Dobrý den,
předem se omlouvám, jestli to tu je už někde napsaný, ale nic podobnýho jsem nenašel. Jinak s tímto nemám žádné zkušenosti, takže mě berte jako lamku, co by se chtěla něco naučit.
K mýmu problému:
Mám router XAVI x122r a internet od českýchradiokomunikací (ADSL 2Mbit). Veřejnou ip mám, ale nemůžu se nikde dát jako aktiv, ani nemůžu založit hry (war3 - dota). Připojený mám dva pc (můj a bratra). Tuším, že musím něco nastavit v rozhraní routeru, ale nevím, co přesně. Byl bych moc rád, kdyby jste mi někdo věnoval pár minutek svého drahocenného času a poradil. Předem děkuji.
btw nevím, jaké informace potřebujete vědět, aby jste mi mohli poskytnout adekvátní radu. Takže co bude třeba, sem hned dopíšu.
Nastavení veřejné IP adresy (router XAVI x8122r)
Moderátor: Don
- Sobosss
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastavení veřejné IP adresy (router XAVI x8122r)
zkus stranku ripe.net nebo http://whatismyipaddress.com/ kde zjistis jakou mas IP pri pristupu na internet. POkud je to stejna IP jako ta co mas od ISP (provider) tak budes muset v routeru namapovat porty tak ze na prichozi IP a zvoleny port presmeruje komunikaci na vnitrni adresu napr. 192.xxx. (10.0.0., pripadne 172.16.xx)Sobosss píše:Dobrý den,
předem se omlouvám, jestli to tu je už někde napsaný, ale nic podobnýho jsem nenašel. Jinak s tímto nemám žádné zkušenosti, takže mě berte jako lamku, co by se chtěla něco naučit.
K mýmu problému:
Mám router XAVI x122r a internet od českýchradiokomunikací (ADSL 2Mbit). Veřejnou ip mám, ale nemůžu se nikde dát jako aktiv, ani nemůžu založit hry (war3 - dota). Připojený mám dva pc (můj a bratra). Tuším, že musím něco nastavit v rozhraní routeru, ale nevím, co přesně. Byl bych moc rád, kdyby jste mi někdo věnoval pár minutek svého drahocenného času a poradil. Předem děkuji.
btw nevím, jaké informace potřebujete vědět, aby jste mi mohli poskytnout adekvátní radu. Takže co bude třeba, sem hned dopíšu.
- Sobosss
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Teď nejsem doma, takže si nemůžu ověřit ip. Ale co jsem zkoušel včera, tak mám 83.xxx.xxx.xxx a když dám do příkazovýho řádku ipconfig/all, tak tam mám 10.0.0.3. Takže tuším, že něco nesedí
Jinak bych potřeboval vědět, jak to udělám a ne "jen" co mám udělat, jak jsem říkal, jsem v tomhle úplnej nováček... Jediný co umím, je nastavit síť (lan a sdílení netu, tiskáren atd), v routeru jsem se nikdy nešťoural.
Jinak bych potřeboval vědět, jak to udělám a ne "jen" co mám udělat, jak jsem říkal, jsem v tomhle úplnej nováček... Jediný co umím, je nastavit síť (lan a sdílení netu, tiskáren atd), v routeru jsem se nikdy nešťoural.
- Tres_Deliquentes
- Nováček

podivej se sem http://www.portforward.com/english/rout ... Rindex.htm Najdi si v seznamu hru, nebo soft, ke kteremu chces mapovani pouzit a zobrazi se ti podrobny navod k nastaveni tveho routeru.
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHz @3,6GHz(1,45V) (Cooling TT-Big Typhoon 27C@37C), MB GB 965P-DS4, RAM GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12)(+0,35V), GPU ATI Radeon X1950 XTX , HDD 4xSeagate 320, 320, 320, 160GB/8MB SATA II, SOUND CARD Creative SB Audigy4, DVD±RW LG Black, Light Scribe, CASE TT Shark, AEROCOOL PowerWatch, Cerny, 4xFan, POWER SUPPLY Enermax Liberty v2.2 500W, LOGITECH diNovo Media Desktop Laser CZ Bluetooth, SOUND SYSTEM GENIUS SW 5.1HT, LCD LG245WP
- Sobosss
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: