výběr "entry level" zrcadlovky
- crashPC
- Mírně pokročilý
sx02: k tý ceně... nevím.
Canon bez objektivu: 14200Kč (cashback)
A100 bez objektivu: 18 800Kč
Olympus E-510 bez: 19 500+Kč
Olympus E-510 dual kit: cca 27 000Kč
Canon dual kit nebo single s širokorozsahovým Tamronem: cca 27000Kč
Já si myslím že Canon konkuruje, a je hoden výběru. Každý si pak dle svých priorit vybere Olympus nebo Canon, to už je jedno....
VI Tiger: to víš že je pohotovej a dobrej. je skoro stejně velkej jak průměrný EVF, bohužel tak nebo tak pokud někdo vidí velkou černou mašinu, tak je zle. lidi se vážně chovaj jinak. Jinak automatika je u kompaktů taky, takže u zrcadlovky to nevidim jako problém - vždycky bude lepší a i automatika/semi pokud vím se dá nějak nastavit aby dělala to co chce fotograf.
a opakuji 350ka nová už se nevyplatí. stojí v kitu 15 100 a 400ka je o 1500 dražší. U samotného těla se rozdíl ještě více setře až na řády stokorun.
Canon bez objektivu: 14200Kč (cashback)
A100 bez objektivu: 18 800Kč
Olympus E-510 bez: 19 500+Kč
Olympus E-510 dual kit: cca 27 000Kč
Canon dual kit nebo single s širokorozsahovým Tamronem: cca 27000Kč
Já si myslím že Canon konkuruje, a je hoden výběru. Každý si pak dle svých priorit vybere Olympus nebo Canon, to už je jedno....
VI Tiger: to víš že je pohotovej a dobrej. je skoro stejně velkej jak průměrný EVF, bohužel tak nebo tak pokud někdo vidí velkou černou mašinu, tak je zle. lidi se vážně chovaj jinak. Jinak automatika je u kompaktů taky, takže u zrcadlovky to nevidim jako problém - vždycky bude lepší a i automatika/semi pokud vím se dá nějak nastavit aby dělala to co chce fotograf.
a opakuji 350ka nová už se nevyplatí. stojí v kitu 15 100 a 400ka je o 1500 dražší. U samotného těla se rozdíl ještě více setře až na řády stokorun.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě, když si dobře vybíráte tak proč nekoupit z druhej ruky
jinak ktěm olympusům, ty se daj dneska sehnat taky za pakatel...
a k značkám, mužeš koupit jakokoliv zrcadlovku, ale většina lidí skončí u CANON nebo NIKON, a pak je otázka na něm, pro mě přijatelný volby jsou D80 nebo D200, ale nakonec jsem dal přednost stejně canonoj
jinak jak se řikalo k tej třistapadině, tak z druhej ruky to je rozhodně o něčem jinym, třeba tohle je pěknej inzerát za tu cenu:
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=46571
jinak ktěm olympusům, ty se daj dneska sehnat taky za pakatel...
a k značkám, mužeš koupit jakokoliv zrcadlovku, ale většina lidí skončí u CANON nebo NIKON, a pak je otázka na něm, pro mě přijatelný volby jsou D80 nebo D200, ale nakonec jsem dal přednost stejně canonoj
jinak jak se řikalo k tej třistapadině, tak z druhej ruky to je rozhodně o něčem jinym, třeba tohle je pěknej inzerát za tu cenu:
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=46571
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
tady vubec nejde o rychlost fotaku/objektivu - ta je plne dostacujici - jak ty fotis momentky?PzKpfw VI Tiger píše:Mi 350D přijde pohotovy dost, Když ho máš "spící" tak fotí hned při zmáčkutí spouště a když ne, tak údajně by měl být schopny fotit 0,2sec po zapnuti. To sem nezkoušel, nemam tak rychly ruce, ale jde to hned.
S tim nastavovaním je trochu problém, protože ty auto režimy podlě mě nepodávají takovou kvalitu, jak když si to uděláš sám.
Ja mam fotak vetsinou v pouzdru a nez ho vyndam, odkryju krytku, kouknu do nej tak je obvykle momentka pryc. A malokdy udelas momentku kdyz zrovna mas fotak na krku. To jde se setakem, ale s necim tezsim tahat to furt na krku to proste nejde.
