jeden tým, byla by specializace na vlastní cpu pochopitelná. Přece jen maj asi pristup k udajům, ktery drív nemeli. Ale pokud je to na"úkor" intelu, tak to bude smrdět a je jasny, ze oficialne to nikdo neprizná... Imho radi pomůžou vlastní stáji, ktera ma poslední dobou povest dost pošramocenou, hry - kdysi bašta amd - jsou dneska v rukach intelu.
(Koukam na to z pohledu vykonu, ne človeka, kterej škudlí každou stovku a začne se tu ohanet nečim jako cena vykon u cpu za 15 stovek, takovy cpu si imho nezaslouží označení cpu na hry, ale cpu pro herní chudinu pripadne cpu do kanclu, kde stačí cokoliv)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- husky14
- Začátečník
-
- burnhouse
- Nováček
-
mě na x1600pro agp 7.8 fungovaly naprosto bez problémů.7.9 mě už hodily nejakou chybu a 7.10 jsem ani nezkoušel.ono taky proč když teď se AMD/ATI soustředí už hlavne na serii HD2xxx.AGP už prostě nežije.já osobně na PC moc hry nehraju.občas si zahraju něco jako je FIFA a WoW kde to jde docela v pohode.na nic jinyho už tuto kartu nepoužiješsadek píše:7.8, 7.9, a 7.10 mě taky nefungují na AGP 1600PRO... když zapnu hru, tak to napíše "Unable to initualize the render to valid video mode".herfligg píše:nevim jetli je to jenom u mne,ale toty ovladace jako i pred tim jako 7.8 a 7.9.mne delaji nechutne problemy po nainstalovani(na plose nejdou videt ikony a nebo mne nejde pustit zadna hra)Ovladace7.7 a starsi jdou bez problemu..Vypada to,ze by zapomneli na lidicky co maji jeste AGP karty?Nebo se mne to jenom zda.Budou jeste nekdy ovladace od ATI podporovat AGP karty?Dejte vedet zda i vy mate nejake problemy s onymi ovladaci.Diky
- Thellwin
- Administrátor
To není, pokud jsou na Intelu normální, ale na AMD vyšší, z důvodu, že mají přístup k určitým informacím, které jim mohou pomoci to pro to CPU optimalizovat, tak je to ještě jakž takž ok. Druhý případ by byl, že by CPU Intel proti CPU AMD byl záměrně znevýhodňován a to ok už tak moc neníhusky14 píše:To je v podstate jedno a to samy....
Goldnoob team proud member!
- no-X
- Středně pokročilý
Podle mě podstatný, jak to vypadalo předtím a jak to vypadá po. Jsou tři možnost:
- S Catalyst 7.9 bylo skóre na Intelu vyšší, než skóre na AMD - vlivem nějakého bugu či nedotaženosti v driverech. To bylo v 7.10 vyřešeno = tohle je podle mě OK
- S Catalyst 7.9 bylo skóre na obou platformách stejné, ale díky tomu, že má ATi nyní přístup k technologiím/produktům/inženýrům AMD, se v 7.10 výsledky na Athlonech zlepšily. To je podle mě taky OK.
- Jediné, co by nebylo OK by bylo, kdyby se 7.10 oproti 7.9 skóre na Intelu kleslo = záměrné znevýhodňování. A to se podle recenzí nestalo...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Thellwin
- Administrátor
- no-X
- Středně pokročilý
- Hosenfeld
- Začátečník
To by mi musim říct v životě nenapadlo, že značka CPU může mít vliv na výkon grafárny. Každopádně, pokud je to pravda a je to tak uděláno záměrně, tak je to podle mě pěkný hnus, špína, podraz a sprostota . Pokud je to ale tak, že dokázali díky přístupu tak říkajíc do kuchyně CPU divize AMD zlepšit výkon, tak je to v pořádku.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Právě,
bohužel - do budoucna bude celou pravdu o tomhle problému vědět jen uzka skupina lidí a možnost znevyhodnovat konkurenční cpu tu jiste bude a bylo by to asi i celkem logický. Nerikam, ze to prijde hned, ale prijit to může, zvlast s novou řadou cpu od AMD, ktery bude treba nejak prosadit zpět na herní trh.
Aby se nám to pak opravdu neškatulkovalo jen na PC AMD+ATi vs Intel + nV.....
