Zaschlé náplně do inkoustové tiskárny

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zaschlé náplně do inkoustové tiskárny

Příspěvek od wena »

Ahoj všem,
rád bych věděl, jestli existuje nějaký ověřený návod na zaschlé náplně do tiskárny. V současné době je na cestě ke mě tiskárna HP se zaschlou náplní a rád bych věděl co s ní můžu dělat a jaký je vůbec nej postup pokud není ta náplň úplně na vyhození.
Kdysi jsem slyšel něco takového, že prý stačí nechat tu náplň nějakou dobu (24h?, 48h? nebo víc?) stát v lihu a ona povolí.
Nebo je ještě nějaký jiný postup?
Díky za info. Vašek

edit // Teď jsem zjistil, že se prodává nějaký čistící prostředek na zaschlé trysky. Taky zkusím. Snad to pomůže.
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

záleží na míře zaschnutí, ale ty pokusy s lihem atd, to je nedobrej nápad.

Nejlepší prevence proti zaschnutí barvy je ale bezesporu použití laserové tiskárny :lol:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Lukee155
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukee155 »

Mi pomáhá vždycky odmočit cartridge (plošku s tryskama) ve vařící vodě-pod tekoucím kohoutkem, ten zaschlý inkoust v tryskách se rychle vyplaví, neprodleně to vrazíš do tiskárny a v ovládacím centru tiskárny dáš režim čištění trysek. Mi to takhle funguje, ale nevím jak je to u pokočilého stádia zaschnutí (zaschnutí v celém zásobníku).
Laptop: Dell Latitude D630 (T8300, 4GB RAM, nVidia Quadro...) + Docking station, D600 (Dothan 1,8GHz, 1GB RAM, Radeon 9000...) + Docking station
LCD: Dell 22", 1680x1050
PDA: PDA: Palm TX
-- Charlie --
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -- Charlie -- »

na opravdu zaschle naplne uz nic moc nepomuze, ja ji takhle macel asi tri dny v alpe a tovolilo jen par trysek, tak jsem se na ni vysral a uzival jen cernou barvu a pred rokem koupil laser :-)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky mám dorobu zkušenost s vodou...pokladám na noc na papirovej kapesnik :) ve víčku od kompotu :oops:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Já to vyřešil. Z tiskárny mi lezou prouhatý a různobarevný věci a vůbec mě to nesere :lol: Zkuste to taky tak 8-)

Třeba teď mi záhadně místo černý tiskne vybledlou modrofialovou...takže všechno, co vytisknu, vypadá jak účtenka z Jednoty :lol:
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

Tak jsem navštívil u nás jednu firmu, která se zabývá právě jen doplňováním a prodejem inkoustu a prodejem renovovaných náplní. Ptal jsem se na nejlepší postup u zaschlých náplní a prodavač mi doporučil stejný postup jako tu výše popisoval Lukee155. Strčit na nějakou dobu (max.2h) do vařící vody a nechat to tam. Dal jsem to na cca 20min do horký vody pod kohoutek a byl jsem překvapenej jak moc se ta barva pustila. Po vytažení z vody pak ještě doporučujou ponořit ten konec náplně po cca 3-4mm do toho jejich čistícího roztoku na 24 nebo 48h. Pokud ani tohle všechno prý nepomůže, tak nemá smysl s tou náplní něco dál dělat. Jinak prý vůbec nedoporučujou používat líh.

Ještě bych potřeboval vyřešit jeden problém. Který inkoust používat na doplnění? Prodavač mi tam povídal, že nedoporučuje používat levnější inkoust co se prodává na internetu (přímo mluvil např. o značkách Crocodile, InkTec), protože prý s tím pak můžou být problémy, které tam prý nedávno řešil, kdy nevhodný inkoust někomu zacpával trysky (špatná hustota inkoustu) a jindy prý třeba mají jiný odstín (někdy o dost) než original od HP. Já si myslím, že spíš kecal proto abych si koupil inkoust u něj. Přesto bych rád věděl o zkušenostech s inkoustem co jste koupili na netu. Budu rád když přidáte i odkaz na ten obchod. Takže který inkoust ano a který ne?
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
Vart
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vart »

ja ted resim problemy s tiskarnou, barva postupne dochazela, pres prazdniny sem netiskl vubec a pak na konci zari sem teda koupil refilly TBK a musel sem se s tim sr... asi 2hod nez se mi ty cartridge povedlo vycistit (stridani drzeni nad proudem pary z varné konvice a cisteni trysek v tiskarne).. ale povedlo se, tisklo v pohode, odstiny barev bezproblemu... problem nastal po asi tydnu, kdy sem zas chtel tisknout a nic, jen zluta delala obcas prouzek, tak sem zkousel cistit ale moc se mi to nepovedlo, jako by to bylo jeste zaschnutejsi, nebo je to mozna ucpane :/ ...asi teda zkusim to odmoceni na mokrem kapesniku jestli to pomuze... mam je ted plne barvy, tak bych to cele do vody hazel nerad
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
Venda223
Nováček
Nováček

Re: Zaschlé náplně do inkoustové tiskárny

Příspěvek od Venda223 »

Existuje speciální čístící roztok, který ve většině případů pomůže. Dokonce se rozlišují dle značky tiskárny, jelikož existují různé druhy inkoustů. zde je přímo návod, jak postupovat a kde ho lze koupit:

http://www.tisknulevne.cz/dotaz/jak-pra ... m-roztokem
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“