A kdyz tak pak vypadas bud jak kokot (pozer) a nebo (a zaroven) se nikdo zas nechova normalne.
Nehlede na to ze kdyz ma clovek fotak na krku tak je pro vetsinu dynamictejsich akci, pri kterych vznikaji nejlepsi momentky totaln nepouzitelnej.
Na momentky panove jedine kompakt, nejakej malej, co clovek muze nosit v kapse ci na opasku. To mi nikdo nevymluvi a tak tak to bylo mineno.
Crash: Srovnavelj srovnatelne - je jasny ze canon vyjde nejlip, ale pridej k nemu nejakej objektiv kterej je na urovni setaku od olympusu a ses nekde jinde. (predevsim proto ze nejakej levnej takovej moc neni).
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník
- crashPC
- Mírně pokročilý
sx02: ano, to je vážně na hluboké zamyšlení a na priority. Pokud by šlo o konečné řešení se kterým by se nehýbalo, tak se též asi přikloním k olympusu s malou výtkou vyššího šumu.
Pokud to ale konečné řešení nebude, Canon nabídne velmi dobré možnosti a nízký šum. Prostě nelze paušalizovat a určit vítěze. Já bych třeba ani tak dlouhá ohniska nevyužil, proto bych se spokojil s jedním objektivem.... Volba je těžká. canon má mouchy v levných objektivech a chybí mu live-view(mě nezajmá) a Olympus má zas své mouchy ve snímači...
Pokud to ale konečné řešení nebude, Canon nabídne velmi dobré možnosti a nízký šum. Prostě nelze paušalizovat a určit vítěze. Já bych třeba ani tak dlouhá ohniska nevyužil, proto bych se spokojil s jedním objektivem.... Volba je těžká. canon má mouchy v levných objektivech a chybí mu live-view(mě nezajmá) a Olympus má zas své mouchy ve snímači...
- Vodnik
- Začátečník
-
2sx02: já ti nevím, ale právě na momentky se mi daleko lépe osvědčuje zrcadlo. Důvod - rychlost, sekvenční snímání, lepší fotky z interiéru. Fotím poměrně hodně děti, těm je nějaký foťák na krku celkem ukradený, když se třeba zaberou do hry. Ale pokud je potřeba něco zmáčknout, tak to musí být rychle, což kompakt prostě neplní. Navíc co si budeme říkat o kvalitě fotek na vyšší ISO z kompaktu, protože tyhle fotky většinou vznikají bez blesku, ten už by rušil
vss Vodnik DrC+ (kp)
- crashPC
- Mírně pokročilý
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- KillerShot
- Začátečník
-
- crashPC
- Mírně pokročilý
Neunáhli se, ale ani zas nevybírej rok. doporučuju vážně si to někde vyzkoušet. Nikdy jsem to moc nedělal, ale u fotoaparátu za 15+ tisíc je to docela namístě. Canon je sice nejlevnější, ale má proč. je to konkurenční boj a při stejné ceně by neobstál. liveview může být často opravdu nápomocné. Tím nechci říct že je horší, ale Ten foťák přeci jen přestává být moderní (liveview atd, pořád dokola...) a chyběj mu tyhlety vychytávky.
I přesto ale též beru Canon - jeho síla při nedostatku světla se projeví...
I přesto ale též beru Canon - jeho síla při nedostatku světla se projeví...
- KillerShot
- Začátečník
-
Tak oba dva jsem uz mel moznost drzet v ruce a vzkouset. S obema se mi zachazelo vyborne. Takze v posledni dobe pomalu prestavam vedet, ktery nakonec vezmu :)) Nastetsi mam jeste cas na rozhodnuti.
Jeste k cene canonu, velni dobre ceny maji na pixmanii. S obchodem mam vlastni zkusenosti a mohu doporucit. Canon eos 400d tam ted stoji neco malo pod 18000.
Jeste k cene canonu, velni dobre ceny maji na pixmanii. S obchodem mam vlastni zkusenosti a mohu doporucit. Canon eos 400d tam ted stoji neco malo pod 18000.
