Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- Woyta
- Středně pokročilý
mozná by bylo dobre vzit rohy radiusem tak 5mm a tronu prelestit obrabene plochy. Ale aspon je hlinik fuc.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
natsushiboshi a ostatni: planuju sehnat odemceneho Bartona a zataktovat si.. Ten uz neco natopi..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- wroom_H2O
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem pridal na web jak vypadaji moje bloky uvnitr, tak se muzete mrknout. http://www.wroom.wz.cz.. Vim ze moje bloky nejsou nejvykonejsi, ale v pomeru cena/vykon jsou dostacujici.. I do zacatku by mohly defakto stacit.. Ja se praveze snazim zamerit na bloky cenove dostupny vsem, aby VODNIKU v Cechach jen pribyvalo.. samozdrejme nikoho nenutim, ani nevyvracim nazory ostatnichWoyta píše:KPcool ma sice telo take z hliniku ale elox maj kvalitni. Nic mi v okruhu neplavalo. Ted mam ve vode pro jistotu inhicor. Opteron 144 na 1,55v mi KPcool chladil na 52st burn. Dobre je ze u nich nepotrebujes moc silne cerpadlo. Na zacatky nejsou spatne.
Wroom jsem zevnitr nevidel. Takze nevim co bude uvnitr. (Na KPcool mam i vykresy)
S Galaxim chybu neudelas. Jsou to dobre bloky.
Starsi Viscool bych nebral. Na ten zelenej sajrajt se neda zapomenout. Nove s plexi by uz mohly byt OK.
Pripadne pokud mas pristup k vhodnemu materialu, freze ci soustruhu a obsluze, ......
- Vivec
- Středně pokročilý
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Woyta
- Středně pokročilý
To co popisujes se delalo v zacatcich vodniho chlazeni.
2wroom Tyhle trysky moc vykonne nebudou. Je jich moc a jsou velke. Tudiz nevytvori dostatecne turbulentni proudeni ktere je u bloku teto konstrukce zasadni vec. Odvod vody od spodnich trysek taky nic moc. O podobne konstrukci jsem taky premyslel. Vic by ti k tomu rekli Myom a Highlander. Ti delali i nejake vypocty.
K jakym strojum mas pristup? Jestli mas pristup freze tak bylo mozna lepsi udelat neco beznejsiho s vhodne tvarovanymi vystupky. A pokud se to vymysli dobre tak to muze byt porad pekna stylovka. Naklady by meli byt stejne a soucasne by to mohlo byt i vykonejsi.
Neco takoveho si navrhuju pro sebe. Jen se mi nedari sehnat vyrobu.
2wroom Tyhle trysky moc vykonne nebudou. Je jich moc a jsou velke. Tudiz nevytvori dostatecne turbulentni proudeni ktere je u bloku teto konstrukce zasadni vec. Odvod vody od spodnich trysek taky nic moc. O podobne konstrukci jsem taky premyslel. Vic by ti k tomu rekli Myom a Highlander. Ti delali i nejake vypocty.
K jakym strojum mas pristup? Jestli mas pristup freze tak bylo mozna lepsi udelat neco beznejsiho s vhodne tvarovanymi vystupky. A pokud se to vymysli dobre tak to muze byt porad pekna stylovka. Naklady by meli byt stejne a soucasne by to mohlo byt i vykonejsi.
Neco takoveho si navrhuju pro sebe. Jen se mi nedari sehnat vyrobu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- wroom_H2O
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, mas pravdu, ze bloky na DISKY nemam na webu.. jsem totiz maslo, a tak jsem to na web jeste nedokopal.. Znas to RODINA, PRACE a zase PRACE.. a ve volnym case teprve CHLAZENI.. Snazim se jak to jde.. napravim to.. samozdrejme ze bloky na HDD porad delam.. nabizim bloky 1xHDD, 3xHDD a 5xHDD..Gr8 Vivec píše:budeš zase vyrábět bloky na disky? pár jsem jich chtěl časem koupit, ale už je v nabídce nemáš....
