Nastavení veřejné IP adresy (router XAVI x8122r)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Sobosss
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nastavení veřejné IP adresy (router XAVI x8122r)

Příspěvek od Sobosss »

Dobrý den,
předem se omlouvám, jestli to tu je už někde napsaný, ale nic podobnýho jsem nenašel. Jinak s tímto nemám žádné zkušenosti, takže mě berte jako lamku, co by se chtěla něco naučit.

K mýmu problému:
Mám router XAVI x122r a internet od českýchradiokomunikací (ADSL 2Mbit). Veřejnou ip mám, ale nemůžu se nikde dát jako aktiv, ani nemůžu založit hry (war3 - dota). Připojený mám dva pc (můj a bratra). Tuším, že musím něco nastavit v rozhraní routeru, ale nevím, co přesně. Byl bych moc rád, kdyby jste mi někdo věnoval pár minutek svého drahocenného času a poradil. Předem děkuji.

btw nevím, jaké informace potřebujete vědět, aby jste mi mohli poskytnout adekvátní radu. Takže co bude třeba, sem hned dopíšu.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení veřejné IP adresy (router XAVI x8122r)

Příspěvek od Geeker »

Sobosss píše:Dobrý den,
předem se omlouvám, jestli to tu je už někde napsaný, ale nic podobnýho jsem nenašel. Jinak s tímto nemám žádné zkušenosti, takže mě berte jako lamku, co by se chtěla něco naučit.

K mýmu problému:
Mám router XAVI x122r a internet od českýchradiokomunikací (ADSL 2Mbit). Veřejnou ip mám, ale nemůžu se nikde dát jako aktiv, ani nemůžu založit hry (war3 - dota). Připojený mám dva pc (můj a bratra). Tuším, že musím něco nastavit v rozhraní routeru, ale nevím, co přesně. Byl bych moc rád, kdyby jste mi někdo věnoval pár minutek svého drahocenného času a poradil. Předem děkuji.

btw nevím, jaké informace potřebujete vědět, aby jste mi mohli poskytnout adekvátní radu. Takže co bude třeba, sem hned dopíšu.
zkus stranku ripe.net nebo http://whatismyipaddress.com/ kde zjistis jakou mas IP pri pristupu na internet. POkud je to stejna IP jako ta co mas od ISP (provider) tak budes muset v routeru namapovat porty tak ze na prichozi IP a zvoleny port presmeruje komunikaci na vnitrni adresu napr. 192.xxx. (10.0.0., pripadne 172.16.xx)
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Sobosss
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sobosss »

Teď nejsem doma, takže si nemůžu ověřit ip. Ale co jsem zkoušel včera, tak mám 83.xxx.xxx.xxx a když dám do příkazovýho řádku ipconfig/all, tak tam mám 10.0.0.3. Takže tuším, že něco nesedí :)

Jinak bych potřeboval vědět, jak to udělám a ne "jen" co mám udělat, jak jsem říkal, jsem v tomhle úplnej nováček... Jediný co umím, je nastavit síť (lan a sdílení netu, tiskáren atd), v routeru jsem se nikdy nešťoural.
Tres_Deliquentes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tres_Deliquentes »

podivej se sem http://www.portforward.com/english/rout ... Rindex.htm Najdi si v seznamu hru, nebo soft, ke kteremu chces mapovani pouzit a zobrazi se ti podrobny navod k nastaveni tveho routeru.
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHz @3,6GHz(1,45V) (Cooling TT-Big Typhoon 27C@37C), MB GB 965P-DS4, RAM GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12)(+0,35V), GPU ATI Radeon X1950 XTX , HDD 4xSeagate 320, 320, 320, 160GB/8MB SATA II, SOUND CARD Creative SB Audigy4, DVD±RW LG Black, Light Scribe, CASE TT Shark, AEROCOOL PowerWatch, Cerny, 4xFan, POWER SUPPLY Enermax Liberty v2.2 500W, LOGITECH diNovo Media Desktop Laser CZ Bluetooth, SOUND SYSTEM GENIUS SW 5.1HT, LCD LG245WP
Sobosss
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sobosss »

to Tres_Deliquentes: Díky moc, vypadá to lehce, snad bych to mohl zvládnout i já :) Tohle máš u mě :roll:
Díky
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“