spuštění hóódně starého PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
HoffyCZ
Nováček
Nováček

spuštění hóódně starého PC

Příspěvek od HoffyCZ »

Našel jsem u strejdy jeden ultramegahodněmoc :D starej počítač, kupodivu, když ho zapojím do zásuvky, tak nevybouchne :D, ale naběhne info o procesoru, pak to zjišťuje velikost paměti a v tý chvíli se to kousne a nic to nedělá. Do BIOSu se nelze dostat. Mohl by někdo podat INFO? Díky moc!!!
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Dopíš zostavu! (poprípade dopíš čo vypisuje BIOS)

Rozobrať PC - vyčistiť a zase poskladať.
HoffyCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od HoffyCZ »

Jak říkám, našel sem to PC u strejdy někde ve starým kanclu....je to AMD nějaká 486..má to dvě simm paměti...jinak fakt netuším
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

HoffyCZ píše:Jak říkám, našel sem to PC u strejdy někde ve starým kanclu....je to AMD nějaká 486..má to dvě simm paměti...jinak fakt netuším
Otvoris case, pokukas co tam je a pripadne pogooglis na nete. ;-)
HoffyCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od HoffyCZ »

Takže typ těch pamětí SIMM je LGS GM71C18160AJ7, je to tedy 2x 4MB, deska OPTi 82C895, procesor AM486 DX4, jede na 100MHz, grafika Cirrus Logic, jestli potřebujete vědět ještě něco, napište, zkusím se mrknout.....a zkuste mi někdo poradit, čím to může, že to nefachá, jak má!!! Díky :-D
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

HoffyCZ píše:Takže typ těch pamětí SIMM je LGS GM71C18160AJ7, je to tedy 2x 4MB, deska OPTi 82C895, procesor AM486 DX4, jede na 100MHz, grafika Cirrus Logic, jestli potřebujete vědět ještě něco, napište, zkusím se mrknout.....a zkuste mi někdo poradit, čím to může, že to nefachá, jak má!!! Díky :-D
Kedze sa ti to sekne pri kontrole RAM, tak to bude pravdepodobne v nich. Skus zohnat ine na otestovanie :-). Ale len ak ta to bavi rozbehavat, dnes uz za drobne zozenies radovo lepsie PC ;-)
HoffyCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od HoffyCZ »

To mě napadlo...mě to právě baví hrabat se v těch starších PC...není na tom co zkazit, naučím se na tom, když něco odpálím je mi to jedno atp. Když bych se takhle hrabal v PC za 10k, tak by mi bylo asi trošku líto odbouchnout desku i s komponentama třeba :) díky za radu, zkusím a dám vědět jak to dopadlo!!! :wink:
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

Skus rucne detekovat HDD v BIOSu...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“