Jinak souhlasim s tim, ze pokud ted maj pristup k lidem a informacím, ke kterym driv nemeli, pravdepodobne to ponese ovoce a narust na vlastním cpu bude lepší, pokud s tim zaroven znevyhodní konkurenci, tak to smrdí, ale nikdo z nas to neovlivní a firma to nejak zamlží.
bohužel - do budoucna bude celou pravdu o tomhle problému vědět jen uzka skupina lidí a možnost znevyhodnovat konkurenční cpu tu jiste bude a bylo by to asi i celkem logický. Nerikam, ze to prijde hned, ale prijit to může, zvlast s novou řadou cpu od AMD, ktery bude treba nejak prosadit zpět na herní trh.
Aby se nám to pak opravdu neškatulkovalo jen na PC AMD+ATi vs Intel + nV.....
Jinak souhlasim s tim, ze pokud ted maj pristup k lidem a informacím, ke kterym driv nemeli, pravdepodobne to ponese ovoce a narust na vlastním cpu bude lepší, pokud s tim zaroven znevyhodní konkurenci, tak to smrdí, ale nikdo z nas to neovlivní a firma to nejak zamlží.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No je to dobrá provokace a nepřímo lidi nabádá koupit si k Intelu Nvidia grafiku, pro pocit že mě neomezuje CPU.Hosenfeld píše:To by mi musim říct v životě nenapadlo, že značka CPU může mít vliv na výkon grafárny. Každopádně, pokud je to pravda a je to tak uděláno záměrně, tak je to podle mě pěkný hnus, špína, podraz a sprostota . Pokud je to ale tak, že dokázali díky přístupu tak říkajíc do kuchyně CPU divize AMD zlepšit výkon, tak je to v pořádku.
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem otestoval vcera 7.10 na AGP verzi x1950pro a zatim se to tvari stabilne. Oproti 7.6 jsem zaznamenal mirny narust vykonu v UT3 demu. Vetsina ostatnich her slape minimalne stejne. Uvidime jak poslapou dal..zatim spokojenost.
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- DukeNukemCZ
- Začátečník
-
- DukeNukemCZ
- Začátečník
-
Pokud by to nekdo chtel podrobneji tak:
FPS Cat7.9 vs 7.10
UT2004 PretonEdited3
Cat7.9: Min=22, Max=30, Avg=25.470
Cat7.10: Min=22, Max=31, Avg=25.570
UT3 BetaDemo
Cat7.9: Min=30, Max=57, Avg=39.157
Cat7.10: Min=37, Max=62, Avg=48
MOH Airborne
Cat7.9: Min=44, Max=56, Avg=49.112
Cat7.10: Min=45, Max=57, Avg=49.920
UT2004 Idoma
Cat7.9: Min=143, Max=227, Avg=178.254
Cat7.10: Min=168, Max=237, Avg=186
FPS Cat7.9 vs 7.10
UT2004 PretonEdited3
Cat7.9: Min=22, Max=30, Avg=25.470
Cat7.10: Min=22, Max=31, Avg=25.570
UT3 BetaDemo
Cat7.9: Min=30, Max=57, Avg=39.157
Cat7.10: Min=37, Max=62, Avg=48
MOH Airborne
Cat7.9: Min=44, Max=56, Avg=49.112
Cat7.10: Min=45, Max=57, Avg=49.920
UT2004 Idoma
Cat7.9: Min=143, Max=227, Avg=178.254
Cat7.10: Min=168, Max=237, Avg=186
Naposledy upravil(a) DukeNukemCZ dne pon 15. říj 2007, 21:30, celkem upraveno 1 x.
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
- Hujeros
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mam s temahle ovladacema trochu problem. Nejde mi otevrit CCC - pise mi to : .Pritom mam administratorskej ucet ve WINXP SP2 s poslednima aktualizacema. Tohle je moje prvni ATi - 1950GT tak trochu tapu. Mam CCC odinstalovat a nechat jen drivery nebo co s tim? Pokud to tady nekde je tak se omlouvam,ale ja to nenasel
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
- DukeNukemCZ
- Začátečník
-
jsi prihlasenej jako Administrator? nebo mas zkratka prava ve win?Hujeros píše:mam s temahle ovladacema trochu problem. Nejde mi otevrit CCC - pise mi to : .Pritom mam administratorskej ucet ve WINXP SP2 s poslednima aktualizacema. Tohle je moje prvni ATi - 1950GT tak trochu tapu. Mam CCC odinstalovat a nechat jen drivery nebo co s tim? Pokud to tady nekde je tak se omlouvam,ale ja to nenasel
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X