Kopirovani zahranicnich serveru

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Discriminator
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Kopirovani zahranicnich serveru

Příspěvek od Discriminator »

Chtel bych se touto diskusi poptat na Vas osobni nazor na vec, ktera se tu tedka stala - clanek http://www.pctuning.cz/jaky_procesor_pr ... 00gts.html ktery prakticky "vykrada" zahranicni server...

Z meho pohledu je jaksik nepripustne aby nekdo vzal data ze zahranici a pouzil je ve prospech sveho clanku s tim, ze jen prelozi text a da grafum jinou podobu (je logicke, ze ty originalni totiz pouzit stejne nemuze)...

Prijde mi totzs dosti smutne, ze vetsina z redaktoru se s testy opravdu snazi, sami ziskavaji potrebna data kdyz je pritom tak jednoduche zajit treba na XbitLabs, vzit jiz namerene vysledky (proc bych se tim mel zabyvat kdyz uz to nekdo udelal za me) a pouze k nim dooplnit svuj text...

Nakonec pak jeste lehce neslusnym zpusobem odbyvat ctenare, kteri v diskusi na tento problem upozorni...

Nechci timto do nikoho rypat ale spise me zajima Vas nazor na vec, zda se mnou nekdo souhlasi
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tiez si myslim ze takto by sa to robit nemalo. ked chcu poukazat na nejaky vysledok testu zahranicneho webu, mali by to robit v novinkach kde by bol odkaz na povodny test a nejaky obkec k tomu v ceskom jazyku. ale prekladat cely test a uvadzat ho ako recenziu s tym ze nakonci je napisane Zdroj: ..... sa mi zda necestne.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

no, a ted jeste k tomu tady dostanou nejaky penize za to. Jenom za to, ze to prelozili a pridali k tomu Zdroj: ... No neni to cunacina? (Lepsi vyraz pro to neznam :oops: )
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

taktez s temito prakikami nesouhlasim.
Nekde na ddworldu si je delat muze kdo chce, ale tady? to je trosku ubohe mne prijde...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Je rozdíl v tom, upozornit na test na jiném serveru, stručně přetlumočit závěr a přidat pár fotek/grafů (takto to dělá mnoho zahraničních serverů, např. Fudzilla nebo PC INpact) a v tom, napsat de facto překlad článku. Nepleťte si to s inspirací a stejnými závěry - neudělat vlastní měření a přejmout data odjinud, to se nedělá. Tady je taky důležité, jestli autor takového "ukradeného" článku dostal nebo nedostal svolení od autora původního článku. To nám bohužel nikdo z redakce PCT neprozradil...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Taky se mi to moc nelíbí. Těch naměřených dat, je tam strašně moc - desítky hodin práce, které by autorovi nikdo v česku adekvátně nezaplatil.
Discriminator
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

PCMark píše:Taky se mi to moc nelíbí. Těch naměřených dat, je tam strašně moc - desítky hodin práce, které by autorovi nikdo v česku adekvátně nezaplatil.
to ze by je autorovi nikdo nezaplatil podle me ale nemuze slouzit jako omluva - to je chyba v domluve mezi autrem a vedenim
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Na newsku je to slusne a akceptovatelne ... ale jako samostatny clanek je to sice zvrhle ... ale treba na zive.cz se TO JINAK NEDELA! (vlastni clanky tam maji ale jsou jen prepisy z papiroveho Computeru) Dle meho si musi kazdy nejprve zamest pred svym prahem Martine ... "vsechny" vase clanky na HWM jsou uplne stejne udelane ... tak co resis? CPU chart, testy grafik ve hrach, prepis Newsek do clanku ... vsechno vycucavka z jinejch clanku z ciziny ...

Mam takovy dojem ze se to v CR asi za chvili uz delat jinak ani nebude ...

