Oblivion - pády FPS, záseky

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Filipb
Začátečník
Začátečník

Oblivion - pády FPS, záseky

Příspěvek od Filipb »

Dobrý den,.
tohle jsem si vyjel o mojí sestavě pomocí dx diag
vytáhl jsem to co mi přišlo duležité..

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG

Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz (2 CPUs)

motherboard:Gigabyte DS4

Memory: 2046MB RAM

Page File: 303MB used, 3635MB available
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

Card name: NVIDIA GeForce 8800 GTS
Display Memory: 320.0 MB
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.6371 (English)

zvukovka(integrovaná)
Description: Realtek HD Audio output/input
Driver Name: RtkHDAud.sys
Driver Version: 5.10.0000.5490 (English)

tak aby sme se dostali k problému...je to spíš takový dotaz protože ostatní hry se mi nesekají "doslova".. /bioshock, doom 3, quake 4,moc toho neni..

hraju v nastavení bez AA/AF, 1024X768, HDR jinak vše na max kromě stínů ty mám vyplé..v přírodě na lánech trávy a lesů se mi FPS pohybuje mezi 25 až 60 fps.. někdy se mi stane , že se to začne trhat a to fps neklesne ani pod 25 fps..pak klesne na tři a skáče sem a tam.. a přitom okolí je pořád stejné..trvá to někdy 10 vteřin a pak se to zase uklidní..
ještě horší jsou bytky...jakmile jsou tam kouzla tak se to nehorázně seká snímky neklesnou pod 16..když nastavím horší grafiku tam mi to příjjde stejné...pak se mi stává, že začne vynechávat zvuk /například meč když sekám atd....je to normální? strašně mi fps skáče a lidi s horšíma kompama jsou rádi za 20 fps a u mě se to při 20 fps nedá vůbec hrát hlavně u těch bytek..
vim že engine Oblivionu je dost nestabilní.. ale kdybych měl například ge force 6600 tak si hru nedokážu absolutně představit..

srry za pravopis.. a dík za rady..

/edit Forton blustorm 500W...
/ještě jsem skoušel dema her unreal tournament 3 a COD 4 vše na high AA4X AF 16X 1280 X 1024 bez trhnutí...

//Thellwin - upraven název threadu
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

videl bych to na nevyladeny memory management ktrej by teda mel bejt dle onvidie uz opravenej, Nebo to muze bejt nedostatek operacni pameti me dost pomohlo prejit z 2GB n 4GB prave u teto hry. Nebo to muze bejt nedostatek ram na grafice. Ale zvlastni ze kamos tedka koupil 2900XT s CORE 2 DUo na 2.7ghz a Ghotic 3 mu chodi vse na max v 1600x1050. Skousel si preinstaoat DX9 a drivery?
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

nedávno jsem instaloval nějaký balík DirectX 9.0c a nvidia drivery mám 163.71 dneska jsem škoušel demo call of juarez vše na max AA X16 AF X4
a ani sek, fraps mi v nějakým lese ukazoval nejmín 30 fps a zdálo se mi to že to vůbec neskákalo jako v oblivionu...nedávno jsem nahrál Gothic 3 a tam jsem měl v tý první misi, bitce asi jen okolo 15 fps - sekalo se to. při běhu přírodou se to nesekalo a najednou z ničeho nic zásek, jak kdyby něco načítalo tak na 5 vteřin.. ještě jsem zapoměl mám hardisk WD2500YS ten se taky občas ozve ....:cry:

jo zapoměl jsem, jeětě před touhle grafárnou jsem měl leadtek 8800 GTS 320MB a dělala to samí... takže je taky možný že to grafárnou neni..moc tomu nerozumim takže jen taková úvaha.,. 8-)

já bych klidně na 4 GB rozšířil , ale já mám 4X 512 a všechny sloty jsou plný.. takže se mi moc ramky nechce vyhodit..

