Jakej vyrobce zakladních desek je lepsi Asus nebo Gigabyte

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

SuchyCZ
Nováček
Nováček

Jakej vyrobce zakladních desek je lepsi Asus nebo Gigabyte

Příspěvek od SuchyCZ »

Porizuju si novej pc a nekdo me rika at si vemu asus a nekdo gigabyte, jsem uz ztoho zmatenej. Chtel bych GIGABYTE P35-DS4 revize 2.0 a od asusu nevim na ty jsem moc nekoukal. Mam procesor QX6700, chladic Noctua NH-U12F bednu Thermaltake VF8000BNS SwingRS 100 big

prosim porad te mi jaka je lepsi zakladni deska pro tenhle procesor uz jsem strasne zmatenej :(
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakej vyrobce zakladních desek je lepsi Asus nebo Gigaby

Příspěvek od Grunt »

SuchyCZ píše:Porizuju si novej pc a nekdo me rika at si vemu asus a nekdo gigabyte, jsem uz ztoho zmatenej. Chtel bych GIGABYTE P35-DS4 revize 2.0 a od asusu nevim na ty jsem moc nekoukal. Mam procesor QX6700, chladic Noctua NH-U12F bednu Thermaltake VF8000BNS SwingRS 100 big

prosim porad te mi jaka je lepsi zakladni deska pro tenhle procesor uz jsem strasne zmatenej :(
Já mám Gigabyte a plná spokojenost.Ale myslím, že je úplně jeno co koupíš a vesměs za své peníze, dostaneš to, co sis zaplatil...Asi bych vybíral podle jednotlivých recenzí na desky.Ale nečekal bych to, že když si koupíš desku třeba za 4k, tak bys za měsic litoval že sis nevzal jinou, od jineho vyrobce...
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
Ausgezeichen
Nováček
Nováček

Re: Jakej vyrobce zakladních desek je lepsi Asus nebo Gigaby

Příspěvek od Ausgezeichen »

SuchyCZ píše:Porizuju si novej pc a nekdo me rika at si vemu asus a nekdo gigabyte, jsem uz ztoho zmatenej. Chtel bych GIGABYTE P35-DS4 revize 2.0 a od asusu nevim na ty jsem moc nekoukal. Mam procesor QX6700, chladic Noctua NH-U12F bednu Thermaltake VF8000BNS SwingRS 100 big

Tak ja som robil presne toto rozhodnutie predvcerom (tiez pre C2Q). Medzi Asus P5K-E / Wifi-AP a Gigabyte P35-DS4. A rozhodol som sa pre Asus :P.
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

Já nedám dopustit na Gigabyte ... jinou desku už bych dnes ani nekoupil. Mám ve starém PC Gigabyte 7VT600P-RZ a ta šlape už 3 roky no problem. Fakt skvělá deska. No pak jsem si koupil do dalšího PC Asus A7V600-F a byly problémy, s ramkama, s grafikou, ... vím že je to už tak 3 roky a Asus už dělá zase uplně něco jiného,no ale... prostě dobrá zkušenost! Teď mám M55S-S3 a taky naprostá spokojenost. A ještě když si přečteš ten článeček jak tu vyšel o té Gigabyte továrně no prostě krása! U Asusu bych si asi nevybral.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já to napiši takto. Pro mě je jediná značka a to je Asus, jak pro desky, tak pro grafiky. Kdyby ale Asus nebyl, tak bych volil Gigabyte. :wink:

Několik let jsem na značce Asus a jen spokojenost, ale takhle to vidí skoro každý se svou značkou.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pokud nejsi vyloženě fanda jedný značky tak vol podle výbavy, layoutu, příslušenství, chlazení, možností nastavení pamětí, napětí atd a ceny...prostě standartní způsob výběru :lol: 8-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
SuchyCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od SuchyCZ »

karf píše:pokud nejsi vyloženě fanda jedný značky tak vol podle výbavy, layoutu, příslušenství, chlazení, možností nastavení pamětí, napětí atd a ceny...prostě standartní způsob výběru :lol: 8-)
Ja se v tech vybavach moc nevznam tak mohl bys to porovnat za me
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Tak já mám také mnohem lepší zkušenosti s Gigabytem... nedavno sem koupil new pc na sc AM2 s deskou ASUS M2N-E SLi a jako totální shit, co se týče jak výbavy tak také BIOSu, okamžitě jak sem moch sem se ji zbavil a koupil Gigabyte M55S-S3 a je klid :) vše OK dle mých představ..

I v předešlé sestavě jsem měl MB od Gigabytu a taky paráda naprosto bez problémů..., ale co se týče značky ASUS a jejich produktů tak mají samozřejmě rozhodně lepší spolehlivost než MSI, atd..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Godzzila píše:..ale co se týče značky ASUS a jejich produktů tak mají samozřejmě rozhodně lepší spolehlivost než MSI..
Tak to bych v obecné rovině rozhodně nesouhlasil. MSI vždy patřilo (patří) mezi velmi spolehlivé desky - OC možnosti jsou věcí druhou, ale i MSI má některé desky, které mají velmi dobrý OC.
Moje osobní zkušenost říká, že je naopak má MSI spolehlivější, než Asus.
Asus vers. Gigabyte
Rozhodně se to nedá obecně globalizovat...

