Nové PC - pípá a nenajede ani BIOS
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- oňa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nové PC - pípá a nenajede ani BIOS
Ahoj, složil jsem tento počítač:
MB: Asus M2A-VM
CPU: AMD 3500+ AM2 (box)
RAM: Kingmax 2x 512MB DDR2 800MHz
zdroj: Fortron 350W
Ostatní díly (bedna, dvd-rw a hdd) byly ze starého PC.
Mám tento problém: Zapnu ho a ozve dlouhý píííííp dokud komp nevypnu. Na obrazovce vidím tenké kmitající vertikální čáry (jako by byl problém s GK). Grafiku používám integrovanou (a bohužel tady nemám PCIe GK). Nenajede mi ani BIOS. Větráky se točí, LED u HDD svítí, napájení do desky se také komplet zapojeno.
V manuálu (ani na netu) nejsou jednotlivé pípání popsány, tak nevím co desce chybí.
Co jsem zkoušel:
- spustit PC jen s tím nejnutnějším - MB+CPU+RAM -> pípání stejné
- spustit PC bez RAM -> pípání stejné
- složit PC na stole -> pípání stejné
- vyndat CPU -> žádné pípání
- 2x rozmontovat a složit PC -> pípání stejné
- vymazat CMOS -> pípání stejné
Zajímavost: Jednou se mi BIOS zobrazil (CPU byl správně rozpoznán a hodnota RAM správně spočítáná - tzn. bez paměti pro integr. GK) a pak dokonce i nabídka původních Win XP co byly na hdd. Pak už ani jednou.
Díly jsou nové je možné že nějaký je špatný už z výroby - že by deska?
Nějaké rady?
P.S. Stejné téma jsem přidal i do threadu k této desce, ale sem se hodí asi víc.
MB: Asus M2A-VM
CPU: AMD 3500+ AM2 (box)
RAM: Kingmax 2x 512MB DDR2 800MHz
zdroj: Fortron 350W
Ostatní díly (bedna, dvd-rw a hdd) byly ze starého PC.
Mám tento problém: Zapnu ho a ozve dlouhý píííííp dokud komp nevypnu. Na obrazovce vidím tenké kmitající vertikální čáry (jako by byl problém s GK). Grafiku používám integrovanou (a bohužel tady nemám PCIe GK). Nenajede mi ani BIOS. Větráky se točí, LED u HDD svítí, napájení do desky se také komplet zapojeno.
V manuálu (ani na netu) nejsou jednotlivé pípání popsány, tak nevím co desce chybí.
Co jsem zkoušel:
- spustit PC jen s tím nejnutnějším - MB+CPU+RAM -> pípání stejné
- spustit PC bez RAM -> pípání stejné
- složit PC na stole -> pípání stejné
- vyndat CPU -> žádné pípání
- 2x rozmontovat a složit PC -> pípání stejné
- vymazat CMOS -> pípání stejné
Zajímavost: Jednou se mi BIOS zobrazil (CPU byl správně rozpoznán a hodnota RAM správně spočítáná - tzn. bez paměti pro integr. GK) a pak dokonce i nabídka původních Win XP co byly na hdd. Pak už ani jednou.
Díly jsou nové je možné že nějaký je špatný už z výroby - že by deska?
Nějaké rady?
P.S. Stejné téma jsem přidal i do threadu k této desce, ale sem se hodí asi víc.
PC: AMD 2600+ Barton (socka A), MSI KT600, RAM Transcend 2x 512 MB DDR, GigaByte nVidia 6600 128MB AGP + AMD box (s754)
, Hitachi 250 GB SATA, DVD-RW NEC 4550A, case EC, zdroj Fortron 400W, LCD Samsung 940BW 19" wide
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- oňa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
S jedním modulem jsem to už zkoušel. Pípá to pořád stejně.Godzzila píše:mno zkusil bych to jen s jednou RAM
PC: AMD 2600+ Barton (socka A), MSI KT600, RAM Transcend 2x 512 MB DDR, GigaByte nVidia 6600 128MB AGP + AMD box (s754)
, Hitachi 250 GB SATA, DVD-RW NEC 4550A, case EC, zdroj Fortron 400W, LCD Samsung 940BW 19" wide
- bedro
- Nováček

-
Taky bych řekl ty RAM,zkoušel jsi je prohazovat,jednu,obě,mezi všechny sloty a zkontrolovat pořádně,, zackvaknutí".Projít napájení desky.Jinak odkaz na pípání biosu.http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html
Stačí hledat.
//Stano - del duplicitní post
Stačí hledat.
//Stano - del duplicitní post
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zkus zahejbat deskou, treba ma nekde studeny spoj.
Pokud nemas po ruce zadnou PCI(e) grafiku, ani moznost si nejakou pujcit od znameho, videl bych to prave na desku. Zkus se domluvit s nekym a ozkouset CPU/RAMky jinde, ale vzhledem k tomu, ze to najelo, bych to opravdu videl na desku.
// a taky zkus vyndat desku z PC a spustit to na stole, treba ti to nekde probiji
Pokud nemas po ruce zadnou PCI(e) grafiku, ani moznost si nejakou pujcit od znameho, videl bych to prave na desku. Zkus se domluvit s nekym a ozkouset CPU/RAMky jinde, ale vzhledem k tomu, ze to najelo, bych to opravdu videl na desku.
// a taky zkus vyndat desku z PC a spustit to na stole, treba ti to nekde probiji
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- nexik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- srna
- Středně pokročilý

- oňa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno
Díky všem za rady. Zkusil jsem to ještě naposledy složit na stole. RAM nebyla v prostřed domáčklá, ale stejně to se 2 moduly nejelo. S jedním jsem se dostal do BIOSu a nastavil napětí RAM na 2,1V - to byla rada na ASUS fóru pro 800MHz moduly.
Výsledek: ASUS M2A-VM + DDR2 800MHz se nastartuje jen s jedním modulem. Pak rychle nastavit napětí na 2,1V.
Výsledek: ASUS M2A-VM + DDR2 800MHz se nastartuje jen s jedním modulem. Pak rychle nastavit napětí na 2,1V.
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: