Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

cau,mam problem s nastavenim AHCI SATA modu..pred instalaci,kdyz jsem to zadal v biosu,tak XPcka vytuhla pri instalaci..tak jsem to naistaloval bez AHCI a ted kdyz to povolim v biose,tak XPcka nenabehnou..mohl by mne nekdo poradit co s tim? :(
Spike
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

Flegy píše:vyzkousen raid 10 v pohode z toho vyvozuju ze 1cka bude taky ok :)
diky.. to jsem rad :)
BTW: kamarad me porad lanari, ze tahle deska (DS3) neumi raid.. i kdyz vidim od vyrobce ze ve specifikacich jo.. takze mas tuhle desku (ne "R" verzi) a jede ti na ni raid radic?

Uz bych to konecne rad rozlousknul najisto :roll:
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

zkoušel někdo Softwarově regulovat ventilátory? Já nevim čím, na CPU se reguluje sám
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
kufus
Začátečník
Začátečník

Re: nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodno

Příspěvek od kufus »

rousini píše:
Sheep-Master píše:čau, chtěl bych se zeptat jakým prográmkem regulujete větráky u téhle desky. Doted jsem měl DFI u které byla utilitka kde se regulovali tři třípinové konektory
Nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodnoty v ET nebo Speedfanem.
Co je to to ET? :oops:
CPU C2D E4400 @ 2,7GHz MB GIGABYTE P35 DS3L RAM 2 x 1GB Kingston 800Mhz GK X1950PRO + Accelero S1 + 120 mm Xilence HDD WD2500YS Caviar + WD6400AAKS TV DTV2000H Monitor Acer 1916Csd ZDROJ KME 400W -> EC350W -> Corsair VX450
Notebook: HP ProBook 4510s
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodno

kufus píše:
rousini píše: Nastavení můžeš povolit v BIOS a následně nastavit hodnoty v ET nebo Speedfanem.
Co je to to ET? :oops:
Easy Tune 5, software k desce
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jinak já v ET našel jen regulaci na CPU, nikoliv na Systémové fany

Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

Sheep-Master píše:Jinak já v ET našel jen regulaci na CPU, nikoliv na Systémové fany
a nevite nekdo co s tim AHCI??:(
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jirry píše:
Sheep-Master píše:Jinak já v ET našel jen regulaci na CPU, nikoliv na Systémové fany
a nevite nekdo co s tim AHCI??:(
taky nevim co to je

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

Flegy píše:http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_H ... _Interface

tak si to tu prectete :roll:
ja vim co to je,jen nevim jak to zapnou,kdyz uz mam nainstalovany system..ted kdyz to zapnu v biosu,tak system spadne a pc se restartuje a tak porad dokola..:(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja to zapinal kdyz sem mel cistej disk. ani netusim jestli to vubec jinak jde :)
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Sheep master:
Když jsem napsal SpeedFan, tak to nebylo plácnutí do větru, ale rada od člověka co tu fošnu má. Dovede řídit jen 2 fany a to CPU a SYS1, ostatní bohužel jen monitoruje.
V BIOSu to bude asi položka PC HEALTH STATUS, něco ve smyslu CPU fan - control- enable....Snad pár anglických slovíček ovládáš a jestli ne, tak po tom nepátrej, def. jsou ty regulace zapnutý.
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

rousini píše:Sheep master:
Když jsem napsal SpeedFan, tak to nebylo plácnutí do větru, ale rada od člověka co tu fošnu má. Dovede řídit jen 2 fany a to CPU a SYS1, ostatní bohužel jen monitoruje.
V BIOSu to bude asi položka PC HEALTH STATUS, něco ve smyslu CPU fan - control- enable....Snad pár anglických slovíček ovládáš a jestli ne, tak po tom nepátrej, def. jsou ty regulace zapnutý.
jo dík, tohle sem potřeboval..

Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak sme maximálně spokojený, dal jsme za ní 2700Kč a nic mi nechybí.
FSB sem zkoušel 500MHz a Orthos stable :D (bios F6)
Takže nevidim důvod investice do DS4, natož DQ6
P.S: kolik dává vaše FSB? Někdo tu psal že dal max 440

nexik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nexik »

jj to jsem byl já , ale to bylo jenom tak narychlo zkoušený , nevěnoval jsem tomu moc času :)
Intel C2D @3GHz PX8800GTX 2048MB A-Data EE 800MHz P35-DS3 DXX 500W 7200.10 320GB
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vcea jsem s pujcenym cpu od kamose dal 523mhz fsb :) (P35 DS3P)
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

Flegy píše:ja to zapinal kdyz sem mel cistej disk. ani netusim jestli to vubec jinak jde :)
no to jsem taky zapl,ale XPcka se nechtela nainstalovat a nemam disketovku,tak jsem nemohl pres F6 a disketu jak jsem nekde cetl..tak bych to ted rad nejak dal dohromady..:(
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

zdravim,nevidím tu žádné odkaz na recenze :(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to Jirry: nainstaluj xpcka normalne. nainstaluj nlite. dej pridat ovladac a pridej tenhle:
[dvd_drivery]\BootDrv\gigaraid.exe (nejdrive ten exac nekde na disku rozbal a naved do toho adresare nlite

dale to same s gsata32/64 podle verze os, jinak by melo jeste bejt neco v: [dvd_drivery]\chipset\MSM\ ale to budes muset nejdriv nainstalovat a pak z windowsu vypreparovat ovladace. prvni zminene by ale podle me melo stacit. ja si takle implantoval ceskery ovladace co sli a nemel sem pak problem. nechtelo se mi hledat co presne to je tak sem tam nalil vsechny.

pak si jen vypalis vyslednej image na treba RVcko a instalujes... :)
doufam ze ti to pomuze stejne jako me :wink:
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

Flegy píše:to Jirry: nainstaluj xpcka normalne. nainstaluj nlite. dej pridat ovladac a pridej tenhle:
[dvd_drivery]\BootDrv\gigaraid.exe (nejdrive ten exac nekde na disku rozbal a naved do toho adresare nlite

dale to same s gsata32/64 podle verze os, jinak by melo jeste bejt neco v: [dvd_drivery]\chipset\MSM\ ale to budes muset nejdriv nainstalovat a pak z windowsu vypreparovat ovladace. prvni zminene by ale podle me melo stacit. ja si takle implantoval ceskery ovladace co sli a nemel sem pak problem. nechtelo se mi hledat co presne to je tak sem tam nalil vsechny.

pak si jen vypalis vyslednej image na treba RVcko a instalujes... :)
doufam ze ti to pomuze stejne jako me :wink:
myslis,ze kdyz to dam instalovat primo z OS a dam inovaci,ze to pujde taky a nebudu muset prekopavat cely system?
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“