PS. vetsinou neni problem si sehnat svoleni k publikaci (prekladu) a legalne, viz treba clanek o exkurzi do Gigabyte ... a v tomto pripade to pujde take tak jednoduse ...
Naposledy upravil(a) OBR dne ned 21. říj 2007, 17:20, celkem upraveno 1 x.
Discriminator
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:Na newsku je to slusne a akceptovatelne ... ale jako samostatny clanek je to sice zvrhle ... ale treba na zive.cz se TO JINAK NEDELA! Dle meho si musi kazdy nejprve zamest pred svym prahem Martine ... vsechny vase clanky na HWM jsou uplne stejne udelane ... tak co resis? CPU chart, testy grafik ve hrach, prepis Newsek do clanku ... vsech vycucavka z jinejch clanku z ciziny ...

Mam takovy dojem ze se to v CR asi uz delat jinak ani nebude ...
Ano ale moje clanky na HWM jsem okopiroval se souhlasem autora, kterym neni nikdo jiny nez ja - a o to tady jde... navic jsem za ty "okopirovane" clanky nedostal nejaky dalsi honorar - navic takovy honorar, ktery by nevychazel z me vlastni prace ale z prace druhe osoby
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Osobne s tim nesouhlasim a myslim ze to uverejnit byla chyba ... ale co se tyce honorare, tak i ten "novy autor" s tim mel praci a neco si zaslouzi, ale melo se to uverejnit ve forme velke newsky a basta
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

OBR píše:... vsechny vase clanky na HWM jsou uplne stejne udelane ... tak co resis? CPU chart, testy grafik ve hrach
Ale nepovídej. Ještě řekni, že Petr Štefek vykradl výsledky z UT3 článku Anandtechu, který vyšel o dva dny později :lol:
OBR píše:...prepis Newsek do clanku ... vsech vycucavka z jinejch clanku z ciziny ...
Vydáváme snad tyhle dlouhé novinky, které vyjdou jako články, za vlastnoručně získané informace? Ne. Zahraniční weby opisují novinky jeden od druhého, občas stylem copy+paste. Když už nic jiného, tak v ČR ty zprávy překládáme.
Discriminator
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

nechtel jsem at se z toho tady stane zbytecny flame, ktery nakonec vyplyne v uzamceni tohot threadu - myslim, ze jsme schopni se o vsem bavit rozumne na hranici slusnosti
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

hehe, test vykonu v UT3 vysel na mnoha mistech driv nez na anand, takze ja nerikam nic a chytrejsi to uz pochopili davno ...
.. pamatuju i nekolik bitev s Valkem ... kterej vam to take nezere a verejne to publikoval ... az jste mu tam zablokovali vstup, ci co ... podivej me je to volny at si kazdej krade, co chce ... stejne se to za chvili jinak delat nebude ... je stale okurkova sezona a neni o cem psat tak se musi recyklovat a vymejset picoviny ...

Priznejme si to na rovinu, kdyby se tahle vec verejne akceptovala bylo by to absolutne BOMBA ... mohl bys mit na kazdej den fakt super prelozenej clanek z ciziny, kde maji opravdu mnohdy tak vymakany testy ze slintas ...
Discriminator
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:hehe, test vykonu v UT3 vysel na mnoha mistech driv nez na anand, takze ja nerikam nic a chytrejsi to uz pochopili davno ...
.. pamatuju i nekolik bitev s Valkem ... kterej vam to take nezere a verejne to publikoval ... az jste mu tam zablokovali vstup, ci co ... podivej me je to volny at si kazdej krade, co chce ... stejne se to za chvili jinak delat nebude ... je stale okurkova sezona a neni o cem psat tak se musi recyklovat a vymejset picoviny ...

