Radeon X1900GT / X1900XL (R580)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
dravgunov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dravgunov »

dravgunov píše:
izerS18 píše: Mně se toto dělo taky.A bylo to tím,že blby ram.Měl jsem taky Kingstony 2GB..sice DDR1,ale po jejich výměně vše jelo.Také jsem zkoušel měnit ovladače atd,ale pak jsem udělal memtest přes BIOS a nestačil jsem se divit,jak ram dopadly
no 3h memtest bez chyb, pro jistotu to nechám jet pak přes noc a uvidí se
Memtest OK
Teploty OK
Nastaveni celeho pc na default - bez vysledku
Podtaktovani GK na 500/600 - bez vysledku
Ovladače vyzkoušeny - bez vysledku

Ted jsete sehnat nekoho kdo mi pujci GK a dal uz fakt nevim.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

co teploty?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
dravgunov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dravgunov »

Gerimo píše:co teploty?
v 3dmarku 06 max kolem 58°C, je na tom zalman VF-700CU + pasivy
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Zkusit ji v jinem pc nebo reklamovat...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

dravgunov píše:ve všech hrách mi x1900gt dělá tohle, oc není, ovladače jsem zkoušel...

Obrázek

ds4+e6300(2,8ghz)+2gb kingston+500w enermax
Zdar mam uplne stejnej problem. Jeste navic kdyz dam 3dmark 05 na full tak me po chvili prestane grafika poustet do monitoru signal(vypozoroval sem to po zapnuti AA, AT). Grafiku znovu rozdycham jedine kdyz kompl uspim a nasledne probudim . To me udela i obcas v hrach. Ovladace menim pokazde kdyz vyjdou novy(i omegy jsem zkousel, crash po 5 hrani a tvrdej restart :lol: ), teploty podle ATT kolem 60 stupnu pri zatezi, Kingstony mam taky, v dualu po 1gb. Karta od HISU kupovana v zari 2006, asi 2rev. . Ty problemy se postupne stupnovali ze zacatku se to skoro nedelo, pripocitaval sem to driverum...

Uz se s tim chystam na reklamaci ale porad si nejsem jistej, kdyz tu jeste ctu o tech kingstonech :sad:

EDIT: Memtest bez erroru
Nic
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Zdroj máš jaký?Nenašel jsem v podpisu..Jedna z možných příčin...
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

izerS18 píše:Zdroj máš jaký?Nenašel jsem v podpisu..Jedna z možných příčin...
Omlouvám se na to sem zapoměl, ENERMAX 500W. Blizsi detaily nevim, nejsem ted doma.
Nic
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak ten je v pohodě,to máš reservu dostatečnou.A zkoušel jsi to v jiném compu třeba.Pak zkusit jet na jedné ram.Jinak pokud ti toto pořád dělá grafika,tak reklamce.Ale prvně zkuš přes drivercleaner smazat veškeré ovladče od ATI a pak nainstalit,popř i čistá instalace win,aby se vyloučila chyba softwaru
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Tohle mi delal ovladac 7.8, ale ne vzdy a vsude. Jak rika izerS18 po odinstalovani ovladace projet PC drivercleanerem nebo driversweeperem a nahodit bud 7.7 (na 1950Gt mam jen dobry zkusenosti) nebo 7.9 (nemam zadny zkusenosti).
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

Kdo vlastní kartu řady x1900 a kdo má trochu místa ve skříni navíc + dobrý leaout desky, tomu doporučuji chlazení od AC Accelero s označením S1. Za cenu, kdy je možné chladič pořídit za necelých 450,- Kč http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N000000DOV
se jedná opravdu o velmi povedený kousek.
Kdo má dobrě vyřešené i chlazení ve skříni - airflow - ten muže kartu osadit jen S1ničkou bez přídavného chlazení. A kdo nemá vyřešený airflow, může na chladič pomocí elektr. plastových sponek přidělat 12cm Fan za 90,- třeba právě od firmy ACooling a má chlazení jako v pivnici :-D. Teploty mi při přetaktování 550/1600 nepřešly přes 44 Celsia. Otázkou je, zda-li je to dobře nebo ne, protože jsem se setkal s názory, že každá počítačová součástka by měla mít svou pracovní - provozní teplotu. Osobně si ale myslím, že jde především o stabilitu tedy čím nižší teploty tím větší stabilita+životnost.
Ještě chci říct, že ten, kdo má kartu řady x1900 a výše s 512 MB Ram má slušnou kartu + s přiměřeným ostatním hardwarem a ten si zahraje i ty nejnovější dosud nevydané hry (UTIII, Crysis apod.) a proto se to vyplatí. Toto zde uvádím zejména proto, aby jsme nešíleli a nekupovali hned novinky v podobě karet s dx10 a pracovali nadále s tímto docela slušným železem a počkali, až se výrobci VGA Hardwaru ještě více umoudří (už tak mají velké zisky) a slevní ještě více :-D :wink:
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

glu píše:Tohle mi delal ovladac 7.8, ale ne vzdy a vsude. Jak rika izerS18 po odinstalovani ovladace projet PC drivercleanerem nebo driversweeperem a nahodit bud 7.7 (na 1950Gt mam jen dobry zkusenosti) nebo 7.9 (nemam zadny zkusenosti).
Tak jsem to dal na reklamaci a poslední zprávu co mám je že se jim závada projevila, posílají to tedy do servisu. Sem zvědav co s tím vykouzlí.
Nic
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

