3-(4) Monitory on 1 PC

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

3-(4) Monitory on 1 PC

Příspěvek od l0k2 »

Potrebujem na klasickom HP Desktop Pc (Dx6120) rozbehat 3 monitory. Doska ma VGA-onboard, ale nesprava sa podla mojich predstav. Po zapojeni dalsej karty do PCI-E sa automaticky onboard vga vypne a obraz sa presunie na kartu v slote. Trosku lepsie sa uz sprava varianta PCI-E + PCI. Avsak Windowse po snahe extendnut plochu zahlasi konflikt zariadeni a jednu kartu doslova odpoji. Nema s tym niekto prosim skusenosti?

Ako posledne radikalne riesenie vidim zamenit MB za nejaku co by s tym problem nemala. A to uz by som bral nejaku s VGA+DVI, aby bola moznost pripojit 4 monitory.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Podle mne nejmin problemu bude se dvema identickymi grafikami do PCI-E, to znamena do desky se dvema (aspon mechanicky) x16 sloty. Snad kazda karta ma dnes dva DVI sloty (jinou ani neber).

Bohuzel to nemam ozkousene na windows...
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Podla typu pc sa da zistit ze tam ide mATX. A zohnat taku mb s dvomi PCI-E slotmi je trosku problem. Plus dalsiu kartu do PCI-E uz sa mi kupovat nechce. Malo to byt nenakladne riesenie. Co sa mi nakoniec az tak nepodarilo. :( Zohnal som mATX MB s dvomi vystupmi VGA+DVI (X1250) onboard. K tomu GF6600, trosku nastavovania a nakoniec to fungovalo.

Obrázek
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
noegon
Nováček
Nováček

Příspěvek od noegon »

caues. Zajímám se o stejnou ,,problematiku,,. Mám teď v pac zajené 2 LCD. Ale potřebuji ještě zapojit třetí LCD. Dva PCI-E sloty mám, ale kupovat si druhou 8800GTS nechci a ani neverim, ze by to fungovalo. tak jsem guglil a nasel grafiky do PCI-E 1x (ten kratkej bilej slot :) Ale i ty jsou drahe a nedocet jsem,jestli by problem vyresili. Dale jsem premyslel o desce s integrovanou grafikou navic, i když nechci měnit stávající desku, nakonec bych k temu stejně asi přešel,přijde mi to zatím jako nejlevnější řešení. V práci tak máme zapojenou obrazovku na recepci(GK z desky), a na druhém monitoru recepční normálně ,,pracuje :) ,, (GK v PCI-E), Poslední možnost mě napadá pořídit si něakou starší PCI grafiku a tu používat na třetí monitor.Ale nevím,jestli je vůbec prakticky PCI-E a PCI grafiku možné používat současně. :idea:
Pokud někdo narazíte na něakou kvalitní desku na intel s integrovanou GK a bude vám to bez problému fakčit, podělte se :wink: Díky
STRIX 1080TI, 2720Z,IE 3.0, Grado SR80i
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Pokud mi pamet slouzi, tak PCI-E by melo byt resene tak, ze PCI-E 16x grafika by mela fungovat i v PCI-E 1x slotu, akorat pomalu... Tzn melo by byt mozne pouzit jakoukoli nejlevnejsi PCI-E grafiku sezenes, i kdyz neni primo urcena pro 1x patici. Prakticky s tim ovsem zkusenosti nemam...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

€agle píše:Pokud mi pamet slouzi, tak PCI-E by melo byt resene tak, ze PCI-E 16x grafika by mela fungovat i v PCI-E 1x slotu, akorat pomalu... Tzn melo by byt mozne pouzit jakoukoli nejlevnejsi PCI-E grafiku sezenes, i kdyz neni primo urcena pro 1x patici. Prakticky s tim ovsem zkusenosti nemam...
u toho je problém, že snad žádná deska nemá slot x1 "otevřený". tz. že plast do kterýho se zasouvá karta nemá zadní stranu otevřenou pro potřeby delší karty
snad jsem to popsal jasně :)

jinak kámoš jede s X1950XTX CF (která má jen jeden výstup) a k tomu do PCI radeon 7200 na druhej monitor a jede to ok
pokud ale takové řešení tak bych se držel 2x ati/2x NV aby se nerušili ovladače
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

€agle píše:Pokud mi pamet slouzi, tak PCI-E by melo byt resene tak, ze PCI-E 16x grafika by mela fungovat i v PCI-E 1x slotu, akorat pomalu... Tzn melo by byt mozne pouzit jakoukoli nejlevnejsi PCI-E grafiku sezenes, i kdyz neni primo urcena pro 1x patici. Prakticky s tim ovsem zkusenosti nemam...
Podle mě by nastal problém s napájením, protože PCIe 1x slot nedává 75W.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Gr8 Vivec píše:u toho je problém, že snad žádná deska nemá slot x1 "otevřený". tz. že plast do kterýho se zasouvá karta nemá zadní stranu otevřenou pro potřeby delší karty
Hmm, to je pravda, na to jsem nejak pozapomnel...
Partyman píše:Podle mě by nastal problém s napájením, protože PCIe 1x slot nedává 75W.
Podle me ne, jelikoz vsechny PCIe sloty maji napajeni v predni casti slotu a pochybuju, ze by vyrobce desky vedl k 16x jine napajeni nez k ostatnim. Navic nejlevnejsi karty se myslim obejdou i s daleko mensim napajenim...

Jinak ted koukam, ze pokud se jedna o sestavu, kterou ma noegon v podpise, tak jeho deska ma dva PCIe 16x sloty, takze tam by nemel byt problem vubec...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“