Priznejme si to na rovinu, kdyby se tahle vec verejne akceptovala bylo by to absolutne BOMBA ... mohl bys mit na kazdej den fakt super prelozenej clanek z ciziny, kde maji opravdu mnohdy tak vymakany testy ze slintas ...
ano - s tim plne souhlasim, ze by to byla bomba ale porad se tady odbiha od toho, co jsem chtel rict a to je to, ze se tyto veci proste nemuzou delat bez souhlasu puvodniho autora at jsou to bomby jake chcou - navic s tim, ze autor rekne, ze puvodni grafy nebyly nic moc a tak udelal radeji nove - je jasne, ze pouzit puvodni grafy by bylo lehce mimo misu a timto se jen snazi cely fakt maskovat
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Pokud bych já nekde okopiroval clanek a dostal plný souhlas puvodniho autora a magazinu na kterým to bylo poprve publikovany, tak se prece nemuze jednat o krádez clánku. Krádez znamena, že si neco vezmu bez dovoleni toho majitele, ale kdyz majitel/lé souhlasi , tak to je podle me naprosto ok.

To, že se na HWM objevili stejný články, jako na pct je docela rozporuplná vec. Je sice pravda, že autor je pořád stejný ale pokud už někde svuj článek publikoval ( na PCT), tak by se měl zeptat magazinu PCT, jestli svůj článek muze publikovat i nekde jinde( treba na HWM), pokud majitel PCT řekne, že s tim souhlasí, tak je to zase všechno naprosto v poradku....

Jak to je ve skutecnosti s clanky na HWM netusim ?
To, že se kopírují články ze zahraničních serverů a oni o tom vůbec nevědí, že se na PCT nebo někde jinde něco takovýho objeví je docela masakr....Ale jak je vidět, tak s tím nikdo nic nedělá a je jim to celkem jedno...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

A dostal pan Janalík nebo PCTuning svolení k publikaci toho článku?

Jak je to s články na HwMagu, které vyšly zároveň na PCTuningu, to taky netuším, každopádně asi záleží na tom, co měli autoři napsáno ve smlouvě s PCT. Tedy věřím [doufám], že když tady Martin moralizuje, že má zameteno před vlastním prahem :oops:
Discriminator
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:A dostal pan Janalík nebo PCTuning svolení k publikaci toho článku?

Jak je to s články na HwMagu, které vyšly zároveň na PCTuningu, to taky netuším, každopádně asi záleží na tom, co měli autoři napsáno ve smlouvě s PCT. Tedy věřím [doufám], že když tady Martin moralizuje, že má zameteno před vlastním prahem :oops:
samozrejme ze mam zameteno - jelikoz jsem zadnou smlouvu ani nemel tak clanek je porad pouze mym osobnim dusevnim vlastnictvim a muzu s nim nakladat dle sve uvahy
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Discriminator píše:
Lukfi píše:A dostal pan Janalík nebo PCTuning svolení k publikaci toho článku?

samozrejme ze mam zameteno - jelikoz jsem zadnou smlouvu ani nemel tak clanek je porad pouze mym osobnim dusevnim vlastnictvim a muzu s nim nakladat dle sve uvahy
to máš pravdu no. Stejně bych se k tomu mohl postavit já ze svým článkem. Ale mě by to přislo dost nemorální, dělat něco proti serveru, kde jsem už něco publikoval, aniž bych od nich dostal aspon svoleni (třeba na icq).
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Highlander píše:to máš pravdu no. Stejně bych se k tomu mohl postavit já ze svým článkem. Ale mě by to přislo dost nemorální, dělat něco proti serveru, kde jsem už něco publikoval, aniž bych od nich dostal aspon svoleni (třeba na icq).
no, mi by to bylo jedno, pokud bych to s prvnim serverem nemel ve smlouve a nemel bych priplatek za exlusivitu... respektive, pokud neco takoveho nebylo ani zmineno, tak proc to nepublikovat a vice serverech. :?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>Highlander: Už v minulosti bylo běžné, že nějaký článek vyšel zároveň na pct i jinde, případně že autoři občas napsali něco pro jiný magazín. Nic špatného bych na tom neviděl, zvlášť z pozice někoho jako jsi ty - to, že PCT prodáš nějaký článek, tě s ním nijak nesvazuje, nejsi jeho zaměstnanec...
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“