Ako tu uz bolo zmienene , tak zakomponovanie novych prvkov sa ale neda len tak lahko, malo by to davat nejaku logiku, pribeh sa nemoze posunut do puste len preto aby tam Gordon nasiel namiesto pacidla kopiu..
Mne hratelnost HL vyhovuje a je u mna stale spickou a ziadna ina FPS sa mu u mna nevyrovnala (nechodte namna s tvrdenim ze Bioshock je LEN FPS).
Ja to zhrniem, vsetko co som si vsimol nove v Epizode 2 oproti vsetkemu co bolo predtym:
- 2 nove druhy nepriatela + ten co na konci... (+ten prisavnik v podzemi

)
- Vylepseny source engine o nove efekty, detailnejsie textury, motion blur,odlesky
- Z nepriatelov strieka po zasahoch viditelne dost krvi
- Vortigaunti maju novu slizsku texturu ktora im docela sekne
- prostredia doposial nevidene a obe posobia novotou, oproti episode 1 ktora sa odohravala vlastne cely cas tam kde uz aj povodny HL 2 len v trochu inych castiach citadely a mesta.
- Flexibilne vyuzitie noveho dopravneho prostriedku
- Novy prostriedok k likvidacii striderov, co sa ale az tak nepocita
Zhrniem to asi tak ze u EP 1 som mal pocit ze hram nejaky mod na HL 2, ale stale bola kvalitna. Z EP 2 su oproti 1 citit zmeny a ziari novotou vdaka zmene prostredia, zopar novym dobre navrhnutym nepriatelom, silnejsim posunom pribehu atd.Nehovorim ze je to must have titul, i ked ti co hrali vsetkych predchadzajucich HL si ju zahraju uz len kvoli tomu aby videli pokracovanie pribehu, pre tych co v zivote HL nehrali je ale Orange Box must have...