zavada se projevila technikovi ve firme kde ti to prodali a vykouzli s tim to ze jim to dodavatel na jejich zaruku vymeni, odeslani wga do kamsi + oprava + cesta z5 k zakaznikovi neni moc realne behem tech 30 dni tak asi skoncis proste s jinou wga, jestli tuhle opravi a casem nacpou nekomu tot otazka ;)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jj bylo by to super kdyby to takhle vyslo. Nejlepe si vybrat kartu uplne novou a klidne si i doplatit. Tahle uz se snad ani neprodava. Radsi bych sel do Nvidie.
Nic
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mam ted maly(zvlastni) problem s 1900GT rev01.A to:Pri nainstalovani driveru a rebootu vidim post,pak teplomer pri bootu a momentu,kdyz uz to ma skocit do plochy se monitor vypne.Ale boot dobehne a slysim uvitaci melodii do XP.Zkousel jsem i druhy DVI,ten nejde vubec.Pak ruzny drivery od 7.1. az po 8.2 a nic.Nekde jsem cetl,ze muze byt problem 1900GT+crt s LCD je to v poradku,ale zaboha to nemuzu najit.Neznate nekdo nejaky reseni?Zkusit Omegy?Jinej bios?Monitor je v poradku,s x550 i HD 3850 zadny problem.CRT pripojeno pres redukci VGA/DVi.Jak jinak zejo.Zdroj 500W Enermax Liberty.
Sentinel6201
Nováček
Nováček

Re: -!- Radeon X1600 / X1650PRO - problémy a jejich řešení -!-

Příspěvek od Sentinel6201 »

Zdravim všechny chtěl bych požádat o radu už si s tim nevim přez půl roku nevim rady. Mám desku M2N-E a kartu ati radeon x1900 GT 256 v PCI - expres + ramky 2mb ve 4 slotech na 800. Dělá mi to co ostatním. Při startu počítače se mi to ještě před přihlášením hodí do réžimu spánku asi na párfteřin.Komp je hrozně ale hrozně spomalenej ale všechno normálně běží rýsuju v cadu vypaluju všechno v pořádku ale pustim hru a do pár minut bud spadne do winů nebo se ukáže modrá smrt s hláškou paměti a zdrojem je prej nějakej soubor ati a nebo se sekne,resetne ale častějš se zase přepne do réžimu spánku po pár minutách zase skočí do hry ale za chvíli je to zpátky a už se to většinou sekne. Zkoušel sem už něolikrát formátovat vyndat 2 ramky a zkoušet jinak.Kvantum origoš i neorigoš ovladačů.Starý i nový.Aktualizovat bios všechno, resetovat bios:Ani sem netaktoval.Nevítě prosím čím by to mohlo bejt :( už sem zoufalej :(

PS:Omlouvám se asi jsem to dal k trochu jiný kartě, ale problém je skoro tentýž.

//edit Don: Presun a slouceni
Nazi
Nováček
Nováček

X1900GT - přetaktování

Příspěvek od Nazi »

Ahoj, mám tuto grafickou kartu už dlouho a už začíná být pomalá, tak bych ji chtěl zkusit přetaktovat.
Ale narazil jsem na problem, že jde přetaktovat jen na cca 540:740 MHz (Jadro:Ram). Když zkouším více, hodí to hlášku že grafický ovladač přestal pracovat apod. Problem vidím v nemožnosti nastavit napětí jádra a pamětí. Zkoušel jsem spoustu nástrojů, ale např v ATI Tool se mi nastavení Napětí vůbec nezobrazí a v ATI tray tools, se mi sice zobrazí, ale i když ho změním tak se vždy po uložení vrátí na defaultní hodnoty (U jádra jen 0,85 V). Myslím, že problém by mohl být v tom že nemám flashnutý BIOS karty, tudíš nelze měnit napětí na kartě, nebo v nějakém starším ovladači, v Ati CCC se mi ta záložka overclock, taky vubec nezobrazuje.

Chtěl bych se proto zeptat, jesli jsou moje doměnky správné a popřípadě, jesli někdo nemáte ten aktualizovaný funkční flashnuty BIOS, ve kterém už jde měnit napětí apod, odkazy na něj jsou už nefunkční. Popřípadě jesli někdo nemáte aktualní funkční ovladač na Win 7 na tuto kartu.

Za jakékoli odpovědi a rady předem děkuji.

//durod - presun a slouceno
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: X1900GT - přetaktování

Příspěvek od Mr Lucas »

Dle mě tu kartu zvyšováním napětí jen zabiješ, přece jen už není nejmladší. Navíc jestli získáš díky tomu 5% výkonu? To ti bohužel nepomůže :(
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: X1900GT - přetaktování

Příspěvek od havli »

X1900GT imho neumoznuje zmenu napeti. Jedina moznost je hardmod... Radsi to nepokousej a bud rad, ze jeste funguje. Tyhle karty jsou stejne na dnesni pomery beznadejne zastaraly.
Ryzen 9 5900X ; Asus Prime X570-P ; 32 GB DDR4 3733 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“