- wroom_H2O
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, mas pravdu.. Mel jsem v hlave X ruznych reseni, jak udelat velice levnej blok z levnyho seriove vyrabenyho chladice za par susnu, kterej oplacam a pridam fitingy.. Ale vis jak, vsechno ma svoje pro a proti.. Co se libi jednomu, druhymu uz nemusi.. Nekdo si potrpi na VYKON nekdo zase na DESIGN, ono skloubit vsechno dohormady, aby to bylo LEVNY, KVALITNI, VZHLEDOVE UNOSNY a VYKONNY, nekdy neni sranda.. Netvrdim ze to nejde.. kdyz se chce, tak vsechno jde.. Ja samozdrejme planuju dalsi serku mych bloku udelat vykonejsi = dle dnesniho trendu, atd.. ale vsechno to je taky o pristupu ke strojum a pak si taky rikam, ze zacit se nejak musi.. Ten muj CPU blok je tak trochu ZNOUZE CNOST.. Proste jsem si uz unahlene nechal vytocit na CNC medeny dna, a pak se z toho polotovaru snazil vytlacit maximum.. Ano kazdej zde navrhne MILION reseni, ale proste vedlo me k tomu X danych kriterii, ktery se odvijely prave od STROJU ktery mam k dyspozici, atd.. Ja jsem rad, ze uz jsem pomohl X lidem k VODNIKOVY, a snazim se nejak protloukat touhle problematikou..Flegy píše:to wroom_H2O: pokud chces skutecne levny bloky udelat, staci ti nizkej zebrovanej cu chladic a priletovat a utesnit ho kol dokola cu plechem + fitinky a je to...pak korun + chvilka prace a chladi to taky dobre
- Nem3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý
- Maddogg
- Čestný člen
- Hydrael
- Nováček
Dobrý den potřeboval bych radu chtěl bych pomalu postavit vodníka a integrovat ho do tyhle case s menšíma upravama Lian Li PC-V2000B jse o to že komponenty do tohodle novyho casu ještě nejsou na světe uvažuji o Nahalenu nebo obdobě od ati a to samy bud R700 nebo obdoba od Nvidie a potřeboval bych zatím poradit ohledně radiatoru a pumpy toho vodníka aby mněl výkon a kdyz tak v budoucnu utahl 3 disky, 2 grafiky, procesor, desku, ramky. Sem začátečník a nevim jestli na to bude stacit jedna hodně výkonna pumpa nebo více ale vybral sem Laing D5 12V Vario 1/2" AG nebo Laing DDC 12V Ultra AGB o radiatorech toh vím ještě méně a nevím kolik jich je potřeba aby to uchladily ale doufam ze bud vemu 2x Black ICE Radiator GT Xtreme 360 - Black a nebo kdyz se mne to nevleze tak 1x Black ICE Radiator GT Xtreme 360 a 1x ten tenčí Black ICE Radiator GT Stealth 360 X-Flow - Black pokud jich tolin nepotřebuju nebo by to uchladily v pohodě jiné dejte vědět diky. Nakonec sem nechal expanzky tady uvažuji o 2x Aqua AquaTube - Black krásně se mně tam vlezou na jedno mistečko v case. To by bylo momentálně vše pokud znáte nějaké lepší výrobky urcitě dejte vedět mam možnost nakupovat v německu a klasicky v čr a finančně skoro neomezen. díky za vsechny připomínky a odpovědi.
- natsuhiboshi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
potreboval bych poradit s vyberem novyho bloku na chipset, potom co se mi stalo s tim GB ho uz nechci... sem omezenej vyberem z casmodding.cz a cenou kolem 1039,-
desku mam GB P35-DQ6
koukal sem i na FAQ ale z toho si moc jistej nejsem
tak dik moc
http://casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=246
desku mam GB P35-DQ6
koukal sem i na FAQ ale z toho si moc jistej nejsem
tak dik moc
http://casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=246
Core i5-3570k@4,5GHz|Intel DZ77RE-75K|4x8GB Corsair Vengeance 1600MHz|eVGA GTX Titan 6GB@1077Mhz core|OCZ RevoDrive 3 240 GB
- Vivec
- Středně pokročilý
- kupca
- Začátečník
- natsuhiboshi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ted sem na to jen tak zbezne kouknul a metrem zmeril roztec der na uchyceni chladice a je to cca 60mm uhlopricne, tak jestli ten blok ma nekdo doma a moh by zmerit roztc der, budu rad
mluvim o tom EK acetal top
mluvim o tom EK acetal top
Core i5-3570k@4,5GHz|Intel DZ77RE-75K|4x8GB Corsair Vengeance 1600MHz|eVGA GTX Titan 6GB@1077Mhz core|OCZ RevoDrive 3 240 GB
- PlayerX
- Nováček
-
dotaz
Cau vsichni, vodni chlazeni mam teprve kratkou dobu, jedna se sice o kompletni sestavu, ale mam zajem o zakoupeni jine pumpy ktera by byla kompatibilni se standartnimi hadickami a expanzni nadobou od tohohle kompletu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36038 , ale byba by !!ticha!! vykoma stala do dvou tisic (cim min tim lip). K tomuto kompletu mam jeste chladic chipestu a blok na grafickou kartu Dekuji.
- natsuhiboshi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: dotaz
osobne pouzivam Laing DDC-Pumpa 12V DDC-1RT http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 24&kat=309 a nemzuu si stezovat, navic se da casm dokoupit top nebo vyrobit mod pro jste lepsi vykon, ale musis si k tomu koupit fitinky http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 89&kat=309PlayerX píše:Cau vsichni, vodni chlazeni mam teprve kratkou dobu, jedna se sice o kompletni sestavu, ale mam zajem o zakoupeni jine pumpy ktera by byla kompatibilni se standartnimi hadickami a expanzni nadobou od tohohle kompletu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36038 , ale byba by !!ticha!! vykoma stala do dvou tisic (cim min tim lip). K tomuto kompletu mam jeste chladic chipestu a blok na grafickou kartu Dekuji.
akorat koukam, Tt pouziva vnitrni prumer hadicek 6,4mm a to nvim jestli sezenes takovy fitinky... leda ty co sem na ne poslal link zbrousit
Naposledy upravil(a) natsuhiboshi dne čtv 18. říj 2007, 22:24, celkem upraveno 1 x.
- Woyta
- Středně pokročilý
Na tohle "smecko" vetsinou staci starsi Eheim Compact upraveny na prutok. Byt tebou tak to prodam a postavim neco poradneho.