Instalace Win XP na Raid 0 pod SATA

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
dviz
Nováček
Nováček

Instalace Win XP na Raid 0 pod SATA

Příspěvek od dviz »

Za 1:
Koupil jsem si dva stejný disky Seagate 160GB (SATA) a udelal sem si Raid 0

Za 2:
Kapacita se mi sčetla, takže mám 320GB (SATA)

Za 3:
Chci si nainstalovat Windows XP, ale když spustím instalační cd tak mi nenajde žádný disky.

Jestli mi může někdo poradit tak bych mu byl hrozne moc VDEČNEJ.
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

k zakladnej doske by si mal dostat disketu s ovladacmi pre SATA. na zaciatku insatalcie Win (ako ti nabehne modra obrazovka kde sa nacitavaju subory pre instalaciu do pamete) stlac F6. Win si o chvilu na to vypita disketu s ovladacmi pre SATA. len ju tam vlozis a nechas nainstalovat ovladace. potom to pojde.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ignorelist: kremrole a dezoláti
dviz
Nováček
Nováček

Příspěvek od dviz »

Othrondir píše:k zakladnej doske by si mal dostat disketu s ovladacmi pre SATA. na zaciatku insatalcie Win (ako ti nabehne modra obrazovka kde sa nacitavaju subory pre instalaciu do pamete) stlac F6. Win si o chvilu na to vypita disketu s ovladacmi pre SATA. len ju tam vlozis a nechas nainstalovat ovladace. potom to pojde.
Ja ti veľmi dakujem za odpoved, ale neviem ako nato. Píšeš, že by som mal dostať disketu, ale ja som dostal iba inštalačné CD. A ja proste neviem aké súbory treba nakopírovat na tú disketu aby mi to zobralo, ked stlačím F6 u tej inštalácie. Čítal som si že sa dá stáhnuť z netu ten driver, ale neviem ke. Zákl. dosku mám Gigamaster a Radič mám zvlášt a je značky Kouwell 571S. Pomož mi prosím.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

:roll: Myslíš tím Gigabyte? Doporučuji si předem PŘEČÍST manuál. Opravdu je to užitečné. Potom někde na tom CD nalezneš utilitu (nebu přímo potřebné soubory) pro vytvoření SATA driveru pro tvůj řadič a OS. Určitě budou i na webu Gigabytu volně ke stažení. Provedeš vytvoření diskety s ovladačem, vložíš před instalací disketu do PC a pro jistotu ještě budeš mačkat F6 (samozdřejmě ve chvíli, kdy k tomu budeš vyzván). A potom budeš s instalací pokračovat jako obvykle.

:lock:
B@dm@n
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@dm@n »

Hele ale já mám desku A8N32 SLI Deluxe a dal sem tam i drivery z CD a vsechno ale porad mi to pise hlasku: "Chyba pri nacitani OS" :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

B@dm@n píše:Hele ale já mám desku A8N32 SLI Deluxe a dal sem tam i drivery z CD a vsechno ale porad mi to pise hlasku: "Chyba pri nacitani OS" :(
Pokud tam máš "F6" driver a píše to tuhle hlášku, tak máš špatně nastavené RAID pole v BIOSu SATA řadiče.
B@dm@n
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@dm@n »

Shit píše:
B@dm@n píše:Hele ale já mám desku A8N32 SLI Deluxe a dal sem tam i drivery z CD a vsechno ale porad mi to pise hlasku: "Chyba pri nacitani OS" :(
Pokud tam máš "F6" driver a píše to tuhle hlášku, tak máš špatně nastavené RAID pole v BIOSu SATA řadiče.
Moc děkuji za pomoc! Fakt jsem všecko zkoušel, nastavoval a pořád nic. Jsem si celkem jistý že vše dělám dobře, ale pořád to nejede (F6 driver dám atd). Už si s tím nevím rady tak sem windows nainstaloval na IDE, ale je to ňáký pomalý.. :( Btw mám konfiguraci: ASUS A8N32 SLI Deluxe, Procesor AMD Athlon 3700+, 2x512 RAM Kingstom, grafárna ATI 1900 XTX, pevný disk Seagate 160 GB SATA, smahatko LG, zdroj FOTRON 500 W
P.S. Zkoušel sem i ten BIOS ňák nastavovat, ale konkrétně nevím co a jak a i když jsem něco měnil tak to nepomohlo.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

B@dm@n píše:.....
Stejně si myslím, že je chyba v nastavení RAID řadiče... bootovací HDD u NF4 je pouze v pozici SATA0 (je to možná u RAIDu nepochopitelné, ale je to tak - VIA VT8237 i VT8251 s tím problémy nemá) - a to musíš nastavit v BIOSu SATA řadiče (při bootu z pozice SATA1 to píše tu hlášku, kterou uvádíš).
B@dm@n
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@dm@n »

Jo to bude vono.. :D mám to v SATA 1 jak si říkal. A to jako musím dát v desce do SATy 0 (btw na desce tam neni SATA 0)? Nebo to musím nastavit v BIOSu? Teda kde konkrétně co mám nstavit? Zkušel sem se tam podívat a nic ze SATA řadičema tam nebylo. Promiň, že se ptám na takovou kravinu, ňák mi to furt neni jasný. Thx
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

B@dm@n píše:Jo to bude vono.. :D mám to v SATA 1 jak si říkal. A to jako musím dát v desce do SATy 0 (btw na desce tam neni SATA 0)? Nebo to musím nastavit v BIOSu? Teda kde konkrétně co mám nstavit? Zkušel sem se tam podívat a nic ze SATA řadičema tam nebylo. Promiň, že se ptám na takovou kravinu, ňák mi to furt neni jasný. Thx
V BIOSu satana musíš přiřadit zařízení na pozici M1-Ch0 pro bootování - většinou šipkami a pak klávesou "B" a u tohoto HDD na prvním místě se Ti zobrazí hvězdička (z pozice M1-Ch1 to v RAIDu 0 nenabootuje).

Analogicky to lze použít i na sata portech 3 a 4 volbami M2-Ch0 boot ano, M2-Ch1 nenabootuje....
B@dm@n
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@dm@n »

Shit píše:
B@dm@n píše:Jo to bude vono.. :D mám to v SATA 1 jak si říkal. A to jako musím dát v desce do SATy 0 (btw na desce tam neni SATA 0)? Nebo to musím nastavit v BIOSu? Teda kde konkrétně co mám nstavit? Zkušel sem se tam podívat a nic ze SATA řadičema tam nebylo. Promiň, že se ptám na takovou kravinu, ňák mi to furt neni jasný. Thx
V BIOSu satana musíš přiřadit zařízení na pozici M1-Ch0 pro bootování - většinou šipkami a pak klávesou "B" a u tohoto HDD na prvním místě se Ti zobrazí hvězdička (z pozice M1-Ch1 to v RAIDu 0 nenabootuje).

Analogicky to lze použít i na sata portech 3 a 4 volbami M2-Ch0 boot ano, M2-Ch1 nenabootuje....
Super díky moc! Konečně to jede! Měj se pěkně a díky za trpělivost se mnou a za rady. Caffa
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

Poradte pls jak nainstalovat XP na RAID 0, kdyz nemam disketovku. Diky.
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“