- hanz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nakonec nakoupil: mám Canon EOS 350D + 18-55 seťák => dočasně. Zatím se jen uctivě seznamujeme, ale musím řict, že rychlost a přesnost ostření mě proti EVF "odbourala" a samozřejmě možnost manuálního ostření je super (což mi na EVF brutálně chybělo - hlavně na Olíkovi, kterej v šeru nezaostřil).
Další věc, ve kterou jsem doufal (a očekával) je, že s DSLR s takhle velkým čipem se skvěle fotí na minimální hloubku ostrosti (to já moc rád). Než jsem vykouzlil na EVF s 1/2,5" nějakou menší hloubku ostrosti než "nekonečno", tak to byla docela alchymie (existují třeba na FZ7 na to programy, ale zase "udělat si to sám..." ).
Zatím jsem nadšen. Určitě budu mít i spoustu dotazů, takže se nezapomenu ozvat. Jinak díky za tipy při výběru.
Další věc, ve kterou jsem doufal (a očekával) je, že s DSLR s takhle velkým čipem se skvěle fotí na minimální hloubku ostrosti (to já moc rád). Než jsem vykouzlil na EVF s 1/2,5" nějakou menší hloubku ostrosti než "nekonečno", tak to byla docela alchymie (existují třeba na FZ7 na to programy, ale zase "udělat si to sám..." ).
Zatím jsem nadšen. Určitě budu mít i spoustu dotazů, takže se nezapomenu ozvat. Jinak díky za tipy při výběru.
- crashPC
- Mírně pokročilý
- Vodnik
- Začátečník
-
Jsem moc zvědavej, jestli budeš takhle mluvit ještě po první reklamaci de francouzského obchodního práva... I když Canon má možná celosvětovou zárukuKillerShot píše: Jeste k cene canonu, velni dobre ceny maji na pixmanii. S obchodem mam vlastni zkusenosti a mohu doporucit. Canon eos 400d tam ted stoji neco malo pod 18000.
vss Vodnik DrC+ (kp)
- crashPC
- Mírně pokročilý
To ne. myslím že se vyplatí připlatit. v českejch e-shopech se dá sehnad už pod 18500, tak nevím co se tu řeší - ušetřit pár podělanejch stováků na mašině která může doject po pár snímcích(výrobní vada jednoho kusu). a že se to lidem občas stává....
a to ještě je třeba odečíst ten cash-back....
a to ještě je třeba odečíst ten cash-back....
- Fireboy
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
-
nejlepsi je dneska Canon 400D na Megafotu, za 16090 - cashback 70 EUR, coz je nekde kolem 14500, coz je moc prima cena za fotak takovych kvalit. Ono se to nezda, ale polezou vam z toho stejne fotky jako ze 40D. Jinak hlavne bych volil dobry objektiv ... nejlepsi je Canon 50/1.8, setak se da taky, ale je to takove nutne zlo ... ja osobne fotim hodne a jsem zasadni privrzenec pevnych skel, krome supersirokouhlych zoom objektivu, kde neni moc dobra nabidka pevnych skel (touzim po Canon 24/1.4)
jinak batterypack neni nutnost a cim lepsi fotak tim lepe
jinak batterypack neni nutnost a cim lepsi fotak tim lepe
- crashPC
- Mírně pokročilý
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00046018
- připlatíš si 46 korun, a dostaneš o rok delší záruku. proč šetřit na mašině za 15 táců když se může podělat???
- připlatíš si 46 korun, a dostaneš o rok delší záruku. proč šetřit na mašině za 15 táců když se může podělat???
- crashPC
- Mírně pokročilý
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to taky mužu říct, sou fakt nejlepšícrashPC píše:s obchod.cz i megafoto mám několikanásobné nejlepší zkušenosti. rychlost, poctivost...
jinak ktej záruce - já mam C 30D kterej je z honk kongu, a tam je uplatnitelná záruka pro 2 roky, pak sou ještě karty který sou univerzální pro USA, ale je i mezinárodní, který sou na 1 rok, tu budto máš kartu přímo od prodeje nebo pak po registraci produktu
All I know is that I know nothing.