Instalace Win XP na Raid 0 pod SATA
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- dviz
- Nováček

-
Instalace Win XP na Raid 0 pod SATA
Za 1:
Koupil jsem si dva stejný disky Seagate 160GB (SATA) a udelal sem si Raid 0
Za 2:
Kapacita se mi sčetla, takže mám 320GB (SATA)
Za 3:
Chci si nainstalovat Windows XP, ale když spustím instalační cd tak mi nenajde žádný disky.
Jestli mi může někdo poradit tak bych mu byl hrozne moc VDEČNEJ.
Koupil jsem si dva stejný disky Seagate 160GB (SATA) a udelal sem si Raid 0
Za 2:
Kapacita se mi sčetla, takže mám 320GB (SATA)
Za 3:
Chci si nainstalovat Windows XP, ale když spustím instalační cd tak mi nenajde žádný disky.
Jestli mi může někdo poradit tak bych mu byl hrozne moc VDEČNEJ.
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
k zakladnej doske by si mal dostat disketu s ovladacmi pre SATA. na zaciatku insatalcie Win (ako ti nabehne modra obrazovka kde sa nacitavaju subory pre instalaciu do pamete) stlac F6. Win si o chvilu na to vypita disketu s ovladacmi pre SATA. len ju tam vlozis a nechas nainstalovat ovladace. potom to pojde.
- zombux
- Odborník PCT

- dviz
- Nováček

-
Ja ti veľmi dakujem za odpoved, ale neviem ako nato. Píšeš, že by som mal dostať disketu, ale ja som dostal iba inštalačné CD. A ja proste neviem aké súbory treba nakopírovat na tú disketu aby mi to zobralo, ked stlačím F6 u tej inštalácie. Čítal som si že sa dá stáhnuť z netu ten driver, ale neviem ke. Zákl. dosku mám Gigamaster a Radič mám zvlášt a je značky Kouwell 571S. Pomož mi prosím.Othrondir píše:k zakladnej doske by si mal dostat disketu s ovladacmi pre SATA. na zaciatku insatalcie Win (ako ti nabehne modra obrazovka kde sa nacitavaju subory pre instalaciu do pamete) stlac F6. Win si o chvilu na to vypita disketu s ovladacmi pre SATA. len ju tam vlozis a nechas nainstalovat ovladace. potom to pojde.
- Fifi
- Středně pokročilý

- B@dm@n
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- B@dm@n
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Moc děkuji za pomoc! Fakt jsem všecko zkoušel, nastavoval a pořád nic. Jsem si celkem jistý že vše dělám dobře, ale pořád to nejede (F6 driver dám atd). Už si s tím nevím rady tak sem windows nainstaloval na IDE, ale je to ňáký pomalý..Shit píše:Pokud tam máš "F6" driver a píše to tuhle hlášku, tak máš špatně nastavené RAID pole v BIOSu SATA řadiče.B@dm@n píše:Hele ale já mám desku A8N32 SLI Deluxe a dal sem tam i drivery z CD a vsechno ale porad mi to pise hlasku: "Chyba pri nacitani OS"
P.S. Zkoušel sem i ten BIOS ňák nastavovat, ale konkrétně nevím co a jak a i když jsem něco měnil tak to nepomohlo.
- Shit
- Odborník PCT

Stejně si myslím, že je chyba v nastavení RAID řadiče... bootovací HDD u NF4 je pouze v pozici SATA0 (je to možná u RAIDu nepochopitelné, ale je to tak - VIA VT8237 i VT8251 s tím problémy nemá) - a to musíš nastavit v BIOSu SATA řadiče (při bootu z pozice SATA1 to píše tu hlášku, kterou uvádíš).B@dm@n píše:.....
- B@dm@n
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo to bude vono..
mám to v SATA 1 jak si říkal. A to jako musím dát v desce do SATy 0 (btw na desce tam neni SATA 0)? Nebo to musím nastavit v BIOSu? Teda kde konkrétně co mám nstavit? Zkušel sem se tam podívat a nic ze SATA řadičema tam nebylo. Promiň, že se ptám na takovou kravinu, ňák mi to furt neni jasný. Thx
- Shit
- Odborník PCT

V BIOSu satana musíš přiřadit zařízení na pozici M1-Ch0 pro bootování - většinou šipkami a pak klávesou "B" a u tohoto HDD na prvním místě se Ti zobrazí hvězdička (z pozice M1-Ch1 to v RAIDu 0 nenabootuje).B@dm@n píše:Jo to bude vono..mám to v SATA 1 jak si říkal. A to jako musím dát v desce do SATy 0 (btw na desce tam neni SATA 0)? Nebo to musím nastavit v BIOSu? Teda kde konkrétně co mám nstavit? Zkušel sem se tam podívat a nic ze SATA řadičema tam nebylo. Promiň, že se ptám na takovou kravinu, ňák mi to furt neni jasný. Thx
Analogicky to lze použít i na sata portech 3 a 4 volbami M2-Ch0 boot ano, M2-Ch1 nenabootuje....
- B@dm@n
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Super díky moc! Konečně to jede! Měj se pěkně a díky za trpělivost se mnou a za rady. CaffaShit píše:V BIOSu satana musíš přiřadit zařízení na pozici M1-Ch0 pro bootování - většinou šipkami a pak klávesou "B" a u tohoto HDD na prvním místě se Ti zobrazí hvězdička (z pozice M1-Ch1 to v RAIDu 0 nenabootuje).B@dm@n píše:Jo to bude vono..mám to v SATA 1 jak si říkal. A to jako musím dát v desce do SATy 0 (btw na desce tam neni SATA 0)? Nebo to musím nastavit v BIOSu? Teda kde konkrétně co mám nstavit? Zkušel sem se tam podívat a nic ze SATA řadičema tam nebylo. Promiň, že se ptám na takovou kravinu, ňák mi to furt neni jasný. Thx
Analogicky to lze použít i na sata portech 3 a 4 volbami M2-Ch0 boot ano, M2-Ch1 nenabootuje....
- Tofo
- Začátečník

-
- Briketa
- Začátečník

-