ještě nevim jestli to s tim souvisí v 3D marku 06 jsem měl něco kolem 7800 bodů..
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

s tou RAM ako tvrdi Stratos je to uplna kravina ... 2GB jej stacit musia a aj stacia ... sam mam 2GB RAM a Oblivion ide v pohode ... a je to sposobene nedonosenym memory managementom ... i ked mne FPS nepadne pod takych 30-35fps
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

a nemáš tam nějaké pluginy? ne každé si spolu rozumí a dělají pak problémy.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

videl bych to na nevyladeny memory management ktrej by teda mel bejt dle onvidie uz opravenej, Nebo to muze bejt nedostatek operacni pameti me dost pomohlo prejit z 2GB
to Stratos: koukám, že už nevíš co by jsi napsal. :x 2GB určitě není málo. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

skus si pustit RivaTuner a tam Monitoring ... ponastavuj pluginy a uvidis ako sa co sprava ... napr kolko ram to berie, ako je na tom CPU, je tam toho mnoho ... skus a uvidis ;)

to Stratos: este jedna otazocka ... ako sa da prosim ta preinstalovat DX9 ??? mozes ho akurat tak updatnut ...
Naposledy upravil(a) IQLogic dne pon 22. říj 2007, 15:43, celkem upraveno 1 x.
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

Mno pár pluginů mám skusim nahrát čistou hru...ale pochybuju že je to tim..

a co udělám s tim memory managmentem? nechápu jak můžou na trh vypustit katru co neni vyladěná...to je jak kdyby vypustili nový mondeo, ale u toho nefungovali brzdy...
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Filipb: no nie je to celkom tak ... ten Memory Management Bug je tusim vo vsetkych kartach 8 rady ... len ho nevnimame na inych ako na 320MB 8800GTS ... s tym mondeom to nebol dobry priklad ... na 8800GTS mozes aspon behat ... skor je to tak ako keby to mondeo bolo pre piatich ludia avsak sedacky by boli len 2 ... cize ti zvysni ludia by sa tam nenapchali a ty by si sa musel otocit trikrat a zabralo by ti to viac casu ... nejak tak to je aj pri tom Bugu ... grafika ma sice 320MB ale nevyhadzuje odtial nepouzivane textury vyhodi ich odtial len ked miesto potrebuje ... to spomali cely proses prenosu informacii z jadra do pamati ...
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

Jo tak to je smutný... a proč to dělá jen u gothic 3 a Oblivionu? docela lituju že jsem si před tím půl rokem nekoupil nějakou Atinu...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pokud to máš na max., tak by nemusela stačit paměť na grafice. Memory bug už byl v nových verzích driverů (k nelibosti Stratose) opraven. A 2GB Ram by nemusely stačit u G3, kde jsem zaznamnal kladné ohlasy při zvýšení z 2GB na 4GB, ale na Oblivion by stačit měly.

A přesun z NV grafik
Naposledy upravil(a) Thellwin dne pon 22. říj 2007, 16:06, celkem upraveno 1 x.
Goldnoob team proud member!
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

nemusis lutovat ... no robi to tam kvoli tomu ze Oblivion a Gothic 3 pouzivaju obrovske mnozstva textur ktore sa nestihaju striedat v pamati kedze karta stare nepotrebne textury sama nemaze ale ich teoreticky prepisuje (co je pomale) ... v hrach kde nie je potreba velkeho mnozstva textur ide vsetko v poriadku ...

