Problém s diakritikou

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s diakritikou

Příspěvek od patap »

Zdravím.
Mám docela dost velký problém s diakritikou na webu http://svetcompu.freeforfun.org
Pokusím se vysvětlit jak se to stalo:
Chtěl jsem s kámošem udělat aby šlo novinku otevřít kliknutím na název.Tak mi poslal upravený news.php,novinky zmizly a psalo to nějakou chybu tak jsem to nahrál zpátky, ale nic se když jsem ho nahrál nestalo.Tak mě napaslo obnovit zálohu DB a v této chvíli se ta diakritika tak zkazila.Novinky ale stále nefungovaly tak jsem nahrál všechny základní php soubory znovu a až poté se to rozjelo.Už jsem psál pár lidem, ale nikdo nevím jak to opravit.Někde jsem slyšel, že se to musí překódovat, ale nevím jak jen jsem něco skoušel přes salamandera viz obrázek
Obrázek
Pouze pod nastavením CP1250 - ISO-8859-1 zmizly otazníky a byli tam normálni písmena, ale háčky pořád nikde.Docela mi to vrtá hlavou čím to může být.Mám v PC pár starších záloh, ale ani jedna nefunguje s tou diakritikou. :sad:
Děkuji za každou radu.
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Nikdo netuší? :(
Mircosoft
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mircosoft »

Prohlídnul jsem si zdroják a mám pro tebe špatnou zprávu: ty otazníky budeš muset přepsat ručně, protože to jsou opravdu otazníky, ne jenom špatně zobrazené české znaky.
Kontrolováno ve Firefoxu se všemi možnými znakovými sadami včetně Unicode. Zbylé české znaky se zobrazovaly různě, většinou jako otazníky v kosočtverci. Ale ty otazníky místo písmen zůstávaly ve všech typech kódování stejné, čili to musí být obyčejné otazníky z první půlky ASCII tabulky.

Pro příště doporučuji zálohovat zdrojáky ve formě souborů doma na disku a na zálohu databáze si napsat vlastní skript, který s češtinou bude spolupracovat (co si sám nenapíšu, tomu nevěřím).
DOS is not dead. It just smells that way.
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

No nevím, s jedním týpkem to teď řeším na ICQ a už jsme něco skutili viz
http://svetcompu.freeforfun.org/blabla.php
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

A podelis se s nami o reseni? Pro pristi generace...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

RESENI: do php-fusion jsme pridali radek rikajici, jakym kodovanim se ma pripojit k databazi...

Kód: Vybrat vše

mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250");
Do souboru maincore.php
Ale stejně jsme zjistili, že nemáme vyhráno.Sice teď diakritika jede, ale když napíšu nový článek tak je bez diakritiky zase jen otazníky.. :old9:
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“