Záleží na konkrétní desce -> oba výrobci patří k těm nejlepším.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Shit píše:
Godzzila píše:..ale co se týče značky ASUS a jejich produktů tak mají samozřejmě rozhodně lepší spolehlivost než MSI..
Tak to bych v obecné rovině rozhodně nesouhlasil. MSI vždy patřilo (patří) mezi velmi spolehlivé desky - OC možnosti jsou věcí druhou, ale i MSI má některé desky, které mají velmi dobrý OC.
Moje osobní zkušenost říká, že je naopak má MSI spolehlivější, než Asus.
Asus vers. Gigabyte
Rozhodně se to nedá obecně globalizovat...

Záleží na konkrétní desce -> oba výrobci patří k těm nejlepším.
Je to jen můj názor a jen má zkušenost...
MSI K7N2 totalní shit.. kurvili se po zvednuti FSB a i pri netaktovani meli problemy s integrovanym...radicem, potom sem mel také nejakou MSI s Via chipsetem na sc 478.. po dvou letech ze dne na den odešla... a mel sem i tu čest setkat se s MSI na AM2 s chipsetem nForce5 a taky nic moc, a hlavne moznosti OC na nic.. tzn nemoznost upravovat napeti ATD..
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Jedine asus od gigabyte mile daleko

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... modra+smrt

Mel jsem jeste a8n-e drzela jek bejk a kamose syn ji ma do dneska a msi 865pe mi taky kdysi schcipla...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak to bych si nedovolil rict. ja sem s gigabytama spokojenej. mel sem i dost asusu,msicek, foxconna,evga... jinak gigabyte ma u p35 chipsetu jen 3% poruchovost coz je super (a vetsinou lepsi jak u konkurence)
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Rikam svou skusenost podporenou faktem..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ale jakym faktem? pochlub se :roll:
Brano86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brano86 »

Ako clovek ktory ma uz tretiu Asus dosku z toho dve su uz na druhom svete nemozem povedat ze asus je super znacka a to som nevyberal ziadne SE kusy, vsetko boli skoro highend dosky v tej dobe.Pri vybere tretej dosky som uz rozmyslal na vybere dosky od druheho vyrobcu ale nenasiel som mne vyhovujuceho kandidata :) tak som u Asus znova ,ktora je zatial bez problemou keby som vynechal zaciatok... Inak mam aj grafiku od Asus ta ide uz treti rok zatial no problem a mal som aj napalovacku ta po roku tiez odisla cize ked tu niekto ma skusenost s Asus ktory sa mu este nepokazil mal iba stastie....
CPU:Intel Q6600 2.4@3.0Ghz 1.37V-real GPU:MSI 8800GTX 575@650Mhz @2100Mhz Ram (Zalman 8800GTX Waterblock) Mainboard:Asus Blitz Formula @375Mhz FSB Ram:OCZ Reaper DDR2 2x1Gb 1067@1125Mhz 5-5-5-15 2.3VSound: Creative X-Fi Platinum Fatality Champion Zdroj:Enermax Infinity 650W HDD: 320Gb Hitachi + 80Gb Maxtor Case: Tt Armor LCS Silver Monitor:NEC MultiSync 20WGX2 Pro
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

SuchyCZ píše:
karf píše:pokud nejsi vyloženě fanda jedný značky tak vol podle výbavy, layoutu, příslušenství, chlazení, možností nastavení pamětí, napětí atd a ceny...prostě standartní způsob výběru :lol: 8-)
Ja se v tech vybavach moc nevznam tak mohl bys to porovnat za me
já desku nekupuju :roll: 8-) :razz:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
knedla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od knedla »

Měl jsem Gigabyte i Asus. Závěr - Asus si už v životě nekoupím (byl to ale starší typ).
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Flegy píše:ale jakym faktem? pochlub se :roll:
Vyse nas link....
katzz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od katzz »

Asus desky jsem si kupoval už od doby co byl Celeron 800 (jen jednou si koupil Abitku) a zatím jen maximální spokojenost. Nové BIOSy vycházejí dlouho po té co už je deska na světě, desky jsou stabilní a co vím tak se jich moc nereklamuje.

Ohledně Gigabyte s tou nemám žádné zkušenosti, ale také nikdo ze známých si na ni nestěžoval, takže to asi špatná koupě nebude, jedině co bych nekupoval je deska od firmy MSI, na tu si stěžuje skoro každej (grafické karty mají v pohodě).
Asus P5E-Q, Core 2 Q9650 (3GHz), Grafika Gigabyte ATI-5850, 2x 2GB RAM DDR2, HDD SATA 120 GB SSD + 1TB HDD, zdroj Enermax 550W atd.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

mají samozřejmě rozhodně lepší spolehlivost než MSI, atd..

mozna nejsou tak dobry na OC ale kdyby byly tak nekvalitni, tak by je HP asi neosazovalo do svych pc...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“