no plus pozeram ze ty mas nove drivery takze bug by uz podla nvidie nemal byt (co sa mne z osobnych skusenosti nezda aj kvoli prepadom FPS napr v STALKERovi)
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

tak jsem zapnul HW monitoring v rivatuneru co mám přesně hledat/dělat?
/Oblivion nahranej s patchem 1.2 nic víc..
jedná se o Hw monitoring? nic jinýho jsem v rivatuneru nenašel..
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

musis si nastavit plugin na sledovanie vyuzitia RAM i ked pochybujem o tom zeby oblivion potreboval ramky viac ... a postup ... ked ti vybehne okno s HW Mon klikni na tlacitko Setup ... zjavi sa dalsie okno a tam klikni na Plugins v zozname "zafajkni" Sysmem.dll a Vidmem.dll ... vsetko potvrd a v okne HW Mon by si mal uz vidiet vyuzivanie video pamate a RAM
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

hej super.. sice nevim čim to může bejt .. ale když jsem to přeinstaloval a mám čistýho obliviona s patchem 1.2 a pluginem akatosh -drak, tak se to seká jen když letim na drakovy --musí asi načítat okolí a to jsem měl všchno nastavení na max i stíny 1280 X 1024 , AA8X , AF16X, v imperial city jsem nalákal 10 vojáků a fps sice bylo mezi 15 -20 ale nesekalo se to...když jsem vypnul stíny -stejně jsou hnusný.. tak to skočilo na 30..:)a v riva tuneru HW monitoringu něco vypíšu .. physical memory usage se drželo mezi 1200 až 1400, page file usage mezi 1100 až 1200, video memory usage 375 - 435
local videomemory usage neco málo nad 300, non local video ... stoupalo z 67 na 130.. teplota core nepřesáhla 77 snad vám to něco řekne..
nastavení jsem měl na max a tak hrát ani nebudu tohle je jen pokus... ta video memory vypadá , že už má svůj limit..
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Oblivion i Gothic 3 jsou moje nej hry a zkoušel jsem v různých nastaveních a na různých konfiguracích, tak přidám zkušenosti. Původně jsem měl v základu podobný PC jako ty (E6300, P965-DS-4, 2GB RAM a X1950Pro 256MB) a Oblivion jsem hrál v 1152x864 na max bez Self Shadows a ještě něčeho+AF a šlo to docela dobře(málokdy pod 20, což podle mě na RPG stačí) žádný sekání, pokud jsem byl na jednom místě, se nekonalo a bylo to plynulý, takže pokud je opravdu na 8800GTS 320MB Memory Management Bug opraven, tak grafickou pamětí pamětí to podle mě neni. Gothic 3 už byl o poznání méně slavnější a sekalo se to docela dost po uběhnutí jenom malého kousku, ale pokud jsem stál na jednom místě, tak fps stále stabilní. Poté se 4GB se plynulost Gothicu 3 zvedla, u Oblivionu byl vliv nulový.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Filipb: vypni si PageFile .. pri tom mnozstve RAM je odkladanie na disk zbytocne ... a vidis ze pamat 320MB je pre Oblivion malo kedze zralo to pamate 375 - 435MB ... skus este ovladace najnovsie .. tusim 163.76
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

na nvidia jsem nenašel 163.76... je tam jen 163.71 a ty mám nahraný...
měl jsem nastavený vše na max...takže když to trošku stáhnu tak snad 320 MB bude stačit..
btw page jsem vypnul..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Stratos píše: me dost pomohlo prejit z 2GB n 4GB prave u teto hry.
Tak toto je fatalna blbost.
Uz sa to riesilo davnejsie v threde o Oblivione. Oblivion je naprogramovany (alebo ma bug?) tak ze nedokaze vyuzivat viac ako cca 1GB RAM, myslel som vtedy ze prechod z 1GB na 2GB mi pomoze ale prd... RAM vyuzita na 50% za kazdych okolnosti. U Gothica je to nieco ine, Gothic ma clovek aspon sancu plynulo hrat s viac ako 2GB RAM, u Oblivionu vdaka bugu hry nepomoze ani 1TB RAM :lol: . Hranie s nejakym Hi-Res texture packom je teda nemozne pokial chce hrat clovek bez otravnych zasekov.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Filipb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Filipb »

heh nerad bych tímto tématem rozpoutal nějaký flame...

mno už jsem si našel ty nový ovladače tak to skusim...
tak nevim jestli je to těma ovladačema ale seká se to zase... zatim na to peču... nemám na to nervy... :evil:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“