-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
BartEZ
Nováček
Nováček

ati catalyst

Příspěvek od BartEZ »

Ahoj,
před nedávnem jsem řešil podobný problém s moji stařičkou kartou ATI Radeon 9600XT. Nové ovladače 7.9 a 7.10 mi v testu directx hlásili tuhle chybu
"Direct3D 7 test results: Failure at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x80004005 (Generic failure), a tak dále"
Pomohlo až přechod zpátky na catalysty v. 7.8 kde je již vše bez problémů.
Nevím proč ATI (AMD) vydává nekompatibilní ovladače, myslím že nejenom mě to zamotalo hlavu.
svět je plný překvapení
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no, nechapu proc by mela ati dal vydavat ovladace pro tenhlo totalni zastaralej lowend :roll: .
BartEZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od BartEZ »

Nešlo mi ani tak o nové ovladače, instaloval jsem Win (nový HD) a tak si stáhnul nové ovladače na tuhle mojí grafiku z netu. Nebylo tam jediné upozornění že současné catalysty nejsou kompatibilní se staršími kartami což bych považoval za slušnost od ATI (AMD).
svět je plný překvapení
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

cau,
mam takovy nemily problem,kdyz zapnu film,tak to dela takove ty duchy,hlavne kdyz je cerne pozadi..a kdyz zapnu Tv live z netu,tak obraz je vykreslovan zelene a fialove,jako by to karta nezvladala..jenze toto vsechno se projevi az kdyz naistaluju catalysty..zkousel jsem format a instalaci XP a jelo to dobre i tv z netu,dokud jsem nenainstaloval catalysty..kodeky mam,catalysty jsem zkousel od 7.6 do 7.10..neni nekde neco co bych odkliknul a zbavil se techto potizi??nesetkal se s tim nekdo?
Naposledy upravil(a) Jirry dne pon 22. říj 2007, 21:52, celkem upraveno 2 x.
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

vypinanie monitor uz lezie na nervy aj mne. presiel som z 7.6 na 7.9 a je to tu. pri hrani HLep2 mi vypne karta po cca5min. Pc bezi dalej a obraz uz nenabehne a nasleduje restart. ak je to ovladacom tak ma AMD/ATi sklamali!!!!!
C2D 72003,2GHz,GA EP35DS4,ATI 5770 Vapor-X,A-DATA 2*2Gb Viesta,WD 640GB AAKS,Seasonic 520W
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

co bys chtel po tavicim se sapphiru? :lol: . ja mam asuse a no problemo :)
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Neco na tom bude, ze ty saphire jsou shit:)
Reklamace to ale zpravila, taky neco podobneho, jenze to uz tam litali artefakty, uz od startu.
Jinak mam ted jiny problem a to ten ze, kdyz jsem mel NV6600 a zapnul jsem vynucene, treba vyhlazovani, tak to vyhlazovani v te hre bylo, stuj co stuj i kdyz nehratelne, ale bylo. U tehle ATI, at je to 2.7, 2.9 (stale nenabehnou win ani u nove karty) ci 2.10, tak vyhlazovani nejde vzdy, pouze v GTA SA, tam to fungovalo vsechno, jinak z novejsich nic. Poradte nekdo, jak prinutit ovladace, aby se mnou spolupracovali? Spis aby poslouchali, a fungovali, tak jako u NVidie.
Diky:)

A mimochodem, predesla karta mi topila jak bestie, ale chladic sedel. Tahle netopi tolik ani nahodou a ani se u ni nevyskytuji problemy, ktere jsem popisoval o predesle karte asi o tri stranky zpet.
Naposledy upravil(a) Ruka dne ned 21. říj 2007, 21:44, celkem upraveno 3 x.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

DRACUL píše:vypinanie monitor ...
Tento jev jsem na své Asusce pozoroval naposledy u driverů 7.1, kdy po vypnutí LCD už nenaskočil obraz, nebo se z ničeho nic vypnul během hry, nabíhání hry atd. ale všechny novější verze už byly ok (7.4/7.9).

Zkus drivery pořádně odinstalovat a vykopat vše dokonale z PC a apk znovu instalnout.
Goldnoob team proud member!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Ruka: skousel jsi nainstalovat holej driver bez ccc a nastavovat to pres ATT?
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

pouzivam omegy a vsetko robim cez ATT. pred instal novych ovladacov stare vzdy dokonale odstranim. uninstal-restart-safe mode-drivecleaner-instal!
C2D 72003,2GHz,GA EP35DS4,ATI 5770 Vapor-X,A-DATA 2*2Gb Viesta,WD 640GB AAKS,Seasonic 520W
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a zkusil si origo ovldace? :roll:
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

a co je to ATT? :)
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

origo ovladace som este nikdy neskusil
inac myslim ze je to graf lebo asi dva tyzdne mi cudne preblikava monitor akokeby sa menil jas alebo to vyzera ako ked mas na telke "duchov"
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

teploty? zkus origo ovladace

to Ruka: ATT=Ati Tray Tools. nastroj na nastaveni vsehoco se tyka grafiky
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

pri hrani Half-life E2 max 65 C
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

Jirry píše:cau,
mam takovy nemily problem,kdyz zapnu film,tak to dela takove ty duchy,hlavne kdyz je cerne pozadi..a kdyz zapnu Tv live z netu,tak obraz je vykreslovan zelene a fialove,jako by to karta nezvladala..jenze toto vsechno se projevi az kdyz naistaluju catalysty..zkousel jsem format a instalaci XP a jelo to dobre i tv z netu,dokud jsem nenainstaloval catalysty..kodeky mam,catalysty jsem zkousel od 7.6 do 7.10..neni nekde neco co bych odkliknul a zbavil se techto potizi??nesetkal se s tim nekdo?
lidi nevite nekdo co s tim???:-(
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jirry píše: lidi nevite nekdo co s tim???:-(
Nevim esli je to co myslim ja ale zkus updatovat VMP na min. verzi 10,pokud teda mas 9tku..
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

godlike píše:
Jirry píše: lidi nevite nekdo co s tim???:-(
Nevim esli je to co myslim ja ale zkus updatovat VMP na min. verzi 10,pokud teda mas 9tku..
kdyz ono to dela i ve vlc a bsplayeru..:(jinak ve hrach a v XP je to naprosto OK..:(jeste jsem zkousel omegy,nainstaloval jsem je ale grafarna se pak tvarila jako nenainstalovana..myslite,ze by mne mohlo pomoct flashnuti noveho biosu na zakladni desce??
Naposledy upravil(a) Jirry dne úte 23. říj 2007, 10:53, celkem upraveno 1 x.
AXB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AXB »

Jirry píše:lidi nevite nekdo co s tim???:-(
Třeba to bude ono: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=103283
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

AXB píše:
Jirry píše:lidi nevite nekdo co s tim???:-(
Třeba to bude ono: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=103283
OK,hned co prijedu domu to vyzkousim a dam vedet..
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“